Jump to content

FeRoWwW

Members
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от FeRoWwW

  1. Здравейте,колата е А8 д3 4.2 бензин 335к.с 2004г,след смяна на обтегачи и вериги на разпределителните валове се появи грешка в цилиндър 4(misfire). Гледах я на живи дании и записва постоянен misfire на 4ти цилиндър и мига чека и светва EPC ,когато я държа в оборот(2000 или повече) грешките изчезват и колата работи добре.Пробвахме да разменим свещите и бобините(които са чисто нови) и отново същия проблем.Ъгъла на веригите е в диапазона -1 до +1 на свободен ход,което също е в нормите.Двата обтегача работят перфектно.Проверихме зацепването всичко е на белезите. Почистихме и ваносите и ги замерихме и са в перфектни стойности! Сменихме и клапана на картерната вентилация,защото беше скъсал мембраната и губеше въздух.Всичко е стягано и правено според указанията в AutoData и ELSA.В снимката по-долу се виждат грешките,които записва. Благодаря предварително на всички,които ще се отзоват ! П.С: знам за първите две грешки,че са тампоните на мотора,скоро ще бъдат сменени и те!
  2. Пръсната свещ на 2ри цилиндър...Нито на диагностика я отчиташе като misfire нито бих се осъмнил,че проблема е от нея понеже бяха сменени преди 3000км с платиниеви NJK...Благодаря ти искрено колега!
  3. И на газ го прави ,не вярвам да е от това. П.С: Спойките са добре и всичко изглежда да е наред там.Възможно ли е да е пикаещ бензинов инжектор?
  4. За това ли говорим ? Понеже при мен реле 30 е за съвсем различно нещо.
  5. Благодаря,ще проверя!
  6. Нищо не излиза и на живи данни,за това пиша...
  7. Здравейте колеги, от около 2 седмици насам изскочи един проблем,който е следния: При рязко подаване на газ от ниски обороти 1000 до 2000 колата забива и сякаш губи единия цилиндър,развърта се адски бавно 100 об ги развърта 3-4сек и звука е точно същия(на 3цилиндъра).В момента в който върнеш газта и подадеш отново,но плавно се оправя и върви нормално.Прави го на моменти(не винаги) като при студен двигател се случва доста по-рядко отколкото при загрял,в момента в който стигне 90градуса веднага се усеща. Също така ако в момента в който приглъхне и подадеш още повече газ и гърми направо в колекторите и разтриса корите на двигателя. Свещите са замерени и са напълно изрядни. Възможно ли е да е от зацапан дебитомер понеже е с конусен филтър? И ако не то от какво може да е? Колата е А3 98год 1.6 код на мотора АКL. Благодаря предварително !
  8. FeRoWwW

    Марка и модел масло

    Във връзка с по-големия капацитет на масло може да е сменян картера с по-голям,но видимо не е...
  9. FeRoWwW

    Марка и модел масло

    Ще снимам при следваща диагностика и аз останах изненадан.Колата събира 5.2L масло вместо оказаните 4.5 по каталог.
  10. FeRoWwW

    Марка и модел масло

    Точно и кратко ! Благодаря колега ! Работата е дълга и заплетена при мен за това и не писах детайли в първия пост...
  11. FeRoWwW

    Марка и модел масло

    С отварян 1.6 мотор съм и шлайфан ( правена е в Германия - през vagcom диагностика го изписва като 1.7,а реално кода на мотора е AKL ,което съответства на 1.6 ,имам и графика на 135к.с).Колата я закупих с Wolf 5w40 и не го пипаше (даже го просрочих с 2000км при първа смяна),но слушайки монтьора си при 3тата смяната сложих Total Quartz 10w40,което гори като лудо(над 2.5L) ,бърка ми оборотите на свободен ход (750-850 и постоянно играят),при някои случаи на настъпване губи мощност в различни диапазони на оборотите и след това отново започва да дърпа. Не намирам вече качествен Wolf за това се чудя към кое масло да премина !
  12. Здравейте, имам въпрос - Audi A3 бензинов мотор на реални 230 000км (втори собственик съм) с какво масло да я карам ? Чувал съм,че само при старите двигатели трябва според километрите да се взима по-гъсто масло,но не съм сигурен дали е така...В момента съм в Англия на почивка и искам да си взема хубаво марково масло и ми трябва бърз отговор ? .Спрял съм се на Castrol Edge 5w40 ,да търся ли 10w40 или? П.С : 5w30 не е много удачен избор за кола,която се кара в БГ нали?
  13. Оказа се нещо супер елементарно...Разклонението за картерните газове ми беше спукано от бая време и го бях увил с изолирбанд,но е изхвърчал някъде и от там е взимало въдух.Смених цялата тръба за въздуха (от самия филтър) понеже е цяла с въпросното разклонение и се оправи.Мерси на всички,които писаха !
  14. Температурен сензор сменях горния,те са 2.Явно и другия е за смяна (ако е от това).Ще погледна и другият солега каквото каза.Мерси,ще пиша какво е било.
  15. Здравейте колеги, колата е А3 1.6 AKL 98ма год.При студен старт колата пали моментално без зачудване,но не държи оборотите и се мъчи да гасне и след 4-5сек мъчене загасва...Така 2-3 паления и след това няма абсолютно никакъв проблем щом започне да загрява(дори и да е под 60 градуса,но само леко да е загряла и няма ядове).През лятото,ако колата е седяла на слънце и е напекана проблема го няма.Колата винаги е карана на бензин и никога не е имала газова/метанова инсталация. Веднъж не бях разбрал,че съм на резерва и колата загасна,което ме навежда на мисълта,че може да е засмукало утайката и да я е налепило по горивния филтър,но проблема щеше да е постоянен,ако е от това... Другото,което ми идва на ум са свещите. Вашите идеи?
  16. FeRoWwW

