Jump to content

Част от ФИС дисплея не свети!!!

Recommended Posts

Колеги днес свалих таблото и реших да сваля и стъклото за да го почистя отвътре, но закачих лентовият кабел на ФИС дисплея и се разлепи, после разбрах че той по принцип не е запояван, а лепен с контактно лепило..... номер 6 на снимката.

Един приятел който ремонтира GSM-ми ми каза, че от към платката няма ядове, но крачетата на лентовият кабел може да са проблем и да не могат да се запоят. Каза че ще го отлепи, ще види и ако става ще запои всяко краче, всичко хубаво, но ако не може да се запояват кавко да правя. Ако някой знае дали с такова контактно лепило ще стане и да даде малко ъкъл ще му бъда много признателен :) :) :flehan:

П.П. Самият дисплей работи и проблема е от свръзката, защото като е включен с лек натиск върху някои от пистите на лентовият кабел всичко си работи пърфект. Най ме е яд че си зная че е супер пипкаво и нежно и пак там се човъркам... кой ме би през ръцете :):hilezh::)

65979829.jpg

Редактирано от Атанасов А4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за бързият отговор колега :bia:

Но сагата продължава... в мегаполиса където живея няма такова чудо, но в нета намерих ето това електропроводимо лепило на Bison. Лошото е че имат офиси само в София, дали някой колега от Пловдив има наидея къде продават такова или на друга марка електропроводими лепила, ще съм му много задължен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Само за сведение на останалите колеги... дано не ви се налага да го ползвате ;) , същото лепило го има във веригата на "Praktikerr" и "Mr. Bricolage", по принцип цената му е 40 лв. /3gr.+ четка/, за колегите от Пазарджик да знаят че го има в новият "Крез" струва 41 лв. :D

Тези дни ще се занимавам, ще споделя резултата!!!

П.П. Лепилото изглежда като сребърният разтвор с който по принцип май се боядисват печки, но мирише гадно като на лепило :lol:

Редактирано от Атанасов А4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Click Колегата е и от твоя град. Звънни му или пиши и дано успее да ти помогне. Аз имам проблем с ФИС-а, но при мен избледнява и скоро ще ходя до колегата ggatwo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ebay се продават дисплеи. Даже ги е намалил сега на 55?. Днес си запоявах моя нов. Стана добре, но си е пипкава работа. Все пак 200 лв. спестих :) Ето линк към продавача и неговите стоки ebay.de

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, утре най-вероятно ще се занимая с таблото... до няколко дена ще пусна една тема кое как се сваля и как се прави. Ако всичко мине както се надявам, смятам че всеки ще може сам да си смени дисплея или да си го отремонтира, зависи разбира се от индивидуалните проблеми :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...