Jump to content

Защо премигва десния дисплей на климатроника


cveturko

Recommended Posts

Здраейте, искам някой да ми обясни защо премигва десния дисплей на климатроника или по точно вертикалната черта и перката. Мигането трае около 2мин и половина след което свети постоянно както трябва? Всички бутони работят със изключение на най долния десен бутон на който е нарисуван автомобил. Климатроника е HELLA 5HB006 500-11. Колата е Audi A4 95г. 1.9TDI 90к.с. Колко струва такъв ако трябва да си закупя втора ръка. Предварително благодаря за съветите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ама къде да го занеса на ремонт тъй като съм от провинцията и незнам къде в София ли къдели.Ходих при едни диагностици и ми казаха,че компютара не подава 12волта на някаква клапа.Искам да си намеря друг такъв само,че трябва да е същия.Ето и номера 8D0820043D 5HB006500-11 А ето и моя GSM 0888763456 БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с дисплея се решава по този начин:

http://audi.kris-hansen.com/ccfix.htm

естествено ако ти стиска.

Това дето някоя от клапите не работи според мен е отделен проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отиваш в сервиза на Авел (бош) Пловдив сменят ти там някакви лампички оправят спойката и си готов лампичките струват 3 лв на мен за ремонта ми взеха 50 лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Имах същият проблем ама и на двата дисплея.След смяна на някви крушки се оправи(казвам някви ,защото не разбрах точно какви са)Комплекта е от десет крушки и струва около 25лв,като те са за цялото табло не само за климатроника.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте Колеги,

Днес от нищото се появиха странни много ситни посветли точици на дисплея на климатроника ми. Не съм специалист но предполагам че това подлежи на ремонт и бих искал да попитам някой от вас дали познава майстор в тази област?

Благодаря ви преварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мигането е индикация за някакъв проблем, било то елементарен или доста по-сложен. Ако проблемът е в дисплея крушките или тези спойки които се презапояват като на линка всичко е ОК. При мен на 2 пъти се случва проблема да е в управляващия блок. Вече втори такъв блок ми се разваля и съм сигурен че не е от дисплея. Трудно се намират за под 120 лв., отделно съвместимостта с номерата трябва да е пълна иначе някои нещица няма да работят. Преди карах с едно управление със същите номера което не можеше да управлява клапата за външен въздух. Сега карам с друго което управлява тази клапа но не може да пусне компресора. Тая джаджа е най-бъгавата част в тия аудита, навърши ли 15 години се разваля

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...