    A3 8L Engine Swap

    Благодаря на всички ! Показах му отговорите и мисля,че разбра на къде да се насочи.
  17. FeRoWwW

    A3 8L Engine Swap

    Едно приятелче мисли врътката понеже си закупихме 2 идентични А3-ки и вече му идва слабичко 1.6 ,но какви са допълнителните разходи по Swap-a и лесно ли става напасването ? Смяната е от 1.6(AKL) на 1.8Т(заводски на ауди,не е решен кода на донора) Двигателя е ясен,скоростна кутия(?) , кулер комплект,турбина,ECU , друго ? Какъв горе-долу трябва да е бюджета и за човек със средни познания колко време би отнел проекта ? И като цяло заслужава ли си изобщо ? Благодаря предварително!
  18. Датчик на хол(датчик на разпределителния вал).Сменяй,защото и по-зле може да стане и колата да не иска изобщо да пали или пък да гасне по време на движение.Относно до оборотите,ако не ти се оправят след смяната на датчика на Хол си сменяш и температурния датчик за !!!ВЪЗДУХА!!!(има и температурен датчик на охладителната течност,но не ти трябва той).Същите работи ме мъчиха и мен до скоро,но сега имам чувството,че карам съвсем различна кола...
  19. Темата ти е стара и е почти сигурно,че си се оправил с проблема,но за другите колеги в нужда: Този датчик се намира под капака на ремъка.Смяната е доста играчка понеже се разкачат всичките казанчета за течности включително и тампона на двигателя и трябва да се подпре двигателя отдолу (просто за да не си създадете още главоболия),след което самия датчик се държи на 2 болта (развиваш едното и закачаш другото и пъхаш конектора към него).Процедурата отнема около час до час и половина.По мой спомен не се сваляше ремъка,но ако го сваляте го бележете как е бил да не стане беля после!
  20. В Пловдив са такива цените,поне бяха преди месец когато търсих подобна услуга В известните за града сервизи съм бил,като няма да споменавам имена При слагането на седалка с вече гръмнал Airbag е друго...При мен може би е имало и проблем с централата. На повечето места ми казваха да я оставя сутринта и към 4 следобед да си я взема,едва ли е било само за съпротивлението.
  21. Слагат се резистори и тази екстра с резистора и закачването в сервиз струва около 60-90лв зависи от сервиза.Аз имам гръмнал точно същия Airbag на седалката(шофьорската) и просто съм го зарязал да си свети,понеже 90лв ми се видяха много за подобна глупост...Той един централен Airbag струва от рода на 80лв,аз ще им давам 90 за съпротивление,как пък не... Не искам да казвам смешната история с гърмежа,защото ме е срам Airbag-a гръмна при по-силен удар с крак по джантата понеже колата беше запалена докато сменях зимни с летни гуми и джанти С месеци наред се чудих как стана тоя трик,не знам дали има общо с удара по джантата,но така стана Та сами си правете изводите колко са надеждни тези "възглвнички".
  22. Покарах 2 дни и отново същия проблем.Явно грешката отново се е появила.Ще ходя другата седмица най-вероятно отново на диагностика и вече каквато грешка е показало ще сменям 1 по 1 всичките работи и най-накрая да си карам отново колата,че ми писна от забивания на предници,обороти и глупости. При загасяне и запалване на колата може да се разбере дали ще върви нормално или не...Ако не запали от първия път ами 3-4 ,проблем ще има при карането,но ако запали от ряз си върви без никакви проблеми.И все пак нямам нерви сутрин да я гася и да я паля по 10 пъти докато реши да върви...
  23. В момента съм с 17ки и гуми 205х35 и съм на половин педя от най-близкия ръб(който е бронята). Карал съм я и със 17ки с гуми 225х30(но с по-висок борд) и мисля,че все пак можеше и 18ки да паснат.ЕТ35 са.
  24. Колата изкара грешка в датчика за разпределителния вал и още някои други дребни грешчици.Изчистихме ги и за сега върви безпроблемно (да чукнем на дърво). Към 24-25 ще отида пак да видят,ако отново е изкарала същата грешка да сменям направо въпросния датчик,понеже на 02.08 ще пътувам за морето и да няма гаф... И разхода също ми се оправи (беше стигнал до 13-14/100 градско при леко каране...) Съжалявам за късния отговор,но бях затрупан с работа тези дни...
×
×
  • Create New...