Jump to content

Alpina_bg

Members
  • Мнения

    55
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    C5ASN 4F BAT B9 DETB

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Alpina_bg's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Маслото е отделно, ако си с торсен. Сменях го преди близо месец.
  2. Alpina_bg

    Мнение за Mr12Volt

    Само при мен ли долу в дясно пише Demo software с червени букви?
  3. На някой да му се намира резервен външен ляв лед стоп за комби за няколко дена и е от София. Понеделника ще пращам моя за ремонт към Бургас.
  4. Къде ги пращате за ремонт? Имам един външен на който не му работи LED габарита.
  5. Относно обявата на А6-цата, от телефона разбрах, че харчела с уж по-агресивно каране около 1л/5000км. castrol 5w30 и няма информация той или преди това да се сменяни вериги или нещо друго по двигателя. 1. До колко е нормален разхода на масло за този двигател. 2. Почти сигурно ще трябва да се прави пълно обслужване на двигателя и ме интересува към днешна дата колко пари би излязло ориентировъчно. Тези дни се разбрахме да отида да я видя и на какво да обърна внимание при огледа. Ваносите на този мотор могат ли да се хванат на загрял двигател или само при първо палене, например на диагностика.
  6. Здравейте, Реших да сменя A6 C5 3.0ASN с нещо по-ново, но в най-неподходящия момент и вече над 3 месеца си търся заместител от всякакви марки и модели. Бюджета стана доста разтеглив и критерия за кола много широк, но ми се иска кола на бензин с опцията за газ. Видях следната обява https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11645114968105337&slink=pr4l30 която явно седи от доста време и все някои може да е ходил да я гледа или да има някаква информация за колата. Харесва ми, че има доста екстри и така желания от мен adaptive cruise control и може да се повдигне малко (C5 в последно време почва леко да задира на някои места въпреки, че съм с нови амортисьори и пружини и стандартно окачване), но мнението което съм прочел тука за модела A6 4F не е много ласкаво. Със сегашното ауди имах доста разходи и висене по сервизи и идеята да си взема друго особено с двигател заемащ целия кош беше почти изключена, но с този избор на коли минах на варианта да си взема кола за 1-3 години докато се нормализират цените и наличието на коли и избора на V8 докато все още се намират все повече ме блазни. Разглеждам и варианта за Audi A4 allroad B8 и до колкото видях единствения читав бензин е 2.0 TFSI с 225 коня след 2012 година. Избора там е доста малък и след оглед на 1-2 видях не малки разлики между описаното в обявата и действителността. Започвам да се замислям и на варианта за 2.0 дизел колкото и да не ми се иска, но там не знам кои мотор е най-малко проблемен. Също така s-tronic кутията само Мишо ли ги прави качествено и до колко са проблеми в посочения модел. Като цяло предпочитам по "мазната" работа на хидротрансформатора, но до колкото чета го има само при колите от америка и избора на кола става още по-малък. Благодаря предварително на всички включили се!
  7. Моята вече 4 години лятото в задръстванията по табло се движи между 90-95 градуса ( на климатроника максимум 103-104 градуса) и нямам никакви проблеми. Питал съм на няколко места от какво може да е, но на всякъде предлагат смяна на части една по една с надеждата да се оправи от нещо, а според някои е напълно нормално да го прави. Двигателя е 3.0 ASN 2002 година бензин/газ.
  8. След празниците ще се опитам да намеря нов маркуч от някъде, ако ли не ще мина на варианта с рециклиране. До колкото прочетох проблем имало с рециклирането на този със серпентитените, а при мен явно е друг маркуча.
  9. Да повдигна темата. Пробег на колата 274000 км. Рециклиран торк конвертор в Джемини с гаранция до 15.04.2021. Обслужена - масло, филтри и свещи преди 1500 км. Сменено масло на преден + заден диф + раздатка и проверка и почистване на дренажите на климатика в D-bros - 19.08.2020 Добавен USB интерфейс за Audi WEFA с микрофон зад огледалото в aval на 29.05.2020. Валидна винетка до 06.05.2021, валидна гражданска до 25.10.2021 и технически преглед до 24.08.2021. За повече информаци на Л.С. или по телефона.
  10. Здравейте и весели празници! Появи се нов проблем с хидравликата и по точно с теч от маркуча между помпата и рейката. Уви намирането му явно се оказва малко по-трудно и ще съм благодарен, ако ми дадете някакъв номер или ме насочите от къде мога да взема нов. Майстора ме предупреди, че е маркуча без серпентините на него.
  11. Здравейте, След проблеми с акумулатора, радиото ми се заключи и пише safe. Става на въпрос за Ауди А6 С5 и радио concert 2. Къде в София да отида да ми го отключват?
  12. Един въпрос, пръскалките на C5 фейслифт същите ли са като при 4F или направо да поръчвам едни от 4G + адаптори и да видя какво ще се получи?
  13. Здравейте, пръскалките на предното ми стъкло стават все по-зле и зле. Прочетох, че за 4F ползват пръскалки тип "мъгла" от други модели. Интересува ме за А6 С5 може ли да се сложат такива или по-добри от оригиналните, трябват ли някакви адаптери или преправяне.
  14. В крайна сметка предвид ограниченията за пътуване, къде е най-добре да се отиде за диагностика и ремонт/рециклиране на въпросната АСК в София?
×
×
  • Create New...