Jump to content

Ауди а3 проблем с педала на гаста


audi33!

Recommended Posts

Здравейте , искам да попитам как се сваля педала на газта и имало някакви 3 букси къде се намират. Проблема ми е следния няколко пъти ми се слузва да натискам педала а колата не иска да се форсира , натискам го до долу и никакъв резултат при спряла кола.

колата е а3ка 1.9 тди 110 коня

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На самия педал на гаЗта има само една букса.Сваляш кората под волана и с тресчотка и камък 10 развиваш 3-4 бр. болтчета,който го държат.На диагностика закачихте ли я?.Педала рядко дефектира,може да е проблем в буксите на кутията под чистачките.Подгрева мига ли на таблото и оборотите вдигат ли се на 1100 при празен ход,когато педала не реагира?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мени оборотите , сутрин тако я запаля и работи на едно място и тругвам да подавам газ и нищо даже педала е натиснат до долу и се не форсира. това става не всеки път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало - диагностика. Веднага ще покаже ако има проблем с педала. Ако все пак не покаже нищо, колегата е споменал кои букси да прегледаш, почистиш, напръскаш. Прегледай и останалите букси при компютъра, просто за всеки случай. На едно място са... Огледай дали влиза вода при ECU-то, особено ако кутията му е спукана или не е поставена добре!

Странно е, че не ти вдига оборотите до 1100 и не свети лампата за подгрева, което е нормално при проблеми с газта. Най-вероятните варианти иначе биха били влага и корозия на буксите при ECU-то, потенциометър на газта, окабеляване, дефектирало ECU.

Преди много време, когато мой приятел имаше такъв проблем с Б6, бях чел тема в чужд форум, в който се оказа, че МАП или МАФ сензора е бил проблема. Не помня кой от двата обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не пиша нова тема имам почти същия проблем като колегата само че за 1,8 бензин работи си нормално и вече 2 3 пъти ми се случва натискам педала на газта но нищо не се случва все едно не натискам педала пускам го натискам пак и тръгва някой може ли да ми каже от какво може да е на диагностика излиза само грешка в дросел клапата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това може да те шокира, но.. има проблем с дросела.

Каква е грешката? Обикновено дросела се сваля и почиства. После предполагам следва адаптация, след като е свалян.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешката точно не я помна нещо drosel body свалих и го почистих и пак ни иска да се обучи аз почиствам там където е клапата и пак не иска да се обучи. И от време на време давам газ то падат надолу оборотите.

Редактирано от bobi1312
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...