Jump to content

Leron

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Leron

  1. Здравейте, Заглавието като цяло казва всичко по въпроса. Наскоро ударих моето ауди От това, което разбирам, предната броня се оказва рядка част, но все пак реших да си пробвам късмета и тук. Приоритетите ми подредени по важност са: 1. Оригинален същия цвят 2. Оригинален, различен цвят 3. Други По принцип капак също не е закупен за момента, така че ако някой предложи приемлива оферта за капак + преден капак + ляв калник ще е с предимство, а ако цвета е същия - и почерпка За контакти: 0886224712 (Димитър)
  2. Сравнително често виждам тези два сервиза да се препоръчват. Някой може ли да ми каже има ли разлика в цените на С кар и Д Брос или горе-долу едно и също нещо ще излезе приблизително едни и същи пари в двата сервиза?
  3. Здравейте, Не съм сигурен дали темата е за тук или "сервизи", но ще споделя проблема, който има и ще съм благодарен за съвети как да бъде решен. Та, наскоро си взех Audi A3, 8L, 99-та, автоматик (4 врати) и малко по малко се хванах да я стягам. Още като я купувах чека за ABS светеше жълто, но спирачките си работиха ОК, а стария собственик каза, че това се е появило след като наскоро сменил дискове + накладки (наистина са нови) та реших че все пак колата си струва и ще го оправям аз този проблем. Преди няколко дена закарах колата за смяна на тампони и казах на майстора за светещия чек и му казах ако има възможност да го погледне. Когато отидох да взема колата, майстора каза, че е сменил датчик на предна лява гума (изглежда нов), зачистил е грешката и не вижда други проблеми. Обаче като потеглих не само, че чека отново си светна, но и педала на спирачките потъваше много и като цяло спирането се беше влошило много. Звънннах на майстора, обясних му за какво идея реч, той беше категоричен, че единствено е сменил датчика + е долял спирачна течност, защото му се е сторила малко (Течността се проверява редовно и може да не е била в идеалния център, но със сигурност не е била под минимума) но това как да е. Каза, че други манипулации не са правени, но все пак да закарам колата обратно. На следващия ден я закарах, каза, че единствено е обезвъздушил системата и отново е зачистил грешката. Резултата - чека пак си светна, спирчаките работеха много по-добре, но със сигурност не толкова добре, колкото преди да закарам колата при него. Не знам как да го опиша точно, но бях свикнал с много леко докосване на спирачките и колата да "заковава", сега макар да няма толкова чувствителен ход, определен има някакъв празен ход на педала преди да усетиш, че наистина колата спира и това усещане, че "кове" на място го няма. Помолих и приятел, който е много по-грамотен по отношение на автомобили от мен и е карал колата да се качи и да направи и той сравнение и също смята, че работата на спирачките се е влошила. Нямам желание отново да ходя при същия майстор, според мен човека си е съвестен, просто толкова са му възможностите относно този проблем, но ми се иска някой адекватно да погледне и отстрани проблема. Та въпросът ми е, може ли някой, който е имал подобен проблем да сподели как го е решил и освен това да ме насочите към човек, който добре се справя с ABS и спирачна система, защото явно преболема не е супер тривиален?
  4. Здравейте. Някой може ли да препоръча сервиз в София, където сменят тампони (на заден мост) с пневматични уреди? Би било супер ако някой може да каже дали това оскъпява ремонта и приблизително колко?
  5. Благодаря ти много за изчерпателната информация. Мисля да се спра на комплекта Lemforder за 59лв, надявам се, че майстора, който ще ги сменя си разбира от работата. Иначе как точно е преценил - истината е, че не съм го питал конкретно за обяснение, но по-късно ще се опитам да добавя и това в темата, но се усещаше, че колата отзад "тропа". В сервиза я разгледаха отдолу и това беше констатацията. Дали е разчитал повече на обяснението за проблема или наистина е имало нещо, което се е виждало ясно - това в момента не знам, но ще попитам и ще допълня отговора.
