Jump to content

Проблем с ABS/Спирачки


Leron

Recommended Posts

Здравейте,

Не съм сигурен дали темата е за тук или "сервизи", но ще споделя проблема, който има и ще съм благодарен за съвети как да бъде решен.

 

Та, наскоро си взех Audi A3, 8L, 99-та, автоматик (4 врати) и малко по малко се хванах да я стягам.

 

Още като я купувах чека за ABS светеше жълто, но спирачките си работиха ОК, а стария собственик каза, че това се е появило след като наскоро сменил дискове + накладки (наистина са нови) та реших че все пак колата си струва и ще го оправям аз този проблем. Преди няколко дена закарах колата за смяна на тампони и казах на майстора за светещия чек и му казах ако има възможност да го погледне.

 

Когато отидох да взема колата, майстора каза, че е сменил датчик на предна лява гума (изглежда нов), зачистил е грешката и не вижда други проблеми. Обаче като потеглих не само, че чека отново си светна, но и педала на спирачките потъваше много и като цяло спирането се беше влошило много.

 

Звънннах на майстора, обясних му за какво идея реч, той беше категоричен, че единствено е сменил датчика + е долял спирачна течност, защото му се е сторила малко (Течността се проверява редовно и може да не е била в идеалния център, но със сигурност не е била под минимума) но това как да е. Каза, че други манипулации не са правени, но все пак да закарам колата обратно.

 

На следващия ден я закарах, каза, че единствено е обезвъздушил системата и отново е зачистил грешката. Резултата - чека пак си светна, спирчаките работеха много по-добре, но със сигурност не толкова добре, колкото преди да закарам колата при него. Не знам как да го опиша точно, но бях свикнал с много леко докосване на спирачките и колата да "заковава", сега макар да няма толкова чувствителен ход, определен има някакъв празен ход на педала преди да усетиш, че наистина колата спира и това усещане, че "кове" на място го няма. Помолих и приятел, който е много по-грамотен по отношение на автомобили от мен и е карал колата да се качи и да направи и той сравнение и също смята, че работата на спирачките се е влошила.

 

Нямам желание отново да ходя при същия майстор, според мен човека си е съвестен, просто толкова са му възможностите относно този проблем, но ми се иска някой адекватно да погледне и отстрани проблема.

 

Та въпросът ми е, може ли някой, който е имал подобен проблем да сподели как го е решил и освен това да ме насочите към човек, който добре се справя с  ABS и спирачна система, защото явно преболема не е супер тривиален?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...