Jump to content

Странен шум при подаване на газ при B7 2.7TDI


Gushev

Recommended Posts

Здравейте,вече два пъти усетих странен шум.При ниска скорост 60-80 км/Ч при подаване на газ се чува едно странно бучене или жужене по точно.При рязко подаване на газ или засилване шума изчезва.При спиране на место също го няма.Направи го и двата пъти на студен двигател.Дали има нещо общо с претракването на веригата?Ако някой има подобен опит с този двигател 2.7 ТДИ нека сподели.Мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте аз също имам такъв проблем като ускорявам плавно се чува като грачене и като поддам повечко газ примерно до кам 2000 оборота изчезва обаче след определено време (малко) пак се появява на диагностиката нищо не показва 

Моля някой ако е на ясно с този проблем да отговори

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте колеги! Аз имам същия проблем! Искам да попитам, дали имате някакво решение на въпроса? При мен се чува като аванса на руските коли, когато започвам леко да ускорявам на определени обороти се чува, след подаване на повече газ или отнемане не се чува! Някой знае ли от какво може да е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи останових че това са дюзите :)Най-напред пробваи с добавки за горивото.Мисля че на мен за сега поне(втора година)ми помогнаха.Значително намаля този щум,подобри се работата и пъргавината на двигателя.Иначе приятел мой ги смени всичките+умната дюза със втора ръка(около 1200 лева)и след 1 година пак почнаха.Всичко идва от горивата в БГ.Между другото колата я карах и 7 месеца в Германия,там веднъж не чух този шум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега за информацията! Карам я само с хубава нафта, но пак се чува. Да ми препоръчате някаква добавка за горивото. Един майстор ми препоръча да слагам малко червено двутактово масло в горивото.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте колеги! Днеска си вземах аудито, след дълъг период престой в прехвален автосервиз, но този шум си остана. Дюзите са добре, някои знае ли някаква друга причина? Съветвах се с други майстори и някои и те предполагат, че може да са веригите! Този шум се чува от 70 до 85 км в час на 5 скорост и след това на 6 скорост след 140. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...