Jump to content

ivancha

Members
  • Мнения

    52
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivancha

  1. Здравейте, видях в една тема че свъзрзвате към топлофикация :D. Та да попитам за ауди а3 1.9 тди 97г. дали можете да направите нещо,  и колко ще ми струва. Да кажа че хвърчат дунапрени през клапите от години и са за облепяне май и може би е добре и радиаточето да се смени . Колата загрява перфектно но топлото идва след доооооста време и не както трябва. От Стара Загора съм.

  2. Колега въпроса не е същия, ти си с бензинка човека пита за дизел.Та за дизеловото А3 виж сега колега,не съм специалист но имах подобен проблем.Първо провери си вакуумите дали са наред,тряа да смуче добре като откачиш маркучето от резервоарчето за вакуум.Закачи я на ВАГ–КОМ и карай на 4-та скорост с пълна гас гледай налягането на турбото,разхода на дебитомера,Н-75 клапана.При обороти над 2500 ,турбото надува около 1.9 като в това влиза и атмосферното налягане,дебитомера над 900,Н-75 се променя но не в крайни положения в проценти 0 или 100 %.Ако турбото не достига тази стойност и дебитомера няма да си стигне стойноста-значи нещо по турбото (актуатор(при мен беше се пробил ръжда),зацапана геометрия(блокирала),или недостиг на вакуум,или турбо),ако турбото надува до 1.9 а дебитомера не достига стойността си- значи дебитомер.Има и ред други причини но това са най често срещаните,примерно може да е ГНП-центровка,позапушени колектори за вх. въздух,калпава нафта,и ....
  3. +1 Освен ако и преди да ги правиш тези неща не е била така
  4. В Емкомплект също предлагат на Енчо Енчев секретни болтове за 25 лв,при загубване на секрета изработва дубликат но си пазите кутийката с номера.А Оригинални може да си вземете от Еуратек (шкода) за 65 лв само за оригинални джанти !!,болтовете са с "R" закръгление.
  5. Първо виж дали идва ток до буксата за касетофона вземи една крушка за габарит и два кабела(ако нямаш уред разбира се).Единия го даваш на маса (примерно на ключа за палене) и на крушката примерно корпус,другия кабел на пъпката на крушката и ако не знаеш кой е плюса на буксата почваш 1 по един когато светне тва ти е +.Обикновено има 2 плюса .Ако до там имаш ток ,виж бушона на СД-то дали е здрав.Да не те притеснявам но щом е разменен + и – може би СД-то е дало фира. P.S.Като пробваш ключа да е на контакт.
  6. ivancha

    Проблем с клаксона

    За 10-12 лв можеш да си вземеш автърмаркет.Проблема с клаксоните при мене беше че от бяха ръждясали вътре от вода май е влизала и не можеше да се движи мембраната(а и тя овехтява).А те свирят като се движи доста бързо една мембрана вътре на която има едно като палец който влиза в една бобина.А ако има скъсана жичка - запояваш,ако не слагаш нови и си свиркаш.
  7. ivancha

    Бутон за аварийните

    И аз имах проблем с това реле.Мигачите цъкаха само 1 път или въобще не цъкаха,Проблема е че пластинката която трябва да залепва и отлепва от "магнита" бобинката в случая се деформира,омеква с времето.Как реших проблема-отворих го тесвах релето работи ма не ще да цъка и набих част от кибритена клечка под пластината за да и променя ъгъла на огъване (по-добре отколкото да кривите пластинката и нищо да не стане)- резултата- работи и няма умиране
  8. При мен недобър контакт (понякога) на кабелите на датчика за налягане на въздуха след турбината.Даже и грешка записваше в компа.
  9. Подръжка! (окачване,двигател ,спирачки,гуми).Никакви тунинг промени, най-много чип примерно ако няма (то зависи от двигателя де).
  10. Всичко което оспори ти колега е 100 % точно.
  11. ivancha

