Jump to content

Необясним “проблем” със скоростната кутия

yoyoTar5

Recommended Posts

Здравейте. За много години! Собственик съм на Audi A6 3.0TDI 245HP S-LINE 2012г 7 скоростна кутия (двоен съединител).

Колата е внос от Италия , първи собственик на 265хиляди километра. Когато я докараха тука беше във окаяно състояние и ремонта излезе доста суров, но я направих. Скоростната кутия не беше обслужвана никога, сменях изцяло нов маховик , буквално комплект съединител, защото имаше проблем , когато карам САМО на задна скорост, колата спираше , зацепваше и се чуваше стържене. След ремонта + ъпдейт на скоростната кутия, се оправи за месец, но сега отново колата зацепва (без стържене) САМО на задна и изписва на таблото “GEARBOX - please press brake pedal and select gear again”, понякога изобщо не го прави. Карал съм на задна 1-2 минути, нищо… Закарах я да я закачат на компютър и ми казаха, че сърцето на кутията (софтуер или не знам) си заминава и трябва да купувам ново.. можело така да се кара, докато не спре напълно. Абсурдно ми звучи, но съм си и записал час в Ауди сервиз и там да направят диагностика ей така за второ мнение. Не знам какво ще кажете, но споделете мнение,факти,съвети т.н…

Edited by yoyoTar5