Nero_ Публикувано 28 Май 2011 Доклад Share Публикувано 28 Май 2011 Здравейте,От скоро съм собственик на рутера от заглавието и имам известни проблеми с него. С последни фърмуер наличен на сайта съм. Опитвам се да използвам фукцията Media Serer.Имам закачен 1ТБ WD диск към USB на рутера и имам следните проблеми:- трасфера през SMB (четене от USB диска) не надвишава 2MB/s (през повечето време е 1.5)- WMP 11 открива само 100 файла на медиа сървъра и не мога да го накарам да открие повечеМоля ако някой има същия модел или пък има идея, какъв може да е проблема да помага.Благодаря предварително! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vami Публикувано 28 Май 2011 Доклад Share Публикувано 28 Май 2011 (Редактирано) За фърмуера наличен на сайта им не мога да кажа нищо, защото не съм го слагал. Погледни това тук. Има графики на скоростите с различните файлови системи. Редактирано 28 Май 2011 от Vami Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nero_ Публикувано 28 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 28 Май 2011 За фърмуера наличен на сайта им не мога да кажа нищо, защото не съм го слагал. Погледни това тук.Доста полезен линк. Даде ми някаква представа. Сега остава да разбера защо при мен стойностите са наполовина на тестваните. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vami Публикувано 28 Май 2011 Доклад Share Публикувано 28 Май 2011 (Редактирано) Някъде бях чел не много добри отзиви за последния официален фърмуер, но пък в предишните няма FTP и Media Serer. Ако не ти се занимава с openWrt (най-доброто) или DD-Wrt, може да пробваш тестовата версия от 26.05.2011 от тук. Редактирано 28 Май 2011 от Vami Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nero_ Публикувано 28 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 28 Май 2011 Някъде бях чел не много добри отзиви за последния официален фърмуер, но пък в предишните няма FTP и Media Serer. Ако не ти се занимава с openWrt (най-доброто) или DD-Wrt, може да пробваш тестовата версия от 26.05.2011 от тук.Ти този рутер ли ползваш? С оупън-а ли? Ползвал съм DD-WRT на WRT54G и в интерес на истината бях много доволен. Но попринцип харесвам фабричните неща (когато работят). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vami Публикувано 31 Май 2011 Доклад Share Публикувано 31 Май 2011 Да с този рутер съм в къщи и с openWrt. За скоростта - смени файловата система на диска, а по другия въпрос не мога да ти помогна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nero_ Публикувано 31 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 31 Май 2011 Да с този рутер съм в къщи и с openWrt. За скоростта - смени файловата система на диска, а по другия въпрос не мога да ти помогна.Ако не ти е проблем и имаш време, опитай се да ме убедиш да сложа OpenWRT . Какво печеля за нормална употреба на рутера? Кажи някакви предимства и теб лично какво те накара да го сложиш. За сега от firmware-a на TP Link, единствено ми липсва, че не мога да направя VPN server, за да мога да възползвам от домашната мрежа, когато не съм вкъщи.Дано не съм те отегчил с много въпроси Поздрави! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vami Публикувано 1 Юни 2011 Доклад Share Публикувано 1 Юни 2011 Най-важното предимство на OpenWrt е, че може директно да сложиш firmware на USB флашка или хард диск и от там възможността реално да пишеш върху файловата система на рутера. От тук нататък възможностите ти са неограничени. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване