Jump to content

ivelin.grukov

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivelin.grukov

  1. ivelin.grukov

    Проблем с ток

    Оказа се, че новото реле е било със спукани спойки. Оправихме ги и вскичко работи
  2. ivelin.grukov

    Проблем с ток

    Това е доста добра идея, така определено не е мерено. Просто откачиха кабелите и от свещите и ги премериха докато колата е на контакт, нито са вадили букси на датчици нито нищо. Имаш ли идея какво напрежение трябва да покаже.
  3. Усеща се много леко ритане на педала (с оборотите на колата г/д)
  4. Здравейте колеги, според компютъра имам проблем с подгревни свещи, след смяна на свещи и реле, проблема си остана. Трием грешката и след 2-3 дни пак светка чек. (Повече за проблема тук) Следващата стъпка е да се насоча към токаджия, та някой може ли да препоръча.
  5. Да, като я загася пак причуква и претриса леко
  6. Здравейте. Въпросната кола е Audi A4 B6 1.9TDI 116PS 5скорости. Понякога при палене се чува изтропване от към предната част на колата. Няма значение дали колата е топла или студена. Преди време се появяваше тресене на колата при отпускане на съединителя от време на време, но отшумя, от доста време не се е случвало. И понякога като запаля колата се усеща много леко претрисане. Тия симптоми на майстора му миришат на демпфер. Ако някой е имал сходни проблеми или е чупил въпросната част дали може да сподели мнение.
  7. Здравейте, колеги. Карам ауди А4 Б6 2004г. 1.9ТДИ 116КС и от известно време ми светва енджин чек. След направена диагностика ми изписва следната грешка: 17055/P0671/001649 - Cylinder 1 Glow Plug Circuit (Q10): Electrical Fault или нещо подобно. Става въпрос за свещта на първия цилиндър. Сменихме я и продължава да набива грешка на 2-3 дни. Сменихме релето - резултатът същия, на всеки 2-3 дни грешка. Замерихме колко ток идва в кабелите и показва около 2.5v (2.47 - 2.51) за всеки един. Това нормално ли е или трябва да е 12v и какво друго ми остава да пробвам и да мъча, тъй като с майстора се изчерпахме. Благодаря
  8. То проблема е че през повечето време работи, само понякога не дава ток и записва грешка (през няколко дни). При такова положение не знам как да го замеря и да го проверя.
  9. Здравейте, колеги. Свава въпрос за Audi A4 B6 1.9TDI 116hp. От месец се боря с грешка, която гласи че имам проблем с подгревната свещ на 1-ви цилиндър. След като замерихме свещите и установихме че всичко е наред изтрихме грешката и всичко беше окей за 3-4 дни, след което пак светна чек. Сменихме свеща с нова. След 3-4 дни пак светна същия проблем. Токаджия прегледа кабелите, каза че имало проблем с релето (било гръмнало). Подменихме и релето, но след 3-4 дни пак се появява въпросната грешка. Ако някой има идея каква може да е драмата нека сподели моя, че вече не знам на къде да се насоча. Благодаря!
  10. Да ти кажа моя опит: когато замине тандем помпата почва да прави горивото черно. Не знам с какво го замърсява, но същото нещо преебава гумичките на дюзите и вкарва гориво в маслото. Много е възможно маслото да ти намирисва на нафта. При мен беше проблемна тандем помпа, която след себеси беше сътворила описаните чудесии. Ако имаш мирис на нафта в маслото е желателно да не си караш колата, понеже си миеш мотора в момента. След като смениш тандем помпата може да ти се наложи да подмениш и ремонтен комплект на дюзи (не е скъп, към 30-40 лв за дюза на VAG). Успех
  11. Здравейте, колеги. Моля за съвети относно сервизи, които са специализирани в правенето на ауди, и по възможност цените да не са като в Das Auto или от порядъка на 80лв диагностика. От известно време ми свети чека и след прочитане на компютър ми излиза скъсан тампон на двигателя ( тампоните са здрави, буксите са изчистени), изгоряла подгревна свещ (след направено замерване всички работят) и неработеща първа степен на охлаждане. Та майстора си затри цял ден в търсене на проблеми и накрая ми се обади бесен да съм си взимал колата, понеже не могат да намерят нито един от проблемите в какво се състои. Моля някой да ми препоръча хора, които си разбират от работата и биха се нагърбили героично с почти непосилната задача.
