Jump to content

fr1nklyn

Members
  • Мнения

    103
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от fr1nklyn

  1. Бронята трябва леко да се откачи само от едната страна, където е фара. Без това не може, защото долната част на фара няма да излезне. Иначе самия фар има един болт, който трябва да се махне(централния) и 2х странични, които само се разхлабват.
  2. Нека си отговоря - и двете в този случай. Може да се откачи рефлектора, защото той се крепи на едни ябълковидни болтове, използвани за регулирането му нагоре/надолу и наляво/надясно. В моя случай една от пластините, които го държи вътре е счупена. Ще пробвам да го почистя и залепя с някакво хубаво лепило.
  3. Здравейте Колеги, Карам Б7 с обикновени халогенни фарове. Изгоряха ми две крушки и когато се опитах да сложа едната рефлекторите хлътнаха/потънаха напред. Все едно се счупуха или откачиха... Дали се откачат или са се счупили? Не чух звук, като при счупване, но знам ли... Трябва ли да сваля целия фар, за да ги оправя? Ако да, трябва ли да се сваля бронята? Точно преди празниците, не е много яко да ти се случи това... Благодаря!
  4. Малко ъпдейт по въпроса с MAF-a, тъй като не искам да отварям нова тема: Не избързах да купувам нов MAF, защото след като изчистих грешката и измерих стойностите му, всичко беше наред. До вчера, когато пак ми светна check-a със същата грешка P0101. Имам чуството, че се получава само като е много топло и карам на климатик. И първия път и сега се получи, когато колата показваше външна температура 34-35 C и климатика е включен. Но нямам никаква идея защо. Ясно ми е, че горещия въздух има по-малко кислород, но МАФ-а това не го знае, а само количеството въздух, което минава. Стойностите на текущия MAF докато беше по-хладно бяха супер - на 2ра, 3та и 4та предавка дава 1100мг, което си толкова колкото е поискано. Единствено на празен ход не е от 100 до 300, а е 380, защото нямам ЕГР, което е нормално. Днес пак ще го измеря като е много жега и на климатик, да видя дали няма да са различни. Ако имате някакви идеи, защо само в жегата дава грешка, ще се радвам да ги споделите
  5. Да, реално е една жичка вътре. Добре, много ви благодаря за отговорите на всички!
  6. Здравейте, Колата 1.9 TDI BKE е много мудна от известно време и днес като я закачих ми показа грешка "mass air flow sensor (g70) implausible signal p0101". Извадих и го почистих със спрей за ел.инсталации, който не оставя следи, но като гледам някой го е сменял вече... Толкова е китайски, че няма накъде. Няма и резистори, но мисля че имаше и такива без? Както и да е, искам да си купя нов, но не съм сигурен за този мотор какъв е парт номера на дебитомера: 038-906-461-B / 038906461B 074-906-461-b / 074906461B 0281002461 Или друг? Също така Pierburg или Bosch да взема? Благодаря, F
  7. Аз й слагам Amsoil 5w40 Full SAPS и го поръчвам от Германия @Stanley Абе ти за 20 ми как я смени тази течност, на подемник или не си свалял гумите? Или приказката е такава, защото е относително бърза процедура
  8. Здравейте, На места пише, че спирачната течност трябва да се сменя на машина или с "brake bleeder" на 2 бара, за да може да се отворят клапите при ABS-a и течността в него също да се подмени с нова. Но от много хора знам, че казанчетата на нашите дръгели на по 500k км се пукат от старост при такова налягане. В Ross-Tech пък има guide за обезвъздушаване на ABS-a с VCDS, който обаче не знам дали може да се ползва за подмяна на течността там? Въобще толкова ли е важно да се смени течността в ABS-a? Kазват, че тъй като спирачната течност е хигроскопична, е хубаво да се смени в цялата система на 2 години. Въпросът ми е, дали мога да си купя 2 литра ATE SL6 DOT 4, която дават за коли с ESP и ABS и да си я сменя по стария конвенционален начин? А именно: - единият помпа спирачката, след което задържа за момент, а другия отвива пробката на спирачния апарат и пак затяга. Като на пробката се закача маркуч, който от другата страна е в шише с течност, за да не влиза въздух в системата. И така докато се стигне до най-близкия до казанчето апарат? Колата е B7 Avant 1.9 TDI ръчка. Поздрави!
  9. Няма как да си сигурен, че е здрава другата кутия, докато не я сложиш Но като се има предвид, че този проблем е често срещан, вероятността пак да е така е голяма.
  10. Здравейте, Аз съм минавал през тази процедура на А3 1.9 ASZ, където мотора е напречно разпложен. Има ефект, но нещата не са перфектни. При мен зимата, когато е студено имаше едно трудно влизане и след смяната. Това което се оправи е задирането при по-силно включване в тези моменти(когато прилагах малко повече сила). Това е една загубена кауза, може и да ти се оправи проблема, но дали си струват парите за тоя дръгел? Ще решиш да смениш и съединител при свалянето на кутията и ще стъпиш на 1000 и повече лева, ако си оставиш стария маховик. Повярвай ми, какво ли не съм пробвал, настройка на скоростите(виж speed gear adjustment), смяна на масло, синхронизатор и т.н. Положението се подобрява значително, но не гарантира че ще влизат перфектно. А тези митове за това, че маслото в скоростите не се сменя, първо са за автоматични скоростни кутии(без DSG) и второ "lifetime" за произодителя означава до края на гаранционния период. Всяко масло си губи свойствата с времето. Просто OEM-ския ATF-a е пресметнат за 100-150к. Тези масла за ръчни ги сменят на 60-80к.
