Jump to content

Шум от вентилатора на парното


streetracer1

Recommended Posts

Колеги, от 1-2 месеца насам забелязвам неприятен шум във вентилатора на парното. Колата е с климатроник и като пусна на първите 1-2-3 степени/чертички и вентилатора вие все едно е за смазване нещо, един вид като свистене и мисля, че всичко се крие в ограденото на снимката, която ви прилагам. Моля ви да ме насочите как да отстраня досадния звук.Мерси предварително!!! :dance::)

П.П.: снимката е свалена от интернет и въпросното нещо при мен не е свалено, но съм свалял жабката и го оглеждах.

Редактирано от streetracer1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш да свалиш този вентилатор. Сваля се жабката след това го виждаш така като на снимката. От долу има 2 винтчета махаш ги и вентилатора ти пада в ръцете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, би ли обяснил по-ясно защото съм навит да мина тая процедура сам само, че не ми е понятно точно какво и как да разфасовам. :dance::) Страх ме е само ако е прекалено много разглабането. Обясни и ако можеш маркирай на снимката кое и как да разкача.Благодарско! :bia: :bia:

Редактирано от streetracer1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е много разглабянето просто махаш жабката.Лесно е.Сваляш капака отстрани до жабката той е същия като на предпазителите от другата страна,и развиваш болтовете,отварящ жабката и развиваш пак, май и отдолу имаше болтове.При мен в вентилатора имаше едно парче изолация като найлон и шумолеше.И той лесно се сваля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както е написал колегата лесто е. Махаш всичките болтчета отстрани след като махнеш пластмасовия капал. След това като ги отвъртиш се маха и едно като пластмасова рамка. След това отваряш жабката и горе има още 3 винтчета. И най- долу в ляво малко навътре има още 1 ( не в самата жабка а там където има като открита ниша). След това виждаш това на снимката. Където съм ти маркирал с малките зелени точки са 2-те винтчета само че са отдолу. Шестостенни са мисля 9мм ама не съм много сигурен. Разкачаш и захранването горе. И по средата където съм оградил минава един кабел. Само го издърпваш при мен беше захванат със свинска опашка( издъпваш го с нея). И това е като развъртиш 2-те винтчета се маха капака отдолу и самият вентилатор се плъзга надолу сам. Това е.

Редактирано от haunted
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голямо благодаря на отзовалите се :rolleyes: ! В първия по-топъл ден се заемам.А някой има ли идея за причината за този шум? Един колега спомена, че е имал парче изолация вътре, но ми е интересно дали има шанс вентилатора да има нужда от смазка :hilezh: :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че няма да съм последния с шум във вентилатора, та след ремонта днес искам да споделя каква беше "болката" и какво "лечение" и предписах. :D :D Значи след като свалих вентилатора и го огледах обстойно не открих проблем по него. Връцках го, но не скърцаше и реших да го сложа на мястото му и да го завъртя чрез самия климатроник. Тогава започна да скърца и си мислех, че някъде трие. Огледах хубаво, но нямаше следи от контакт с пластмасите. Последва още един оглед на вентилатора, но този път забелязах, че остта на която се намира перката беше ръждясала леко. С няколко внимателни пръскания (внимателно за да не се напръскат и намотките и да накъси нещо) с WD-40 остта се омазни хубаво. Връцках докато влезе хубаво смазката и го монтирах. Като го пуснах този път от климатроника поскърца малко и постепенно спря. :):dance: Та нека тези, които имат подобни проблеми да огледат първо остта с перката за да си спестят 1 час чудене. :):lol:

Редактирано от streetracer1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте искам да питам нещо разбрах всичко ще опитам да го разглобя обаче ако може някой да ми помогне с една снимка каде точно се намира ще съм благодарен и другото което не съм много чат на тези неща с разглабянето но ще опитам че и при мен се яви същият проблем със скърцането и направо полудях мойта А3-ка е 96 г 1,8 125 коня .Благодаря предварително на отзовалите се .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...