  12. Здравейте, колеги. Карам А4 B6 и жабката взе че се раздрънча доста дразнещо. Преди беше само по паветата, но сега дрънчи почти постоянно. Дали има оправия това чудо и как?
  13. Купувам мултифункционален волан за A4 B6 (2002 - 2004) с ръчни скорости - сив на цвят. Ако някой продава на лично
  14. Тази стоп машинка къде се намира
  15. Здравейте, Колеги Темпомата ми не се пуска понякога. Не мога да хвана някаква зависимост и кога точно го прави, но изключително рядко не тръгва. И като реши че няма да работи колкото и пъти да се опитам да го пусна не става. Просто след някакво време (5 - 10 мин) проработва отново.
  16. Здравейте, Колеги От около половин година карам Audi A4 1.9TDI 116PS. След около седмица от закупуването започна да тресе в най горно положение на педала на съединителя (когато отделя). Беше с този проблем около 2 дена и изчезна. В последствие за тази половин година се е появявал и изчезвал 5-6 пъти. Не мога да разбера какъв е проблема а и няма как да се консултирам с майстор, тъй като стигне ли колата до сервиза и болежките изчезват! Когато бях да ми сменят ролки и ремъци, майсторите споделиха че цялата предница била много зле захваната и имало много хлабави болтове. Мисля си дали и по съединителя и цялата система няма идентичен проблем.
  17. Някой дали има опит с тампони за двигател Febi. От това, което видях в нета са на доста прилична цена и са едни от най скъпите сред заместителите.
  18. KCV Благодаря за линка. Ще го погледна. Стилян Ако ще го сменяш мисля че ти трябват следните неща: Волана + кабеляците от него и лентов кабел от б7 при условие че имаш темпомат. Ако нямаш трябва и някакъв модул да взимаш и общо взето не си струва гимнастиката май май. Трябва да намериш и някой да ти кодира нещата за да може да ти работи мултифункцията. Това е което съм прочел от тук от там, не мога да ти дам повече информация понеже още не съм направил процедурата. Нека някой по запознат да се произнесе.
  19. Тампоните по думите на майстора са абсолютно размазани и всичко пада на тампона на скоростите. Колата при запалване се разтриса, а понякога се тресе леко и при работа на място. Тресенето на място ту се появява ту изчезва.
  20. 2004 - Audi A4 B6 8E Avant1.9TDI 116PS
  21. Здравейте, Колеги. От известно време имам проблем свързан със студеното палене. Оказа се че О-пръстените на дюзите са за смяна. Проблема обаче е че и тандем помпата е прецакана и по скоро семеринга. Вкарва горяло масло в горивото и го прави черно та черно. Това по думите на майстора скапва дюзите а също така и проблема с О-пръстените бил причинен от него, понеже не са маслоустойчиви. Някой имал ли е подобни проблеми и съответно решение за тях. Помпата рециклира ли се или нова направо?(най ниската цена е 530лв. BOSCH)
  22. Здравейте, Колеги. Имам проблем с тампоните или по скоро остатъците от тях. Майстора каза че са в плачевно състояние и смяната им е силно наложителна. Проблема е че след като се обадих тук там ми дадоха клиентска цена около 700лв за 3-те (ляв на двигател - 350 - 400лв(с датчик), десен на двигател - около 200 - 250 лв, на скорости 100лв). Идеята ми е дали някой си е имал работа с тия неща и е наясно. П.С. Колата е Audi A4 B6 8E 2004 1.9TDI 116PS
  23. Много е светъл ... моят е тъмно сив, а и съм с ръчни скорости, така че не ми върши работа този. А и се отказах от трилъчев понеже искам мулти.
  24. До сега доста търсих и не намерих трилъчев мулти волан за B6. Изборът при мен става и още по труден понеже салона, таблото и сегашния волан са ми сиви. А трълъчев сив още не съм виждал.
  25. Здравейте, колеги. Извинявам се предварително ако има отворена такава тема, но търсих из форума и не намерих. От известно време взех да се вглеждам във волана на моето A4 B6, който е следния: и установих че е адски грозен та по грозен няма на къде! Чудя се дали да го заменя със същия но мулти и да го тапицирам или да си намеря от B7 мулти. Някой сменял ли е и има ли опит. Дали ще стане смяната, ще работи ли AirBag и тн. Всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря
×
×
  • Create New...