Jump to content

Дюзите на фаровете, които пускат измивна течност не се прибират


strongholder

Recommended Posts

Здравейте, имам селдния проблем дюзите на фаровете, които пускат измивна течност не се прибират и трябва ръчно да ги прибера, също така и се пускат сами от време на време и израсходват страшно много течност. Преди 3 дни налях 5л. в резервоара и днес ми светна лампата отново. Същия проблем го имам и на a6 c8. Някой да знае как може да се решат тези проблеми?

image.png.685efa9f2c455261c1463a2d80ee9210.png 
Благодаря 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пускат се сами само ако си на автоматични фарове или си ги пуснал ръчно. Моите ги държа на изключено през деня (тогава ми светят само DRL-а) и така проблема с големия разход се решава до голяма степен. Другия вариант е да ги изключиш софтуерно, но понякога се налага да се ползват и аз на моята не съм го спрял.

Щом не се прибират значи или буталата са заминали или нещо е спекло. Има една пружина само в тях която ги прибира когато налягането спадне след измиването. Може да се получи от кофти течност за чистачки, и да са се натрупали отлагания и за това да не вървят. 

Пръсни ги с WD40 следващия път като не се приберат и виж дали ще тръгнат. Ако не вървят ще трябва да си разглобиш колата отдолу за да стигнеш до тях. Закачени са на предната броня и достъпа не е много добър но може да пробваш ако има къде да я вдигнеш колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се замислям за изсключване напълно. На предната ми кола изобщо нямах такава екстра и не съм забелязал тази да добавя някаква кой знае каква стойност. Може би това е най-доброто решение предвид, че тук явно имам 2 проблема - единият е механичен, че не се прибират сами и другият е че като цяло пръскат супер много и ми намокрят целия преден капак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...