odessey@abv.bg Posted June 29, 2022 Report Share Posted June 29, 2022 (edited) Здравейте Имам Aidu A6 C5 2.5tdi 180hp quatro 2003год facelift combi Та имам следния проблем Преди няколко седмици при един от дъждовете се наводни компютъра на скоростите,всъщност цялата дясна част на колата беше във вода,от запушени тръби отпред,водата нахлу през парното,беше под малък ъгъл,затова само едната страна беше наводнена.След като подсушихме и занесохме на майстор оттам ми казаха че е за нов компютър,който намерихме същия,само не сме сигурни от каква кола е свалена,прочетоха грешки съответно от снимките по долу,казаха ми че си е отишла 4-та предавка и е за смяна,по интересното беше че след подсушаването наистина имаше проблем с 4та,не искаше плавно да превключва,а преди това нямаше никакви проблеми с колата. Та въпросите ми са няколко: 1.Има ли значение от каква кола е свален компа.Дали трябва да се обучи или нещо да се прави по него преди да се сложи. 2.Да знаете за добър майстор за автоматици,който ще погледне всичко,преди да почне да бърка по кутията,защото вече няколко минах,но всеки ме праща да проверя различни неща (кабели,букса,масло),преди да започнат да я пипат,в тази връзка от Пловдив съм. 3.Дали някой се е сблъсквал с такъв проблем или може да ми даде адекватни насоки от къде може да идва проблема. Ще съм много благодарен Edited June 29, 2022 by odessey@abv.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasko25Tdi Posted June 30, 2022 Report Share Posted June 30, 2022 МОТОРА ТИ Е BAU A КУТИЯТА Е FAU , TCU TA СА ЕДНАКВИ И СОФТУЕРА СЪЩО , АКО ПРEДИ НЕ Е ИМАЛО ПРОБЛЕМ ИНСТАЛАЦИЯТА ДО TCU ТРЯБВА ДА ПРОВЕРИШ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
odessey@abv.bg Posted July 5, 2022 Author Report Share Posted July 5, 2022 (edited) Инсталацията е проверена от компютъра до кутията-всичко работи,но пак го има проблема,маслото не е проверено,но при тест(леко смесено каране)при наблюдение през комп,градусите на маслото бяха на 70,скоростите,до 3та,влизаха нормално и мазничко Edited July 6, 2022 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasko25Tdi Posted July 6, 2022 Report Share Posted July 6, 2022 Първо виж нивото на маслото и тогава , на мен ми се случи колата вървеше добре престоя 6 месеца и като я подкарах не заключваше турбината и проверих нивото беше с 3 литра по малко . Link to comment Share on other sites More sharing options...
odessey@abv.bg Posted July 7, 2022 Author Report Share Posted July 7, 2022 И маслото е проверено НО Оказа се черно и миришещо на изгоряло феродо,така ми казаха,видях го маслото ,не го подуших Нещата отиват на отваряне на кутия😔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts