Jump to content

Vami

Members
  • Мнения

    502
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Vami

  1. Не знам за кой пост написа, че са глупости. Ако е за моя, чети - http://techdoors.wordpress.com/2012/09/26/activating-windows-7-oem-way/
  2. Извинявам се за закъснението, но много рядко посещавам форума. 1. Щом не си чувал, значи няма да можеш да си го модифицираш сам BIOS-а, или времето което ще загубиш, няма да е оправдано. Търсиш за твоето дъно модифициран (SLIC 2.1) BIOS или си даваш заявка в този форум http://www.bios-mods.com/forum/Forum-Award-And-Ami-SLIC-Mod-Requests 2. Ще ти върнат модифициран BIOS, *.XRM-MS файл, BAT файл за активиране и BAT файл за проверка.. 3. Ъпдейтваш BIOS-а. 4. Сваляш директно от сайта на Microsoft и инсталираш MSDN-ска 7-ца. 5. Активираш, ще има обяснение. Това е.
  3. K4m3n, не се занимавай с активатори, това е правилното решение.
  4. А аз постигам малко повече със SAMSUNG GALAXY GRAND Duos с 5" дисплей. Естествено почти целия ден съм пред PC, така че телефона не ми трябва за браузване и т.н. ... За мен въпроса беше да урежа или настроя приложенията, които "ядат" безмислено батерията. В началото батерията едвам изкарваше ден и половина, естествено при същото ползване. След орязването или настройката на тези приложения, вече съм доволен.
  5. Аз само добявам мъките на един човечец с таблет Prestigio от един друг форум... Нека си помисли какво да купи, но пък от фирмата вносител са коректни и ако му се занимава да ходи по сервизи...
  6. Колкото и да ви звучи странно при мен със сменени опорни тампони на макферсона, шарнири, кормилни рейки, полиуретанови втулки на носачите, амортисьори, биалетки, пукането и скърцането беше от сцепване на самото купе от долу, малко след задния тампон на магарето. Става въпрос за Audi Coupe. Вярно е, че не жаля дупки, но пословичната здравина на тези коли май е по скоро мит. Това сцепване много трудно се диагностицира, понеже всичко е залято с нещо като гума отдолу и не се виждаше. Две години минаха, докато не се цепна и гумираното и чак тогава разбрах за какво става на въпрос. Добрата новина беше, че нямаше грам ръжда, а лошата, че ламарината по дъното прекалено тънка. След завяряване всичко заспа и остана само приятното топуркане на гумите по неравностите. Заговорих се с колега и той ми разказа, за два подобни на моя случай...
  7. Инсталирал съм почти всички навигационни програми, но за нашите условия най-добри са iGO Primo и Garmin StreetPilot. Ползвам и двете и мога да помогна. Garmin обаче е капризен от към хардуер и версия на Andoid-а (за сега работи само на 4.0.3, 4.0.4, 4.1.1 и 4.1.2).
  8. Поразчисти го малко... На сина телефона така правеше поради много малко свободна вътрешна памет.
  9. А бабата дали ще може да ги "пипне" снимките? Дай ги в оригинал, защото с пипването стават чудеса... Иначе информацията ти в поста е полезна.
  10. Май някой хора не познават цените на качествените пластмаси... Има къде къде по скъпи от стъклото.
  11. Vami

    Kindle

    Да e-ink технология се основава на електрофореза. И аз мисля, че няма какво да му се изхаби на "мастилото".
  12. Vami

    Kindle

    А и много лесно се махат. За скрийсейвър може да си сложиш собствени снимки. Ако искаш да четеш и други формати инсталираш CoolReader3... За реплики не съм виждал (чувал), но определено изработката на Kindle е на ниво и ако има, няма как да не личи.
  13. Това с навигациите е въпрос на вкус и при някои въпрос на познания. Primo-то инсталирано сток изглежда почти еднакво на Windows CE, Android и iOS. Лошото е, че за iOS никой не развива скинове, за разлика от другите две операционни системи. Със скинове обаче може да си го направиш по свой вкус и мога да кажа, че е номер едно. Ако сложи Sygic, картите които се теглят са на TomTom и за България отстъпват на тези на Navteq, така че е добре да се сменят. Също така за Android 4.0.3 или 4.0.4 препоръчвам да се пробва и версията Garmin StreetPilot v1.49 или v2.01 портната от Asus PadFone. Така може да се ползва и добрата ОФРМ топо карта. Очаква се съвсем скоро да пачнат и версия 2.14 която върви на 4.1.1. Функционалността е като на Garmin Nuvi. Има си всичко, без трафик. И да не забравяме и Navitel, има и трафик за България, но дали е точен, не знам, не съм тествал, Navitel-а не ми допада.
  14. А защи си със старото iGo MyWay? iGO Primo е по-новата версия и е в пъти по-добро. За търсене по блок, за тези, които ги няма в POI файла, сложи kml файла на Bat Sande. BG_Blokove_v4_Bat_Sande.zip В архива има версия на латиница, кирилица и смесена.
  15. Защото станцията е китайска и не са сметнали за необходимо да слагат термозащитен прозрачен екран. А и какво ще гледа...
  16. Тя защитната бленда е да не грее на човека лицето.
  17. Първия път докато те позиционира може да отнеме повечко време. За да го улесниш, застани на едно място под открито небе.
  18. С Mireo, Navitel или Primo е? За да започне да те навигира, трябва да имаш вече установена позиция. За целта излез на вън и изчакай да те позиционира. След това прочети ръководтвото.
  19. Има и докато ви е "живо" устройството. Скрийншота е от karta.bg.
  20. А пък аз съм попадал все на до 40 см, въпреки че на снимките в нета дисплейчето е с надпис 20. Или е търговски трик или съм имал лош късмет.
  21. Да, явно преди това не си ползвал тази програмка, както казват хората "след дъжд с качулка". В момента явно тя не може да си инсталира нужните файлове на устройството. Най-лесния начин е да префлашнеш устройството. Става зя няколко минути.
  22. Нещо не си пробвал както трябва. Има опция Control Device. Паролата може да си я напишеш от клавиатурата на PC-то.
  23. Колега, сега съм на работа, но довечера ще ти дам линк към една програмка за PC за remote desktop на Windows CE устройство през activesync. п.с. Ето програмката, инсталирай и през нея си изключи паролата - http://dox.bg/files/dw?a=7659a15bba
  24. За дисплейчето най-удобното място е над огледалото за обратно виждане, защото когато караш на зад, погледа ти е или в него или в страничните огледала, но в никакъв случай не и в таблото. Хубаво е парктроника да отчита и на по-къси разстояния, защото масовите под 40см, не отчитат, а показват 0. За София едва ли ще ти оставят повече от 50-тина сантиметра за паркиране
  25. Модела е този, но предполагам не е толкова от значение. Ще останеш доволен, жената също. Старата също беше MIELE и я пенсионирахме след 20 години вярна служба. Единствения ремонт беше смяна на лагерите на барабана и мотора. В момента все още работи, при познати. Беше (все още е) "железна", за новите - времето ще покаже. Освен за настройки, ъпдейт на фърмуера също така се използва и за диагностика. Същото е като при автомобилите.
×
×
  • Create New...