Jump to content

2.0 16V EFI конверсия

Recommended Posts

При положение,че оригинално излиза с алуминиев щит,вероятно има смисъл от него.Другото е ,че гофрирания маркуч,ТПС-а и още кви ли не кабеля и маркучи са на никво разстояние от колектора.А и в крайна сметка,всеки сам решава какво ще си слага по навеса.

legacy - върти си твоя навес и не бери грижа за изтръпналите застреляни АЦЕ-та.Който квото има батя :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на 9А мотор АБФ инжекцията работи по-хубаво от старият мех. инжекцион .Колелото за четеца е стъргано от стругар имам чертеж ако някои се интересува .Но май му е голямо налягането на бензина от старите помпи Но на газ пее.

Само едната дупка на колелото се мести малко но това стругар ако е добър ще го види на ремъчната шаиба на която ще се монтира колелото
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начи,първо да го направиме неоригинално с тръби и лента,а после да се стремим към оригиналното???

Не се заяждам,просто това са превъзбуди!Щит има оригинално заради позицията на всмукателните пътища и за това,че 3'С повече карат тия скопци да не могат да помръднат и да дигат 100км/ч по-бавно от Москал

Редактирано от yavor20v
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се заяждам,просто .......

Ок,аз също.Но съгласи се,че в крайна сметка всеки има свое виждане как да изглежда моторетката му :zustimm:

Нищо,че не е 500 катъра,всеки се радва на това което има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам, че без ламаринения щит всички кабели и маркучи наоколо стават на локум, дори ми се разтопи капака на ангренажния ремък - ухото което се хваща в дясно на главата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те и да не се разтопят... след известно време ще станат на... прах (както забелязваме при повечето ACE- та от температурата в моторния отсег).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как я преценихте лентата по снимките, но това нее от значение. Факт е че след прлично подаване на гас изпускателния колектор е по студен от всмукателния. Основната идея да сложа лентата е да не съсипвам ТПСа, а не ми се занимаваше да правя щит или да преработвам такъв от НМ или 7А

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предположих колега а не твърдя и изказах мнение за следващия решил да слага такива тръби zustimm.gif Аз от 2 години съм с такива и знам кога и кви проблеми щяха да ми създадат dry.gif а това че някой наистина е превъзбуден и си мисли че всички са така.........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква дилема стана? :hilezh: Чак възбудени има...Колега е сложил тръбен колектор от друг мотор. Демек след преработка от 5 на 4-ри циндров колектора се явява тунег част за АЦЕ. Като тунег такава най-логично и добро изпитано у времето е термолентата :zustimm: Сега ако има баси мазохиста да си свие ламаринка, за същото, и да му звънка различни резонанси е друго. Аз на мястото на колегата с Б4-то също така ще постъпя :zustimm:

Такава дилема и пушилка за няма нищо...А няма тука кой да отговори на прост въпрос:

-АЦЕ (не 6А той е друга бира) добре ли работи работи с ел.инжекциона на АБФ(дигифант)след конверсия? Хора с меги да не отговарят, при тях ситуацията е много различна. Единствения който е направил подобно нещо влезе, каза че има проблем, получи напътствия, и излезе(за не разбралите за MitakaMc говоря).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да отговоря на 100% точно: Друга степен на сгъстяване. Сега ровя но не намирам еднозначно дали 6а е с къси мотовилки и нисък блок като АЦЕ, или с дълги, и висок блок като АБФ,9а. И най-вече защото съм се захванал лично с начинанието, и едно "става и то добре" ми стига :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6A,AСЕ и 9А са с къси блокове и 144мм биели. АBF ABK AAD са с високия блок и 159мм биели. От каде идва разликата в степените нямам никаква идея, разглобявал съм 9А и АСЕ разлика няма никаде между двата мотора

Редактирано от prokopoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

prokopoff - Разликата човек и аз съм я мислил 100 пъти, също като тебе съм чувал и виждал "еднакво било всичко"...Да ама АБФ, АЦЕ, 9а са с коренно различни разпределителни валове(смукателни). На АБФ-а е с настройка за високи обороти, на АЦЕ за сила в средни, и 9А който го описват като плавен мотор(без изразен пик никъде, но с върт.момент навсякъде). И сега ако се чудиш още каква е връзката със степ.на сгъстяване...момента на затваряне на смукателния клапан. При АЦЕ да кажем става в долна мъртва точка. При АБФ малко след това, от там сгъстяване с един и същи ход, но с различно начало. Някъде го наричат "динамична" степен на сгъстяване. А пък вече си има статична която е максималната възможна за един мотор, аз поне винаги съм мислел че тя е най-вече от значение...но може и да съм заблуда :zustimm:

ПП - Твоята спрямо стокова Б4 аце/6а как върви след толкова леки, но приятни модификации??? :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АЦЕ (не 6А той е друга бира) добре ли работи работи с ел.инжекциона на АБФ(дигифант)след конверсия?

Да добре работи а аз понеже не се разбрах с датчика на вала си цопнах направо блок от ABF но си останах с ACE главата(абе с две думи е абсолучтен мелес колата ) сега я очаква следващата доработака ама тва е др тема smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

prokopoff - Разликата човек и аз съм я мислил 100 пъти, също като тебе съм чувал и виждал "еднакво било всичко"...Да ама АБФ, АЦЕ, 9а са с коренно различни разпределителни валове(смукателни). На АБФ-а е с настройка за високи обороти, на АЦЕ за сила в средни, и 9А който го описват като плавен мотор(без изразен пик никъде, но с върт.момент навсякъде). И сега ако се чудиш още каква е връзката със степ.на сгъстяване...момента на затваряне на смукателния клапан. При АЦЕ да кажем става в долна мъртва точка. При АБФ малко след това, от там сгъстяване с един и същи ход, но с различно начало. Някъде го наричат "динамична" степен на сгъстяване. А пък вече си има статична която е максималната възможна за един мотор, аз поне винаги съм мислел че тя е най-вече от значение...но може и да съм заблуда :zustimm:/>

ПП - Твоята спрямо стокова Б4 аце/6а как върви след толкова леки, но приятни модификации??? :bia:/>

Разпределителните валове ок, ама съм вадил валове от АБФ и АСЕ и даже са с един номер(поне на моя моето АСЕ и всеки АБФ). Фазите и тайминга на валовете имат отношение само към динамичната степен, на всякаде в каталозите се пише статичната. За валовете на 9А няма смисъл да говорим щот те са най-малките от всички 16в ваг мотори и най рано тръгват затова тоя мотор е плавен и няма пик.

Моя мотор нее точно с леки модове, защото е с к. вал от тди обема е 2060сс а степента някаде около 12.5:1, върти до 7500об, има раздвижно колело и валовете са в предварение, за да тръгва от ниските(основно градско се движи тая кола). Кутията е с предавки от 16в със сменен диф 3.88 което малко влошава динамиката, но за целите които се ползва колата е ок

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично съм го гледал, че на АЦЕ и АБФ смукателния разп. вал е с различни номера :zustimm: Беше преди много време обаче. Ето ги номерата:

АЦЕ 051109021A

6А 027109021AL

АБФ 051109021B

9А 027109021AL

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 months later...

имам един малко странен въпрос ще има ли разлика в динамиката на автомобила ауди 80 със 6а мотор ако му се монтира глава от кр с същата инжекция до колкото знам кр ската глава държи клапаните по дълго отворени заради валовете и самите и клапани ? или се бъркам и няма да има разлика 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...