  11. Относно първия фактор - и тях съм сменил. Купихме нова глава и всичко необходимо, защото 2 от резбите на дюзите бяха прецакани, но това е друг въпрос... Да, сегменти не съм сменил, защото в сервиза, в който свалиха главата и обслужваха колата, казаха че "тези коли не страдат от сегменти". Сервизът е от доверените сервизи на форума... А някакви идеи за зеления оттенък в маслото?
  12. Здравейте колеги, Малко предистория - колата е А4 1.9 ТДИ 116 коня BKE. Откакто съм я взел гори масло 1л/2000км без да има проблем с мощността и вървенето вече близо 60к км. Сменил съм гумички на дюзи, ревизирал съм главата, гумички, шлайф, гарнитур и т.н. Рециклирах турбината, смених капака на клапаните, който върви с филтъра на картерните газове. Абе всичко без сегменти...1 И преди съм забелязвал зелен оттенък като вдигна щеката, но си мислех че е от маслото. Сега се чудя дали причината не е нафта в маслото, която да го изтънява и от там да идва разхода на масло и зеления оттенък от време на време? Нямам загуба на антифриз и казанчето е чисто като момина сълза.. А и антифриз с масло става боза, а не това което виждам. Може би тандем помпата или охладителя на маслото? Някакви други идеи? Благодаря!
  13. Здравейте, Купувам 1 или 2 от следните джанти, като може и от резервни да са: Поздрави!
  14. Да, това беше проблема ми - термостата беше леко отворен. Таблото показваше 85-87, а реално температурата е била по- ниска. Много ръжда имаше в системата, въпреки че колата беше обслужена пред няколко месеца и антифриза беше сменен. Сега промихме хубаво системата и сложихме G12++ 60/40, вместо 50/50. Та сега ще видя как е с ръждата. Та проблема ми е решен. Благодаря ви колеги!
  15. Да, ще сменя термостата. Отностно тазинексъра на климатроника - няма я на А4. Спомням си я от А3-ката, но на тази я няма. Интересно че на А3-ката също имах проблем с термостата, но при нея се изразяваше в това, че не минаваше 70 градуса. Тук на ачката не е така. За това не бях сигурен, че е той. А и съм го сменял пак с оригинален преди година и то тогава не съм имал проблеми, просто я обслужвах и бях решил да го сменя. Сега интересното е, че се прецакаха термостата и темп сензора по едно и също време, което малко ме озадачи. Свалих оригинален темп сензор, не знам дали е фабричния или е сменян. Междудругото има много ръжда в системата, а антифриза беше сменян преди година. Предполагам че фабричния собственик не му е пукало много и това е причината да се появят тези проблеми. Колата е на 307к км в момента.
  16. Здравейте колеги, Преди около година бях сменил термостата, когато обслужвах колата. Наскоро обаче колата започна да губи данни за температурата на двигателя, като стрелката от 90 С падаше на 50 докато карам на дълъг път и то не постепенно, а моментално. Смених температурния датчик зад двигателя с оригинален такъв и в момента темп не пада до 50 както преди, но колата седи на 85-87 градуса. Стрелката показва 90 само когато понастъпвам колата. Като спра на светофар или карам на 2К оборота пада на 85-87 градуса или поне така си мисля, защото стрелата е малко под 90 градуса. Преди смяната на датчика колата седеше на 90 в по-голямата част от времето с изключение на моментите, в които рязко падаше на 50. Дали това може да се дължи на въздух в системата, който е влезнал по време на смяната или пък термостата рязко се е развалил? Благодаря
  17. И ние ти благодарим за това, че ни сподели как си си решил проблема. Идеята на форума е това - да си помагат хората, а последния ти коментар е излишен.
  18. Да, но BRB го има в по-новите години - 2005-2008. BKE e само 2004-2005 в A4 B7. Която е по-запазена според мен.
  19. И моето намалява, а смених капака на клапаните, заради филтъра на картерната вентилация, рециклирах турбото и смених гумичките. Та пак си намалява на 1000км е все до минимума и аз все наливам. Ще взема да я оставя да видя дали наистина ще светне лампата, както казаха колегите, може и щеката да е сменяна. Интересуваме само дали като светне лампата, не е прекалено късно? И аз съм с 1.9 обаче на Б7.
  20. Колега, ако няма теч от картера, просто сменяй маслото през щеката. В доста сервизи го практикуват и риска от фалове е чуствително занижен. Така хем няма да сменяш дифтунгата/пробката всеки път, хем няма да се надяваш, че ползват динамометричен ключ, когато я стягат(гарантирам, че 90% не ползват).
  21. Тезни дни пак има едно доста силно тресене точно след като запаля. Докато не тръгна не спира. Разбира се, почти веднага тръгвам, за да не мъча каруцата... Дано не се окажат пак дюзите, защото ако пак ги извадя и сложа, ще ми е точно за 3-ти път... Чакам VCDS тези дни. Да се понауча малко и ще прикачвам логове.
×
×
  • Create New...