Jump to content

audi.q5

Members
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от audi.q5

  1. Използвам темата на колегата да попитам може ли някой да сподели къде във Варна могат да направят качествено ремота на този мотор(2.0 tfsi CAEB) свързан с прекомерното горене на масло. Имам предвид хора, които наистина си разбират от работата.
  2. Да споделя, че като смених гумите от Dunlop (всесезонни -така дойде колата) с Michelin (летни) проблема почти изчезна.
  3. audi.q5

    Audi Q5 странно тракане

    Здравейте, от скоро при каране по леки неравности чувам леко тракане, което се чува като от задната дясна врата, проверих за луфтове от пантите но няма такива,както и някакви видими други проблеми. От форума прочетох, че може да е от панорамния покрив. Може ли някой, който е имал подобен проблем да сподели как и с какво се третира въпросния панорамен покрив. Благодаря предварително. Поздрави!
  4. Производителя пише че е пълна синтетика (RAVENOL SSF Special Servolenkung Fluid is a fully synthetic special hydraulic fluid.RAVENOL SSF Special Servolenkung Fluid is designed for use from -40°C bis +100°C and is therefore recommended for the latest developments in the vehicle market)
  5. Да попитам, при смяна на оригиналното масло с товa Ravenol SSF трябва ли да се източи цялото масло или може да се изсмуче със сонда от казанчето. Също така ще има ли проблем ако се смесят защото отгоре няма да може да се изтегли цялото количество. Сега съм с това което слагат в Audi сменяно е миналото лято. Благодаря.
  6. Много е гадно наистина за автомобил от такъв клас и аз ще сменя с тази на Ravinol на пролет и ще видим дано да се оправи ,ако не ще сменям маркуча.
  7. Има ли някакво развитие колеги? Прави ми впечатление че сега коато е студено почни не го прави за разлика през лятото когато въртя на място на асфалт почти винаги ги прави. Смятам и аз да сменя оригиналната течност с тази на Ravinol и ако не помогне ще сменям маркуча. Ако някой вече е решил проблема моля да сподели. Поздрави.
  8. Резервната гума стои изпусната в мястато си в багажника на моята има и съблуфър в джантата. Не ми се е налагало да я ползвам но гледах клипче в youtube и доколкото си спомням си сменяше формата като се напомпи. Необходим ти е и компресор, ако и той липсва в OLX има нови за около 70лв.(за Audi/WV).
  9. Здравейте колеги, от скоро гледам едно Ауди А4(B9)2018г. с двигател 2.0L I4 FI DOHC 16V NF4, Turbo и не мога да намеря подробности като конски сили разход и т.н. Може ли някой да ме насочи къде да намеря тази информация или ако я знае да пише в темата. Автомобилът е quattro. Благодаря предварително.
  10. И при мен работи. Вчера пристигна, доставката беше за около 10 дена. Днес го монтирах и всичко е ОК. Благодаря на всички за помоща. Весели празници.
  11. audi.q5

    Q5 2.0 tfsi лека вибрация?

    Извинявам се не мога да редактирам поста, вибрацията я няма на P и N
  12. Благодаря, и аз се надявам да е от това.
  13. И моят се оказа без буква. Може ли да ми кажеш от BG ли го поръча и каква му е цената. Благодаря.
  14. audi.q5

    Q5 2.0 tfsi лека вибрация?

    По мое мнение май е нормално да я има Пробвах още 2 автомобила единия от които по нов от моя и е абсолютно същата работа да не кажа и по осезаема. Пак казвам става дума за съвсем лека вибрация която я нама на D и N.
  15. Благодаря, ще видя тия дни да отида някъде да го проверя този модул. Проверих го в E-bay вървят някъде около 50$.
  16. Здравейте, днес докато шофирам лед светлината на десния фар спря да работи. Знае ли някой на какво може да се дължи проблема, и евентуално къде мога да го поправя във Варна. Благодаря.
  17. Благодаря за отговорите, и аз смятам, че има значение какво масло ще сложа. Ще пиша на колегата. Поздрави.
  18. Може ли някой със същия мотор да сподели масло, от което е доволен, от къде го е купил интервал на смяна, разход и т.н.
  19. Здравейте колеги, предстои ми смяна на моторното масло и искам да попитам знае ли някой колко струва оригиналното масло за Ауди. Автомобила побира към 5 литра. Също така само от Ауди ли мога да го купя (имам предвид наистина качествено масло не някое менте). Благодаря.
  20. Да , затова се интересувам някой предприемал ли е подобна смяна. Имам предвид на въпросния маркуч.
  21. В някои чуждестранни форуми пишат, че се сменяла някакъв маркуч с вече усъвършенстван модел. Но ми е интересно някой правил ли го е тука.
  22. Здравейте колеги, от скоро забелязах, че при паркиране и въртене на волана на място се усеща нещо като вибриране на волана. Прочетох из чуждите форуми, че е срещан проблем и се дължал на производствен дефект на някакъв маркуч на хидравликата който се подменял с друг -подобрена версия. Да уточня също, че нямам течове от хидравликата, гумите са с автомобила, Dunlop 19" ,модела не помня. Въпросът ми е имал ли е някой подобен проблем и евентуалното му решение. Благодаря.
  23. audi.q5

    Q5 2.0 tfsi лека вибрация?

    Така, от прочетеното по други форуми, сравнение с други Qпетици изглежда леката вибрация си е нормална за този автомобил.Поне и двете коли, с които сравних моята имат подобна лека вибрация. Благодаря на всички за отговорите и се надявам да съм бил полезен с поста си.
  24. Здравейте колеги, притежавам Q5 внос от щатите Искам да попитам как мога да инсталирам нави карта за източна Европа. Колата е 2012 но не е facelift. Видях подобни постове но не ми стана ясно, какво точно трябва да направя за инсталиране на картата на въпросния автомобил, или трябва да се направи и нещо допълнително. Ако може някой да пусне линк към файловете, които трябва да кача, а също и каква е последователността ще съм му много благодарен. Поздрави.
×
×
  • Create New...