nedko555 Публикувано 24 Април 2013 Доклад Share Публикувано 24 Април 2013 АЦЕ (не 6А той е друга бира) добре ли работи работи с ел.инжекциона на АБФ(дигифант)след конверсия? Да добре работи а аз понеже не се разбрах с датчика на вала си цопнах направо блок от ABF но си останах с ACE главата(абе с две думи е абсолучтен мелес колата ) сега я очаква следващата доработака ама тва е др тема Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
prokopoff Публикувано 24 Април 2013 Доклад Share Публикувано 24 Април 2013 prokopoff - Разликата човек и аз съм я мислил 100 пъти, също като тебе съм чувал и виждал "еднакво било всичко"...Да ама АБФ, АЦЕ, 9а са с коренно различни разпределителни валове(смукателни). На АБФ-а е с настройка за високи обороти, на АЦЕ за сила в средни, и 9А който го описват като плавен мотор(без изразен пик никъде, но с върт.момент навсякъде). И сега ако се чудиш още каква е връзката със степ.на сгъстяване...момента на затваряне на смукателния клапан. При АЦЕ да кажем става в долна мъртва точка. При АБФ малко след това, от там сгъстяване с един и същи ход, но с различно начало. Някъде го наричат "динамична" степен на сгъстяване. А пък вече си има статична която е максималната възможна за един мотор, аз поне винаги съм мислел че тя е най-вече от значение...но може и да съм заблуда :zustimm:/> ПП - Твоята спрямо стокова Б4 аце/6а как върви след толкова леки, но приятни модификации??? :bia:/>Разпределителните валове ок, ама съм вадил валове от АБФ и АСЕ и даже са с един номер(поне на моя моето АСЕ и всеки АБФ). Фазите и тайминга на валовете имат отношение само към динамичната степен, на всякаде в каталозите се пише статичната. За валовете на 9А няма смисъл да говорим щот те са най-малките от всички 16в ваг мотори и най рано тръгват затова тоя мотор е плавен и няма пик.Моя мотор нее точно с леки модове, защото е с к. вал от тди обема е 2060сс а степента някаде около 12.5:1, върти до 7500об, има раздвижно колело и валовете са в предварение, за да тръгва от ниските(основно градско се движи тая кола). Кутията е с предавки от 16в със сменен диф 3.88 което малко влошава динамиката, но за целите които се ползва колата е ок Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vankata_84 Публикувано 24 Април 2013 Доклад Share Публикувано 24 Април 2013 Лично съм го гледал, че на АЦЕ и АБФ смукателния разп. вал е с различни номера Беше преди много време обаче. Ето ги номерата:АЦЕ 051109021A6А 027109021ALАБФ 051109021B9А 027109021AL Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lucufer_b3 Публикувано 12 Октомври 2013 Доклад Share Публикувано 12 Октомври 2013 имам един малко странен въпрос ще има ли разлика в динамиката на автомобила ауди 80 със 6а мотор ако му се монтира глава от кр с същата инжекция до колкото знам кр ската глава държи клапаните по дълго отворени заради валовете и самите и клапани ? или се бъркам и няма да има разлика Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване