Jump to content

Съвет за покупка на A6 (C6), A4 (B8)


Recommended Posts

Здравейте,

Реших да сменя A6 C5 3.0ASN с нещо по-ново, но в най-неподходящия момент и вече над 3 месеца си търся заместител от всякакви марки и модели. Бюджета стана доста разтеглив и критерия за кола много широк, но ми се иска кола на бензин с опцията за газ.

Видях следната обява https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11645114968105337&slink=pr4l30 която явно седи от доста време и все някои може да е ходил да я гледа или да има някаква информация за колата. Харесва ми, че има доста екстри и така желания от мен adaptive cruise control и може да се повдигне малко (C5 в последно време почва леко да задира на някои места въпреки, че съм с нови амортисьори и пружини и стандартно окачване), но мнението което съм прочел тука за модела A6 4F не е много ласкаво. Със сегашното ауди имах доста разходи и висене по сервизи и идеята да си взема друго особено с двигател заемащ целия кош беше почти изключена, но с този избор на коли минах на варианта да си взема кола за 1-3 години докато се нормализират цените и наличието на коли и избора на V8 докато все още се намират все повече ме блазни.

 

Разглеждам и варианта за Audi A4 allroad B8 и до колкото видях единствения читав бензин е 2.0 TFSI с 225 коня след 2012 година. Избора там е доста малък и след оглед на 1-2 видях не малки разлики между описаното в обявата и действителността. Започвам да се замислям и на варианта за 2.0 дизел колкото и да не ми се иска, но там не знам кои мотор е най-малко проблемен.

Също така s-tronic кутията само Мишо ли ги прави качествено и до колко са проблеми в посочения модел. Като цяло предпочитам по "мазната" работа на хидротрансформатора, но до колкото чета го има само при колите от америка и избора на кола става още по-малък.

 

Благодаря предварително на всички включили се!

Link to comment
Share on other sites

Относно обявата на А6-цата, от телефона разбрах, че харчела с уж по-агресивно каране около 1л/5000км. castrol 5w30 и няма информация той или преди това да се сменяни вериги или нещо друго по двигателя. 

1. До колко е нормален разхода на масло за този двигател.

2. Почти сигурно ще трябва да се прави пълно обслужване на двигателя и ме интересува към днешна дата колко пари би излязло ориентировъчно.

Тези дни се разбрахме да отида да я видя и на какво да обърна внимание при огледа. Ваносите на този мотор могат ли да се хванат на загрял двигател или само при първо палене, например на диагностика.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...