Jump to content

FeRoWwW

Members
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно FeRoWwW

  • Рожден ден 1 Август

Друго

  • Kaра
    Audi A3

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Plovdiv

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

FeRoWwW's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте,колата е А8 д3 4.2 бензин 335к.с 2004г,след смяна на обтегачи и вериги на разпределителните валове се появи грешка в цилиндър 4(misfire). Гледах я на живи дании и записва постоянен misfire на 4ти цилиндър и мига чека и светва EPC ,когато я държа в оборот(2000 или повече) грешките изчезват и колата работи добре.Пробвахме да разменим свещите и бобините(които са чисто нови) и отново същия проблем.Ъгъла на веригите е в диапазона -1 до +1 на свободен ход,което също е в нормите.Двата обтегача работят перфектно.Проверихме зацепването всичко е на белезите. Почистихме и ваносите и ги замерихме и са в перфектни стойности! Сменихме и клапана на картерната вентилация,защото беше скъсал мембраната и губеше въздух.Всичко е стягано и правено според указанията в AutoData и ELSA.В снимката по-долу се виждат грешките,които записва. Благодаря предварително на всички,които ще се отзоват ! П.С: знам за първите две грешки,че са тампоните на мотора,скоро ще бъдат сменени и те!
  2. Пръсната свещ на 2ри цилиндър...Нито на диагностика я отчиташе като misfire нито бих се осъмнил,че проблема е от нея понеже бяха сменени преди 3000км с платиниеви NJK...Благодаря ти искрено колега!
  3. И на газ го прави ,не вярвам да е от това. П.С: Спойките са добре и всичко изглежда да е наред там.Възможно ли е да е пикаещ бензинов инжектор?
  4. За това ли говорим ? Понеже при мен реле 30 е за съвсем различно нещо.
  5. Благодаря,ще проверя!
  6. Нищо не излиза и на живи данни,за това пиша...
  7. Здравейте колеги, от около 2 седмици насам изскочи един проблем,който е следния: При рязко подаване на газ от ниски обороти 1000 до 2000 колата забива и сякаш губи единия цилиндър,развърта се адски бавно 100 об ги развърта 3-4сек и звука е точно същия(на 3цилиндъра).В момента в който върнеш газта и подадеш отново,но плавно се оправя и върви нормално.Прави го на моменти(не винаги) като при студен двигател се случва доста по-рядко отколкото при загрял,в момента в който стигне 90градуса веднага се усеща. Също така ако в момента в който приглъхне и подадеш още повече газ и гърми направо в колекторите и разтриса корите на двигателя. Свещите са замерени и са напълно изрядни. Възможно ли е да е от зацапан дебитомер понеже е с конусен филтър? И ако не то от какво може да е? Колата е А3 98год 1.6 код на мотора АКL. Благодаря предварително !
  8. FeRoWwW

    Марка и модел масло

    Във връзка с по-големия капацитет на масло може да е сменян картера с по-голям,но видимо не е...
  9. FeRoWwW

    Марка и модел масло

    Ще снимам при следваща диагностика и аз останах изненадан.Колата събира 5.2L масло вместо оказаните 4.5 по каталог.
  10. FeRoWwW

    Марка и модел масло

    Точно и кратко ! Благодаря колега ! Работата е дълга и заплетена при мен за това и не писах детайли в първия пост...
  11. FeRoWwW

    Марка и модел масло

    С отварян 1.6 мотор съм и шлайфан ( правена е в Германия - през vagcom диагностика го изписва като 1.7,а реално кода на мотора е AKL ,което съответства на 1.6 ,имам и графика на 135к.с).Колата я закупих с Wolf 5w40 и не го пипаше (даже го просрочих с 2000км при първа смяна),но слушайки монтьора си при 3тата смяната сложих Total Quartz 10w40,което гори като лудо(над 2.5L) ,бърка ми оборотите на свободен ход (750-850 и постоянно играят),при някои случаи на настъпване губи мощност в различни диапазони на оборотите и след това отново започва да дърпа. Не намирам вече качествен Wolf за това се чудя към кое масло да премина !
  12. Здравейте, имам въпрос - Audi A3 бензинов мотор на реални 230 000км (втори собственик съм) с какво масло да я карам ? Чувал съм,че само при старите двигатели трябва според километрите да се взима по-гъсто масло,но не съм сигурен дали е така...В момента съм в Англия на почивка и искам да си взема хубаво марково масло и ми трябва бърз отговор ? .Спрял съм се на Castrol Edge 5w40 ,да търся ли 10w40 или? П.С : 5w30 не е много удачен избор за кола,която се кара в БГ нали?
  13. Оказа се нещо супер елементарно...Разклонението за картерните газове ми беше спукано от бая време и го бях увил с изолирбанд,но е изхвърчал някъде и от там е взимало въдух.Смених цялата тръба за въздуха (от самия филтър) понеже е цяла с въпросното разклонение и се оправи.Мерси на всички,които писаха !
  14. Температурен сензор сменях горния,те са 2.Явно и другия е за смяна (ако е от това).Ще погледна и другият солега каквото каза.Мерси,ще пиша какво е било.
×
×
  • Create New...