Jump to content

Работи на 3 цилиндъра и тресе


Freeride

Recommended Posts

Привет,

може ли да ми дадете съвет как да тествам кое не ми работи по кабелите към свещите, че не ми работи единия цилиндър? Ето и описанието на проблема и какво съм правил хронологично:

Онзи ден като запалих на студено и веднага усетих, че едниният цилиндър не работи, покарах, позягря и почна да работи нормално. Веднага се усъмних в свещ. Днес пак направи същото и смених свещите с предишните ми, които си ги пазя, защото и те са в добро състояние. Пак същото! Реших да пробвам дали всички свещи подават искра. Още първата случайна свещ, която разкачих, я напъхах хубаво в щекера и я стиснах да не изпада и да дава контакт. Помолих един да запали двигателя само за малко докато държах края на свещща на 1 мм. от главата на двигателя. Никаква искра не се появи. Пробвах и с друга свещ на същия кабел, бобина и щекер, но пак не стана. Още от първия опит явно уцелих къде не дава искра. Пробвах и на още един от цилиндрите, там беше ок, друсна ме и малко ток, че в един момент предаде от блока към ръката ми, която беше близо.

На въпросния проблемен цилиндър му направих следното - с контактен спрей позачистих буксата в края на кабела, която влиза в бобината, нейното гнездо също, напръсках и вътре в щекера пружинката, която дава контакт със свещта. Сглобих и всичко беше ОК!! Да, ама временно! Покарах известно време и като запалих отново се случи същото - пак работи на 3 цилиндъра. Може ли съвет като ми направи пак номера, как да разбера дали проблема е в кабела, в бобината или в щекера, дето излиза от нея? (или нещо друго)

Забравих да напиша - не излиза грешка във Vag-Com

Не работи 2-ри цилиндър

Бобината е от тия с 3 крачета

Колата е 1.8T '96

Редактирано от Freeride
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...