Jump to content

Част от ФИС дисплея не свети!!!


Recommended Posts

Колеги днес свалих таблото и реших да сваля и стъклото за да го почистя отвътре, но закачих лентовият кабел на ФИС дисплея и се разлепи, после разбрах че той по принцип не е запояван, а лепен с контактно лепило..... номер 6 на снимката.

Един приятел който ремонтира GSM-ми ми каза, че от към платката няма ядове, но крачетата на лентовият кабел може да са проблем и да не могат да се запоят. Каза че ще го отлепи, ще види и ако става ще запои всяко краче, всичко хубаво, но ако не може да се запояват кавко да правя. Ако някой знае дали с такова контактно лепило ще стане и да даде малко ъкъл ще му бъда много признателен :) :) :flehan:

П.П. Самият дисплей работи и проблема е от свръзката, защото като е включен с лек натиск върху някои от пистите на лентовият кабел всичко си работи пърфект. Най ме е яд че си зная че е супер пипкаво и нежно и пак там се човъркам... кой ме би през ръцете :):hilezh::)

65979829.jpg

Редактирано от Атанасов А4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за бързият отговор колега :bia:

Но сагата продължава... в мегаполиса където живея няма такова чудо, но в нета намерих ето това електропроводимо лепило на Bison. Лошото е че имат офиси само в София, дали някой колега от Пловдив има наидея къде продават такова или на друга марка електропроводими лепила, ще съм му много задължен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Само за сведение на останалите колеги... дано не ви се налага да го ползвате ;) , същото лепило го има във веригата на "Praktikerr" и "Mr. Bricolage", по принцип цената му е 40 лв. /3gr.+ четка/, за колегите от Пазарджик да знаят че го има в новият "Крез" струва 41 лв. :D

Тези дни ще се занимавам, ще споделя резултата!!!

П.П. Лепилото изглежда като сребърният разтвор с който по принцип май се боядисват печки, но мирише гадно като на лепило :lol:

Редактирано от Атанасов А4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Click Колегата е и от твоя град. Звънни му или пиши и дано успее да ти помогне. Аз имам проблем с ФИС-а, но при мен избледнява и скоро ще ходя до колегата ggatwo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ebay се продават дисплеи. Даже ги е намалил сега на 55?. Днес си запоявах моя нов. Стана добре, но си е пипкава работа. Все пак 200 лв. спестих :) Ето линк към продавача и неговите стоки ebay.de

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, утре най-вероятно ще се занимая с таблото... до няколко дена ще пусна една тема кое как се сваля и как се прави. Ако всичко мине както се надявам, смятам че всеки ще може сам да си смени дисплея или да си го отремонтира, зависи разбира се от индивидуалните проблеми :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...