  6. Извинявай за късния отговор. Купих наскоро колата и сега съм на етап "ремонти". Не съм тийнейджър, но това ми е първа кола и затова някой неща може да звучат странно/наивно. На въпроса дали тампона е консуматив - честно казано тепърва навлизам в тези неща, затова и пиша и разпитвам. Колата я гледаха и това беше установено като проблем, просто майстора, който я гледа спомена, че в момента колата е с усилени тампони (с които съм я купил) и явно те са се разбили. Не знам кога са слагани и как са карали колата. Аз лично съм спокоен шофьор и не мисля, че ще давам много зор на колата, така че не - вероятно няма да карам по-супер лоши пътища, още по-малко с пълна газ. Просто сега съм се хванал да се занимавам с ремонти. То вярно, че няма гаранция, че днес като сложиш нещо ново, утре няма да даде дефект по някаква причина, но ако има някакви силни доводи да се дадат тези пари отгоре, бих помислил над варианта. От това, което пишеш, по-скоро оставам с впечатление, че в моя случай по-високата цена на усиления вариант няма да окаже особено влияние, но като не знам - питам, какво да се прави.. И ти благодаря за обяснението всъщност. С тази кола очевидно не съм някой дето не си знае парите, но смятам, че много често максимата "евтиното излиза скъпо" се доказва в живота. Ако обикновените тампони, при добър монтаж ме карат дълго време, с удоволствие ще спестя няколко стотин лева.
  7. При оглед ми казаха, че колата в момента е с усилени тампони (купих я сравнително наскоро и в момента я стягам) има ли вариант едните да стават, а другите не (сори за въпроса, предполагам, че не, но все пак да попитам) и струва ли си наистина да се дадат тези пари. По принцип не съм с нагласата да купувам скъпото просто защото е скъпо, но ако едното ще ме върне в сервиза след 2 години (примерно), а другото след 10 (отново примерно) тогава бих се замислил. П.С Колата е Ауди А3, 8L, 1.8, автоматик с 4 врати, 99-та година. Уточнявам, защото се оказа, че този модел явно е има някви специфики (примерно компресора за климатика, подлакътника са засега неща, които не могат са сравнително специфични) да не би и с тампоните да има подобно нещо?
  8. Привет, Налага се да сменя тампоните на задния мост. Искам да си взема аз някакви по-качествени и да отида в сервиз само за смяна. Насочиха ме към Lemforder като качествен производител на части за ауди. Имам нужда от съвет каква е разликата между тези два тампона, че имат такава голяма разлика и в цената: Тампон 1 - 33лв Тампон 2 - 173лв А в крайна сметка видях и това: Комплект за мост - 59лв Може ли някой да ми обясни откъде идва разликата в цените и кое бихте ми препоръчали да взема. Става дума за Audi A3, 8L, 1.8, автоматик, 99-та година.
  9. Привет, Предполагам, че ако изчета всички постове в темата за сервизи ще стигна и сам до някаква истина, но наскоро си купих въпросната кола (която е и първата ми кола изобщо), затова и подхождам малко по-непрофесионално. Та по темата - мислех да ремонтирам и обслужвам колата в Пловдив, но плановете ми се промениха и там успях да сменя само масла,филтри, ремъци ролки. Всичко останало ще се прави в София и съм изправен пред избора на сервиз. Знам, че колата има разбит носач и като цяло нужда от ремонт на окачването - предно и задно. Отделно бих искал в сервиза, който отида, да направят по-обстоен преглед и да ме посъветват кое е добре да се ремонтира, кое е тръгнало, но може да изчака и така... Също така ми се иска когато се слагат нови части да са от читави производители. Начетох се на истории за това как ти продават нещо уж от производител Х, а то се оказва от производител У. Естествено съм наясно, че това оскъпява услугата, но поне да е сигурно, че няма компромис с качеството. Отделно колата има и проблеми по електрониката - бутона до шофьора, който отключва задните стъкла не работи и само шофьора може да ги отваря и затваря, комфорт функцията работи, но дава някакви проблеми (понякога като са отворени прозорците и заключваш колата, не се прибират до горе). И така ако тръгна да изреждам бая неща ще се съберат предполагам, но някой се преживяват, дръжката на предната врата на пасажера се откача (казаха ми, че някакви щипки са заминали, това също бих искал да се оправи) Та с извинение за тирадата - поне на мен ми се струва, че има няколко различни по естество проблеми. Иска ми се да я закарам в сервиз и да си я взема с възможно най-много неща отремонтирани (качествено) по нея. За тези, които са прочели до края - може ли да ми дадете съвет кой би бил най-подходящия сервиз при тези условия? Казано накратко, колата е купувана наскоро и все още не й е правен щателен оглед, някой проблеми са ясни, други предполагам, че ще излезнат, но ми се иска да я вкарам някъде и да я стегнат възможно в най-голяма степен, за да мога да й се радвам, а не да обикалям от място на място. Поздрави
×
×
  • Create New...