pn6tr Публикувано 2 Февруари 2007 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2007 Това което се описва в този фото-репортаж е може би един от често срещаните проблеми при ГНП (R 510 &R 510 - 1 и подобни ) на двигател 1Z на Ауди А4 (и Голф 3 ако не бъркам ). Проблемът се изразява в прекъсването на ниски обороти, тресене, нестабилна работа на двигателя, постоянно игреане на оборотите, известно закъснение при палане (на студен или топъл двигател), неприятни шумове и изобщо .... Проблема се появява от началото при около 160 000 - 200 000 километра на двигателя (не е задължително, но при мене се появи), и постепенно се заостря - описаните проблеми стават все по-сериозни ...ПРИЧИНИТЕЛ (може би не във всички случай, четете внимателно ...)- т.н. изпълнителен механизъм (наименованието е според Бош, или още електронния блок, или електрониката, или просто оная хуйовина от горе на помпата) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pn6tr Публикувано 2 Февруари 2007 Автор Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2007 това е въпросната ГНП на Ауди, вече разкостена ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 2 Февруари 2007 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2007 И къде е репортажа? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pn6tr Публикувано 2 Февруари 2007 Автор Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2007 а това е въпросния изпълнителен механизъм, които прави описания проблем ..., същността на проблема е че самата електроника на този механизъм натрупва стружки от работата на електромагнитите, които се намират в основата на тялото на механизъм, дори ръжда на моменти и това не позволява на електронни блок да работи правилно ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pn6tr Публикувано 2 Февруари 2007 Автор Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2007 ако имате подобен проблем НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА РАЗГЛОБЯВАТЕ самия механизъм, проблема често пъти е от него (но някои път не е ), но ако все пак сте решили да го направите, с малко българска изобретателност може да се справите с триъгълния болт на Бош които не позволява на кварталните майстори да базикат техническите постижения на Бош, но все пак може да се развие (само внимавайте да не го скъсате или прелюбите ...) ... така ...след като разглобите механизъма в основата обикновенно се събират стружки и мръсотия от работата на електромагнитите, която след като се разгоби може да се почисти обилно с малко нафта и парцали ... но в този случай които виждате след като разгобих механизъма се оказа ЧЕ МЕХАНИЗЪМА СИ Е ЧИТАВ, което разбира се ми е...а майката, защото очаквах да видя мръсотия и проблеми, но нейсе ... (четете надолу, историята продължава) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pn6tr Публикувано 2 Февруари 2007 Автор Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2007 след като бях разглобил всичко се оказа, че проблема изобщо не е от изпълнителния механизъм, а от СЧУПЕНИ ПРУЖИНИ ВЪТРЕ В ПОМПАТА, както се вижда малко на снимките ..., какъв зор са видели тия пружини - божа работа, но направо ми се приплака ..., добре, че се оказа наблизо бате Ники (да ми е жив и издрав) които приложи сръчност и от някъде намери ново тяло за помпата и набързо сменихме всичко...посвещавам този репортаж на него - БАТЕ НИКИ - да се свети името му, които ме спаси в случая...и на всички които имат подобен проблем, за да не бързат с къквото и да било в подобен случай ...ако някои има въроси по свалянето на въпросния механизъм може да пита (има малко особености при махането на конекторите на платката и кабелите които са ЗАВАРЕНИ, а не запоени, което малко усложнява работата), както и по слагането (както се вижда на снимките, оная малката стърчаща пишка на механизъма, трябва да се нацели и да се вкаря в малката дупчица на хуйовинката която се вижда в тялото на помпата), и настройването на същия (положението влияе на работана на ниските обороти на двигателя, и настройката му се прави по принцип на стенд, но само по принцип ...)иииииииии това е успух на всички бъдещи майсториааа между другото забравих да кажа на всички бъдещи майстори които имат отношения по въпроса и може да се занимават с това, че не съм професионален монтьор, а по професия съм филолог (не че това може да е критерии, но все пак ...) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 2 Февруари 2007 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2007 Странно, аз имах подобен проблем но ми го оправиха в бош дизел с смяна на електрониката на помпата. Както и да е, сам не бих се захванал а и не намерих майстор който да иска да го свърши.В крайна сметка помпата и двигателят работят ли нормално? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pn6tr Публикувано 2 Февруари 2007 Автор Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2007 (Редактирано) ООООООО ДА, това което направи бате Ники беше от две помпи да направи една, с електрониката на едната и тялото на другата, без да трябва самата помпа да се слага на стенд, за сега работи супер, държи постоянни обороти, не пуши, направи и предварението с Ваг-Ком-а, и това всичко за 3 часа, сваляне, преоборудване на другото тяло на помпата, монтиране, ремъци, обезвъздушаване ВСИЧКО, направо ми взе акъла ...а иначе старата електроника я разчастих и почистих, общо взето дефакто е възможно да се направи, но ако не му е работа на някои, да не се хваща ..., но представям този случай с ГНП-то само за опит, някои може да има подобни проблеми, а знам колко съм търсил по форумите и аз докато намеря нещо подобно, в една френска интернет страница : http://perejoseph33.free.fr/http://www.forum-auto.com/pole-technique/s...sujet381015.htm Редактирано 2 Февруари 2007 от pn6tr Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vann Публикувано 4 Февруари 2007 Доклад Share Публикувано 4 Февруари 2007 Странно, аз имах подобен проблем но ми го оправиха в бош дизел с смяна на електрониката на помпата. Както и да е, сам не бих се захванал а и не намерих майстор който да иска да го свърши.В крайна сметка помпата и двигателят работят ли нормално?колега колко ти взеха за това удоволствие? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 4 Февруари 2007 Доклад Share Публикувано 4 Февруари 2007 600 лева + ддс и около 30 за смяната, като се проверява и механиката - при мене беше ОК. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cocko Публикувано 9 Февруари 2007 Доклад Share Публикувано 9 Февруари 2007 ако имате подобен проблем НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА РАЗГЛОБЯВАТЕ самия механизъм, проблема често пъти е от него (но някои път не е ), но ако все пак сте решили да го направите, с малко българска изобретателност може да се справите с триъгълния болт на Бош които не позволява на кварталните майстори да базикат техническите постижения на Бош, но все пак може да се развие (само внимавайте да не го скъсате или прелюбите ...) ... така ...след като разглобите механизъма в основата обикновенно се събират стружки и мръсотия от работата на електромагнитите, която след като се разгоби може да се почисти обилно с малко нафта и парцали ... но в този случай които виждате след като разгобих механизъма се оказа ЧЕ МЕХАНИЗЪМА СИ Е ЧИТАВ, което разбира се ми е...а майката, защото очаквах да видя мръсотия и проблеми, но нейсе ... (четете надолу, историята продължава)pi4 vaprosniq bolt se razviva kato nabie6 kama4e 7 taka 4e tova ne sa hitrinki na bo6 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pavkata_svt Публикувано 20 Февруари 2012 Доклад Share Публикувано 20 Февруари 2012 (Редактирано) Темата е мнго полезна,макар и стара.Търся координати на Ники,ако някой друг освен автора ги има моля да ги сподели. Редактирано 20 Февруари 2012 от Pavkata_svt Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts