Jump to content

Проблем с централно отключване/заключване от дистанционното - Ауди А3


Stilko97

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Колата ми е Ауди А3 8Л 2000г. 4/5 врати, преди фейса. Вече от доста време имам проблем с центалното заключване/отключване от оригиналното дистанционно на ключа, колата спря да приема сигнала. Не реагират нито мигачите нито диодите на предните 2 врати при опит за заключване/отключване. Колата няма аларма, има само онази защита, като заключиш някого в колата, сензора отчита движение и колата започва да свири, но след този проблем и това спря да работи. Централното от ключа и копчето на шофьорската врата си работи перфекто, заключва/отключва всички врати, вакум помпата я свалях да я видя и е здрава, графитената шайба не е счупена и се чува как работи при заключване/отключване от ключа и от копчето на шофьорската врата. Дистанционното и на двата ключа роботи, тестваха ги на устройство при ключар и също така ключовете са обучени, колата ги прочита според компютъра на ключаря.

 

Надявам се да успеете да ми помогнете, ще съм ви много благодарен! 😊🍻

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги след доста четене из форуми успях да се справя с тва, оказа се че е от сд-то, понеже бях направил така че сд-то да работи и без ключ, а така централното отчита, че има пъхнат ключ и завъртян на контакт и не иска да заключва/отключва. Зад сд-то се разкачат "жълта с жълта" и "червена с червена" жица и се разменят:

"Жълта от инсталацията с червена към сд-то" и "червена от инсталацията с жълта към сд-то" - което се прави с цел запазване на настройките на сд-то и една допълнително червена жица където я свързваш към "жълтата от инсталацията с червена към сд-то" за да може сд-то без ключ  да работи просто я откачих тая жица и централното заработи от дистанционното на ключа. 😏

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Аз имам същият проблем, обаче при мен се появи след смяна на вратата на пасажера (не знам дали това има някакво значение). Смених батериите на ключа, като си мислех че е от тях, но така и не заработи. СД-то съм го вързал така че да си помни настройките, но след като извадя ключа от таблото то се изключва, значи не би трабвало да е от него. Ако някой има идея ще се радвам да я чуя. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...