Jump to content

A6(C5) 2.7 BiTurbo 2003

Recommended Posts

Здравеите, колеги!Наскоро се загледах по една А6 авант с този двигател.Цената и ми изглежда мн прилична 13 500.Изглежда мн запазена ,но не съм я гледал на живо.Интересува ме какви проблеми може да има този двигател и тежак ли е като поддръжка като цяло(Колко струва едно цялостно обслужване).За разход няма да питам ,защото ми е ясно ,че няма как да е нисък.Мерси предваритело!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

85 преглеждания и нито един отговор?Никои ли няма опит с този мотор ,колеги?

Има няколко души с този мотор и темата е обсъждана по принцип ,та може да потърсиш с търсачката.Общо взето грубо казано като разходи все едно имаш 1.8Т умножено по две.Към 1000 и нещо обслужване и си ти.Оттам нататък вече е божа работа дали ще се строши или не.Турбините са същите като на 1.8 Т,казват,че ако заминела едната,се сменяли комплект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ремъци, ролки са еднакви с 2.4/2.8 и са същия порядък като 1.8/1.8Т:

Ремък 50-80лв, ролки 40-50лв/бр общо са 2 бр, хидравличен обтегач 100-на лева (същия е като при 1.8).

Водната помпа е 70-80лв на ХЕПУ.

Масления филтър е 15-на лева, а маслото 6л. Въздушен филтър - същия като 1.8/1.8Т - 17-20лв.

2003-та няма комутатори, бобините и свещите са евтини, но са 6бр :respekt:. Дебитомер 260лв в Порше.

Останалите части по мотора са като при 1.8Т, но по-две:

две вериги, два датчика на хол, две турбини, два гейта с два актуатора, два блоуфа, два интеркулера, четири катализатора, четири ламбда сонди....

Съеднителят е по-скъп, но и доста по-здрав. В допълнение има и 2 ЕГТ сензора, чиято изправност е критична за работата на двигателя и разхода на гориво.

На няколко места съм чел, че турбини се сменяли комплект, но нямам обяснение за това, нито дали е истина.

Не е особено по-скъп за поддръжка от 4 цилиндров мотор, но дава мнооого повече (в стоков вариант).

За мен двигателя има два основни недостатъка (сравнен с 1.8Т) - по-тежък е и харчи повече.

Предимства:

- първо и неоспоримо - предлага се в комбинацията с куатро и автоматична кутия;

- по-тих е на високи обороти;

- по-бързо се развърта - има тротъл респонс като моторетка или силно атмосферно БМВ;

- по-рязкото тръгване от място е възможно от 650 оборота (толкова е празния ход);

- нулев лаг - държи се като атмосферен двигател влязъл в обороти, но в много широк диапазон 2400-2500 до над 5000 оборота;

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...