    проблем с АБС

    На мен ми светеше лампата от крива гривна на едно от колелетата но пък педала си "риташе".Като изправих гривната и лампата угасна.
  12. По железарите трябва да има.Иначе от автомагазините ще ти излезе освен графитна и солена .Незнам за какво ти трябва , в ТЕЦ-а ползваме на "АЗМОЛ" по 1 бака минимум на ден http://www.azmol.com/archive/pdf/-greas/Grafitna_J.pdf http://www.azmol.com/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=203
  13. С коли е добре но да спрат на пътните артерии да не се движат. Ще му запука на Бойко ма трябва с протести икономиката да забави темпове или нечия чужда икономика(както гърците ни цакаха),но само с бибиткане за 2 часа няма да стане.....Трябва да протестираме за всичко иначе оправия няма .
  14. Дежурен инженер в ТЕЦ
  15. Продава се Съд за картерна вентилация (Oil catch tank 0901) много малко използван от мой приятел, той продаде колата Голф 4 110 к.с. без него, и аз го тествах малко но се отказах да ползвам такова нещо.Има всичко необходимо за монтаж,отворите му ги е разширил допълнително. цена 40лв доставка с наложен платеж с Еконт или друг куриер за сметка на получателя. при интерес тук на Лично съобщение или на e-mail: iv32@abv.bg
  16. Ето как се съхраняват: http://www.michelin.bg/michelinbg/AfficheServlet?Rubrique=20070319171415&Langue=BG и ето ти гардероб на еуратек: http://skoda-auto.bg/BGR/service/services/Pages/promotyres.aspx
  17. Както е такава студ ако вентилатора е на макс. скорост или почти на макс е нормално да пада температурата при положение че двигателя работи на място все пак охлаждаш радиаторчето на парното доста ефективно, а там термостата не влияе.Ако е топъл големия раиатор при това положение тогаз сменяй термостат.Ако почне да пада температурата на ниска скорост на вентилатора на климатроника или в движение без климатроник тогаз смени термостата ,засега няма смисъл,че като го сменищ може пак да е така.
  18. Здравейте!Колата е А3 AHF 110k.c Преди седмица колата взе да губи мощност на 4 ск при околко 110 км/ч. и установих че геометрията на турбото е блокирала.Та питам къде наблизо могат да ми почистят геометрията,ЕГР-а и смукателните колектори,да знаят какво правят и да не ми одерът кожата.Аз съм от Свищов,питам за района Плевен,Търново,Русе мога да ида и по далеч стига да не е проблем за колата да я карам в това състояние.
  19. На място се вижда и с VAG-COM колко харчи ,то зависи и колко консуматори на енергия си включил.Ако е лято и ти работи климатика ммммм....дърпа нафтата А за сега зимата най-добре си вземи една духалка 2 кв/ч с удължител и я ръгни в колата,по -евтино е и ще спиш спокойно поне няма да тръгнеш нанякъде с колата и да се събудиш в чужбина.
  20. Не е много разглабянето просто махаш жабката.Лесно е.Сваляш капака отстрани до жабката той е същия като на предпазителите от другата страна,и развиваш болтовете,отварящ жабката и развиваш пак, май и отдолу имаше болтове.При мен в вентилатора имаше едно парче изолация като найлон и шумолеше.И той лесно се сваля.
  21. А на джантите какъв е размера на междуболтовото разстояние ?5х?
  22. + 1 за тди-то.И аз съм малко при'страстен.Но разхода наистина е добър. А ти да купуваш газова която не е малко пари и да усложниш колата която така или иначе е стара и не е от "желязо" и се чупи,нема смисъл.Гарантирам ти че ще знаеш по име всички газаджии в района,ако сложиш газова.Бензинката си я карай на бензин особено ако си дал доста пари за нея.Като нема пари за бензин ще ходиш 1 път с колата до Варна,1 път а с автобуса Не те разбрах защо не можеш да храниш дизела?!? прибл. 5-5,5 6 да е на 100 по 5.5* 2.34 лв =12.87 да не споменавам че се намира дизел по 1.5-1.6 лв газта е 1.32 лв в момента колко очакваш че ще гори ? + над 1000 лв за газова уредба и то при скорост 130 както искаш да караш ,дизела не вдига много разхода при тази скорост даже няма и да забележиш. Колкото до разходите по ремонти всичко е на късмет и май се уравновесят в крайна сметка. А за от 0-100 има много саитове с инфо даже и клипове.Успех и дано да случиш на кола.А3 е добра колица.
×
×
  • Create New...