Jump to content

Renzokuken

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Renzokuken

  1. Да дори не съм сигурен че проблема изобщо е от скоростната кутия а и със сигурност е нещо което лесно се игнорира. Все пак нищо не пречи да го обсъдим. Може някой да знае какво се случва или да е имал подобна "драма" 🙂
  2. Това предполагам е като подам газ и сама да изключва ръчната. Благодаря за съвета колега но не виждам смисъл. Още повече че имам hill hold assist - бутона А до бутона за ръчната. Колата се държи отлично по време на движение. Проблемът се появява само при първото палене/тръгване за деня и то много рядко.
  3. Скоростната кутия е рециклирана колеги преди 20000км в известен специализиран сервиз във Варна като са сменени точно въпросните пакети. Разбира се това не изключва да има проблем на 100%. Също никога не се опитвам да тръгна с дръпната ръчна. Винаги я махам преди да преместя на D.
  4. Благодаря колега за отговора. Явно трябва да се отуча от този си навик.
  5. Здравейте колеги, Искам да споделя с вас един много страннен проблем с моята Б8-ца. Случва се много рядко за две години около 3-4 пъти. При първото палене за деня след поставяне в позиция D (мултитроник) и отпускане на спирачките двигателя изгасва. Колата остава на контакт, всички системи работят не записва никакви грешки. Следва повторно запалване и никакви проблеми след това. Искам да подчертая че колата се паркира с лек наклон назад. Винаги поставям ръчната(навик ми е) Също така при потегляне завъртам волана рязко на дясно за да избегна стълб който препречва паркомястото. Моите наблюдения са че се случва след като са ми пръскали гумите със течен силикон от което ми залепват леко задните накладки(автомивката е близко). Никога не ми е загасвала по време на движение на светофари или при рязко спиране. Двигателят е 2.7тди а скоросната кутия е 8 степенния мултитроник. Ще съм благодарен ако някои е чувал за подобно нещо да сподели.
  6. Виж си огледалото за задно виждане. Трябва да е с камера.
  7. Само на някои знаци го прави дето заемат половината от пътя и светят като коледна елха. 🙃
  8. Здравейте, Въпрос към колегите с посочения асистент в загавието. Случва ли ви се някой по голям пътен занк да ви изключи дългите? Да го считам ли за нормално това?
  9. Доколкото разбрах преди свалянето на бронята трябва да се разхлабят фаровете и след това при слагането първо да се стегне бронята и след това фаровете. Иначе се получават размествания. Също бронята трябва да се намести по капака на двигателя.
  10. Решението на проблема е по сервизите да се научат да свалят и слагат броните. Иначе два пъти работа, ходене по нервите и накрая в Поршето да наместват брони, фарове и пръскалки срещу скромни суми.
  11. Здравей,

    Търся датчик ксенонови светлини за задна ос. Номерът на рамата е: WAUZZZ8K69A063342.

  12. Renzokuken

    Audi Hold Assist

    Хм странно, явно при мен има някакъв проблем. В позиция D и включен hold assist при отпускане на спирачката оборотите отиват на 900 при повторно натискане се връщат на 800. От сервиза на ауди твърдят че било нормално това или пък не ме разбраха добре. На мен не ми се струва много нормално.
  13. Renzokuken

    Audi Hold Assist

    Твоята с мултитроник ли е? Забравих да напиша че съм с 8 степенния мултитроник.
  14. Renzokuken

    Audi Hold Assist

    Въпрос към колегите с така наречената автоматична спирачка. Нормално ли е след снемане на крака от спирачката оборотите да скачат леко от 800 на 900 примерно?
  15. Колеги оправиха ги в сервиза, където непосредствено преди появата на проблема ми сваляха бронята за смяна на ролки, пистови ремъци и тн. Не знам как точно. Говореха че излизат много навън и се закачат на някакви ръбчета по пластмасата. Не обвинявам никого защото сам не знам дали са се активирали досега но внимавайте при сваляне и слагане на бронята задължително да се тестват.
  16. Ясно благодаря , бели кахъри. И все пак като караш в киша и някой отпред хвърля на капака ти не помага ли? От скоро я имам колата.
  17. Когато дръпна леко капачетата навън и се прибират. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
×
×
  • Create New...