Stilko97 Posted November 14, 2019 Report Share Posted November 14, 2019 Здравейте колеги! Колата ми е Ауди А3 8Л 2000г. 4/5 врати, преди фейса. Вече от доста време имам проблем с центалното заключване/отключване от оригиналното дистанционно на ключа, колата спря да приема сигнала. Не реагират нито мигачите нито диодите на предните 2 врати при опит за заключване/отключване. Колата няма аларма, има само онази защита, като заключиш някого в колата, сензора отчита движение и колата започва да свири, но след този проблем и това спря да работи. Централното от ключа и копчето на шофьорската врата си работи перфекто, заключва/отключва всички врати, вакум помпата я свалях да я видя и е здрава, графитената шайба не е счупена и се чува как работи при заключване/отключване от ключа и от копчето на шофьорската врата. Дистанционното и на двата ключа роботи, тестваха ги на устройство при ключар и също така ключовете са обучени, колата ги прочита според компютъра на ключаря. Надявам се да успеете да ми помогнете, ще съм ви много благодарен! 😊🍻 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilko97 Posted November 15, 2019 Author Report Share Posted November 15, 2019 Колеги след доста четене из форуми успях да се справя с тва, оказа се че е от сд-то, понеже бях направил така че сд-то да работи и без ключ, а така централното отчита, че има пъхнат ключ и завъртян на контакт и не иска да заключва/отключва. Зад сд-то се разкачат "жълта с жълта" и "червена с червена" жица и се разменят: "Жълта от инсталацията с червена към сд-то" и "червена от инсталацията с жълта към сд-то" - което се прави с цел запазване на настройките на сд-то и една допълнително червена жица където я свързваш към "жълтата от инсталацията с червена към сд-то" за да може сд-то без ключ да работи просто я откачих тая жица и централното заработи от дистанционното на ключа. 😏 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venko95 Posted December 27, 2020 Report Share Posted December 27, 2020 Аз имам същият проблем, обаче при мен се появи след смяна на вратата на пасажера (не знам дали това има някакво значение). Смених батериите на ключа, като си мислех че е от тях, но така и не заработи. СД-то съм го вързал така че да си помни настройките, но след като извадя ключа от таблото то се изключва, значи не би трабвало да е от него. Ако някой има идея ще се радвам да я чуя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts