Jump to content

Iliyn

Members
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 100 c3

Персонална информация

  • Локация
    Бургас

Последни посетители

1395 профилни разглеждания

Iliyn's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Iliyn

    Audi 100/200 C3

    Здравейте имам следния проблем колата разбира се е ауди 100 с3 1987г.Когато включа чистачките 1ва и 2ра степен нямат никаква разлика(при първа степен няма пауза), също така когато ги спра спират веднага където си искат, а не в най-долна позиция.Третият проблем е сходен ,когато пръсна с пръскалките чистачките се включват и пак спират където си искат. И започнах да търся проблема.Първо на ред беше релето(при мен е номер 9)събрах 6 релета и няма разлика.После беше ключа на таблото(с мигачите фаровете и т.н).Имам друг ключ, сложих го-уви пак никакво подобрение.На ред беше моторчето.Понеже имам и друго моторче свързах него-пак никаква разлика.След това отворих буксата за моторчето почистих всички буксички, изтърках ги, стегнах ги и пак нищо.Вече започнах да се изчерпвам и започнах да чета във форума.Има колеги със сходни проблеми на 80-сятките.От там прочетох ,че вътре в моторчето има пластини, които опират и от идва паузата на чистачките.Отворих и моторчето въпреки че беше нитовано.Вътре всичко чистичко просто идеално.Въпреки това почистих, натегнах пластините сглобих всичко и пак няма резултат. Та някой акопредложи още нещо ще съм му много благодарен, защото аз се изчерпах до край.
  2. Iliyn

    Audi 100/200 C3

    А нормално ли и бушона да грее малко ,но да не гори.
  3. Iliyn

    Audi 100/200 C3

    Този проблем оправих ,колата заработи на бензин повече от добре .Но вчера се появи друг проблем.Както си работеше на бензин и изгасна.На газ работи, но на бензин не.Намерих изгорял бушон на горивната помпа.Гледах нещо да не е дало на късо и сложиш друг бушон. Запали поработи 10 минути и пак изгоря.В какво може да е проблема като се има в предвид , че цялата горивна система е почистена и не мисля, че помпата дава зор.
  4. Да но пък струват по 120 лева бройката и търся вариант за почистване
  5. Колеги дюзите ми пикаят пробвах ги като ги изкарах ,запалих на газ и включих бензиновата помпа.Само една дюза пръска що годе добре ,но другите са зле.Въпроса ми е как да ги изчистя, защото не ми се купуват нови.Имам 10дюзи, но всички са зле.Колата е ауди 100 с3 2.0Е 1987г. С механичен инжекцион.
  6. Iliyn

    Audi 100/200 C3

    Здравейте отново съм аз.Имам следния пробрем.Колата е audi 100 c3 2.0Е115коня 1987година.Та колата последните 12 години е карана само на газ и поради тази причина дюзите са запушени и пикаят.Свалих абсолютно всичко(колектор,инжекцион , дюзи ,леглата ,които лягат дюзите) и взех дюзи от друга кола , която 100% работеше на бензин.Тази кола беше 2.3Е.Преди да сложа дюзите им смених гумичките и сглобих всичко.Изпипана е от всякъде почистено е всичко ,боядисано е.Също така почистих колектора,всички вакууми .Изчистих резервоара,бензиновата помпа и прочисти бензиновите тръби.Накрая налях пресен бензин и дойде ред за паленето.След известно време въртене колата запали ,но изобщо не работеше добре и изгасна.Последваха още доста опита като след всеки свалях свещите да видя дали са мокри ,и дали няма бензин в цилиндрите.Свещите бяха влажни ,а при един от опитите първи цилиндър се напълни с бензин и последва хидравличен удар.Със спринцовка извадих бензина, установих, че няма поражения и направих още няколко опита ,колата продължаваше да прави едно и също(пали не работи добре дави се и изгасва.Двигателя е с механичен инжекцион със старите(заоблените колектори ), не е с тези последните инжекциони с ток( и с правоъгълните колектори).Та въпроса ми е от какво може да е причинено ,защото инжекциона никога не баран и е нагласен както е работила едно време на бензин.Сигурен съм в това защото колата я имам от 24 години.
  7. Iliyn

    Audi 100/200 C3

    Мерси за точния отговор.
  8. Iliyn

    Audi 100/200 C3

    Здравейте решил съм да сложа оригинален климатроник на ауди 100 c3. Въпросът ми е климатроника на ауди 90 b3 има ли някакви разлики с този на стотицата. Също така каква е разликата на парното на тази с климатроника и на тази без.
  9. Колата е с ABS тоест и отзад е с дискови спирачки, не е с барабани.
  10. Колата се намира в гр.Болярово област Ямбол.Мога да усигуря личен транспорт до град Бургас.Също така пращам по еконт.
  11. Купил съм колата да използвам части,но всички са ми необходими.Колата не е разглобена на цяло свалям само това което ми трябва затова ако някой се интересува от дадена част мога да я снимам на колата.Колата е с двигател 2.3 136 коня бензин ,който също се продава, до последно всичко работеше .Ако се интересувате от нещо пишете тук в темата или на съобщение.
  12. Iliyn

    Audi 100/200 C3

    Имам друг въпрос. Носачите на ауди 100 c3 и на ауди 100 c4 еднакви ли са?
  13. Какво ще правиш да не се пука? И таблото от тия извитите ли е(новите) или от тез дето са с повече прави ъгли(старите).
×
×
  • Create New...