Jump to content

kambero

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A6 2.7 TDI

Последни посетители

621 профилни разглеждания

kambero's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, пиша тук понеже предната ми кола беше А6 4Ф. Сега от една година съм на Порше Кайен 3.0 245к.с. 2013г. До сега съм сменил масла, всички филтри, масло на скоростна кутия и филтър, каквото има по ходовата част, оригинални вериги и всичко покрай тях, рециклирно турбо, по дюзите болтове, крепежи, накладки, дискове и някои дребни неща. Проблема който си е и преди тези ремонти е че при студено време при палене държи 4-5мин малко-по високи обороти след това смъква, но сега на топлото време паля и веднага на нормални обороти, но започва за 2-3сек да притриса двигателя пък сега, при палене ако не изчакам да изгасне светлината за въздушните възглавници, а паля от ряз понякога повечето пъти се дави, но главно е това че при топло време и то не първото палене за деня, а второто когато е стояла на работа 4-5 часа и паля и притриса двигателя.. Ако някой има идея може да помага. Забравих да кажа, че гледаха тампоните на двигателя не били за смяна уж, но веднъж беше дало грешка соленоид тампон на мотора..
  2. kambero

    DPF

    Е обучена била. Сложил е софтуер дето да излъже компа че ДПФа е там
  3. kambero

    DPF

    Като цяло няма никакви други проблеми, върви си колата и не дава грешки. Но какъв точно софтуер са сложили незнам, незнам дали и от това ще да гори повече.
  4. kambero

    DPF

    Е добре де с 20лв 50км а с 40лв демек 20литра 100км...как ви излиза 10/100 незнам Не не пуши, катализатора не е махан само ДПФа и софтуера незнам нищо за него като цяло какъв е...възможно ли е той да качва разхода? Не не пуши въобще, а за бензиностанция пробвах по 4 вече и все така
  5. kambero

    DPF

    Премахнат е ДПФ филтъра
  6. kambero

    DPF

    20 на 100 идва приятелю чети добре и да автомат е, но не е 4*4
  7. kambero

    DPF

    Здравейте, преди месец махнах ДПФ филтъра, беше замърсен много. Незнам от тази процедура ли ама колата ми гори страшно много. А6 2.7 ТДИ 2008г. градско с 20лв на дизел 1.98лв повече от 50-60км не изкарва...преди май не гореше толкова много. Нормално каране, въобще не я натискам, че и 30км няма да мина...
  8. kambero

    DPF филтър

    Правиха регенерация и нестава. Ще го забранявали софтуерно. Каква е цялата процедура която трябва да се направи да знам, защото не съм мн сигурен че в тоя сервиз знаят...?
  9. kambero

    DPF филтър

    Здр., светна ми лампата за филтъра за твърди частици и нямах време да ида до сервиз на карах седмица така, от вчера вече не свети но светна тази за подгрева и чек лампата и колата изгуби мощност, на диагностика дава само че е силно замърсен филтъра. Ще си дойде ли всичко на мястото като му направят принудителна регенерация или подгрев лампата е за друго?
  10. kambero

    Дросел клапа

    Смених дросел клапата с чисто нова. При гасене на двигателя чувам от нея 3 пъти да издава шум сякаш и тя изключва незнам. Нормално ли е това или да ходя в сервиза?
  11. kambero

    Дросел клапа

    незнам дали си втълпявам, но сега като работи на включен климатроник е мн мн по шумна от преди..може ли да има връзка със спрения дросел и егр?
  12. kambero

    Дросел клапа

    да спрян е и егр-а при гасене не тресе, но се чува за секунда някъв звук като от ролка
  13. kambero

    Дросел клапа

    Свищов Друг майстор ми каза че с някакъв китайски софтуер вкарвали и я спирали....
  14. kambero

    Дросел клапа

    Здр., колата е А6 2008г 2.7ТДИ. Проблема е следния актуатора на турбото не работи както трябва и колата издава странен звук се едно губи обороти. Понеже съм от малък град далече от София и потърсих помощ първо при тукащните ''майстори''. Докъто открият, че проблема е актуатора умниците сметнали за необходимо да ми спрат софтуерно дроселовата клапа и егр клапана. Но колата е в същото състояние. Ще я водя вече в порше някъде то е ясно, но въпроса ми е проблем ли е като е изключена дроселовата клапа..какво може да стане. Понеже ходих след това и при друг ''майстор'' и казва че неможело на такива коли да се спира тая дросел клапа и да ходя сега в порше за още 250лв да ми я пускат..... И ще откача вече..Кажете нещо който разбира
  15. kambero

    Педала на газта рита

    тампони на двигателя или на носачите могат ли да имат нещо общо
×
×
  • Create New...