Jump to content

Audi 100 С4 2.0 16V DOHC 140 коня газ/бензин


Recommended Posts

Привет, колата се продава. За 2 години и половина хвърлих едни пари в тая бездънна яма и повече не ми се занимава. Който може сам да си прави ремонтите - това е неговата кола, който като мен дава луди пари за майстори (понеже нищо не мога да правя по кола, освен да си налея течност за чистачки) - това НЕ Е неговата кола.

 

Написал съм текста в WORD файл, за да ми е по-лесно да пускам обявата на няколко места, ако нещо е в повече и е досадно, моля да ме извините, ако нещо ви липсва като инфо - по телефона - 089 5556135

 

Като разходи съм си записвал всичко в тефтерче и след 5-тата страничка си казах, че това трябва да спре! Описани са по-основните и големи разходи по колата. И както следва:

 

Продавам AUDI 100 от последните (А6 от първите) точно прехода между прекръстването, края на 1993-та. Сиво комби, намира се в София. Карам я 2 години, но така и не свикнах с габаритите и самата кола, ще взимам по-малка градска кола.

Автомобила е за нов акумулатор за зимата, и нови гуми за съответните сезони. Това са по-скъпите разходи, които й предстоят.

Като основен проблем може да се отчете, че от няколко месеца светна лампата на АБС-а, ходих на майстори изявени АУДИ-джии (двамата братя близнаци дори се оказа, че познават колата от предишния собственик, някой тук в този форум дори припозна колата), но при замерване на 4-те датчика на всяко от колелата, както и на АБС модула – проблема не се откри и оттогава карам така – спирачките си работят като серво, без АБС функцията си.

Климатика работи нормално, ел.стъкла, ел.огледала, реотани на задното стъкло, подлакътника си е ОК, регулиране на волана, здрава оригинална тапицерия плюш на седалките, контролен панел, скорости, ръчна спирачка са ОК. Има теглич и прекарани кабели за усилвател в задния багажник.

Ако си търсите идеален външен вид – това не е вашата кола. Предния капак и покрива са матирали . За 30-те си години има пипнато, ожулено тук там, но нищо фрапантно, огънато, вдлъбнато, ръждясало. Колата има добра линия и стойка и вози чудесно. За работен кон е идеална, особено ако сте сръчен и може да си правите ремонти по нея сам. Аз не съм от тези хора и понеже е стара кола се обаждат периодично някакви дреболии и аз загубих интерес да я съживявам, защото в сервизите за труд ми взимат луди пари.

 

Мотор ACE 2.0 16V DOHC 140 коня бензин + газ (на мястото на резервната гума). Голяма просторна кола, събира много багаж и носи на товарене, няма гнило и ръжди. Теглич, фарове лупи, джантите от снимките си ги свалям, понеже ги купувах с адски мерак! Давам я със зимни гуми на джанти с голям грайфер и черни тасове.

За последните 5-6 години по колата са правени следните неща: (изреждам по тефтер по-големите ремонти и разходи) – рециклиране заден десен спирачен апарат, нов съединител, нов радиатор за парното, газов инжекцион 2018 (бутилката събира около 50 литра), водна помпа, няколко датчика, нови ролки, стартер, ламбда сонда на БОШ, бобина запалване, рециклиране рейка, основен ремонт на двигателя на 350 000 (сега е на 390 000), нови кабели, нови свещи, централно заключване с дистанционно, 4 колонки във вратите – ХЕРЦ, касетофон SONY (чете mp3-ки от диск, има AUX вход), климатика е напълнен на 15.07.2023, пране седалки + мокет на пода.

Януари 2021 г. - https://postimg.cc/gallery/fkKV8PW

По-нови снимки - https://postimg.cc/gallery/SJcVJkm

Цена СЪС джантите (+ 5 годишни летни гуми) - 2200 лева. (пак казвам джантите съм си купувал с мерак, дал съм 300 лева само за тях, гумите бяха на по 2 години летните - 200 лева, и специални конусовидни болтове+секретни+втулки - 100 лева, проста математика от 2ри клас). Джантите правят колата, казваха батковците в квартала като бяхме сополанковци.

 

Цена с някакви джанти и зимни гуми - 1800 лева.

По желание + 150 лева усилвател + много добър кръгъл буфер в багажника.

София 089 5556135

 

Това е темата, която стартирах като взех колата. Да сме живи и здрави и се хидратирайте!

 

 

1661088790661.jpg

IMG_20210223_140347.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...