Jump to content

spyzip

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от spyzip

  1. spyzip

    Проблем с климатика

    Оказа се клапан на компресор, около 120лв е самия клапан, тук ми го смениха и сега работи идеално.
  2. Ауди а3 8па 2.0тфси 2006 Проблема е че климатика не започва да работи веднага а след като загрее колата. Напълниха ми системата с фреон, и казаха че може да е от дехидрататор или компресор. Налягането било малко слабо (около 11-12 а трябва да е 15-17). До колкото знам щом се пусне климатика трябва да се включат перките на радиатора или поне малката. При мен не се включват, включват се чак когато колата загрее до 90. Дали може проблема да е в бушон или реле или ако има модул който контрулира перките.
  3. Оказа се проблема от кабела. Взех нов и сега всичко работи.
  4. да това пише, грешно съм го написал в заглавието
  5. Той си вървеше с кабела. Обадих се на фирмата която го продава, казаха че до сега не са имали такова оплакване, ако беше проблема в лиценза предполагам щяха да ми кажат.
  6. Използвам VCDS 14.10, чета и трия грешки без проблем. Но когато отида на Long Coding направа промените, Do it! -> Coding Excepted. Но след това, като отвора пак контролера седят старите параметри. Пробвах с различни контролери и настройки. Дали проблема е в кабела или в контролера.
  7. spyzip

    Safe - имобилайзер

    Върнах стартата задна част с ампулата, изглеждаше ми доста здраво захваната а нямам втори ключ и реших да не рискувам Но и сега ключа изглежда доста добре Важното е че колата пак пали
  8. spyzip

    Safe - имобилайзер

    Мерси! Ако сложа ампулата в новия ключ, после ще тръгне ли всичко, или тряба да се обучава на ново?
  9. spyzip

    Safe - имобилайзер

    Здравейте, купих колата онзи ден, А3 8Pa 2006, 2.0 тфси. Смених си кутйката за ключа, защото беше в много лошо състояние. Но сега на таблото ми изписа "SAFE" и не пали. До колкото прочетох е от имобилайзера. Пробвах да откача батерията за 5мин. и след това да дам ключа на контакт за 10, 5 пъти, но пак същото. А имам само един ключ. Ключът отключва и заключва вратите.
  10. Взех я За сега всичко е ок по колата.
  11. То ако е нагар може да се почисти предполагам. Нещо което ме притеснява е има ли какво да ми свалят от екстериора, огледала, лайсни ... или направо цялата ще я вземат, защото е S-line, седалките били скъпи.
  12. Update: гледах и втората, хареса ми, има забележки. Но разхода бил 15 градско и 11 извънградско. Нормално ли е толкова. И е с малка навигация без дисплай, дали може да и се сложи голяма навигация на мястото на радиото или няква афтермаркет навигация която да работи котролите на фабричната.
  13. Update. Ходих да гледам първата (мръсната), тя не е просто мръсна, тя е абсолютна кочина. Има 6 детайла за ремонт. Вътре салона не е просто мръсен а е за смяна, седяла е някъде с отворени прозорци. Сменени са копчетата за климатика и фаровете, но не и тези на вратата, и са едвам различими кое какво е. Спукан е предния прозорец, и дори рамената на чистачките са свалени. Според мен колата е франкенщайн от някоя морга, била сменена веригата и обслужен двигателя, може би защото преди това е бил блокирал. Не можахме да направим диагностика, не се свърза компютъра. Вентилатора трака ужасно, сигурно са му останали няколко перки само или не е сложен правилно. За да се върне към приличен живот, ще трябват поне 3-4к и то ако се окаже, че няма проблеми по двигател и скорости, което ме съмнява. Ще отида да вида и другата, но не тая особенни надежди въпреки, че на снимките изглежда добре. Май ще си докарам аз една
  14. Благодаря на всички за мненията, във всяко има по нещо полезно Но за момента смятам да закупя някоия от тук предлагащите се, дали ще е една от тези или ще поизчакам за нещо по-добро ще видим след като ги огледам на живо. По-натам ако реша за нещо за по-луксозна и сериозна инвестиция със сигурност ще е от Германия с проверен произход. Та в крайна сметка някой може ли да каже може ли да се познае от оглед дали турбото не е отишло или нещо по двигателя. И също така по куатрото може ли нещо да се познае дали не е наред. Или диагностиката ако не каже че има проблем може да разчитам че горе-долу нещата са наред.
  15. david90ходил ли си на живо да видиш някоиа от тези обяви. Мерси за предложението, изглежда много добре, но предпочитам 4х4, а тази май не е, Тези 109к км едва ли са реални MoonlandОтносно километрите, не мисля че една кола на 300к е за изхвърляне вече, стига да е подържана добре. А дори и да я взема смазана правя си основен ремонт и поне още 100к без проблем ... надявам се Все пак за А3 2.0 тфси е бутиков двигател и едвали някой мърляч ще я вземе да я скъса от каране както някое дизелче или с газ
  16. Въпроса е има ли как да намаля рисковете или всичко пак си остава до късмет.
  17. Аз точно този двигател искам, цената спрямо дизелите изглежда в средата, а малко са тези като мен, който биха го предпочели този пред дизел Отделно в наще сайтове няма други с този двигател, не ми е проблем бюджета, но ако ще давам по-голяма сума ще е и по-висок клас. raffaмерси, но искам да е турбо бензин Но като цяло не ми е това въпроса, направил съм си сметката, ясно е че ще има какво да се сменя по колата, ясно е че не са реални километрите да не говорим за първи собственик.
  18. За това си прав, но и цената е над 2к разлика Тази за 12к изглежда много запазена, но пак не е гаранция. Така или иначе мисля да коментриам цената, защото ако е без коментар за 12к може би А4 ще е по-добър вариант.
  19. Баси верно, не виждам как да я преместя или изтрия, може ли някой модератор да я премести
  20. Здравейте, Прегледах форума, но неможах да намеря тема за този модел, извинявам се ако съм я пропуснал. Гледам следните обяви: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11436506410967608 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11433172312112225 Втората гледам, че е регистрана може и да е от форума Интересува ме при оглед за какво да гледам, диагностика ще направя. Как да разбера турбото в какво състояние е, съединител, двигател и дали всичко по quattro-то е наред. Също така пишат, че са TFSI а на кората на двигателя пише 2.0 FSI Turbo, едно и също ли е? Интересува ме в общи линии да се прецени състоянието, то е ясно, че неможе да е всичко да е на 100% и че всичко може да се оправи след това
  21. По-скоро ще направя компромис с марката за да ми е спокойно
  22. Защо да е стил бг-мама, съвсем резонен ми е въпроса, има ли много оплаквания за откраднати А4-ки или не, за мерцедеса отговора е категоричен, че такава кола не може да седи пред блока. Имам и волво и там отговора е категоричен, че никой няма да я пипне. Ако има чести оплаквания за липсващи елементи по колата, не бих си я купил защото нямам гараж и не искам "да внимавам къде я оставям".
×
×
  • Create New...