Jump to content

EYESCREAM

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от EYESCREAM

  1. По принцип с компютри се занимавам и с диагностиката горе долу се оправям или поне така си мисля. Ето какво се случи: За първи път чека светна малко след като запалих и колата беше загряла на 90°С (на око около 10 минути ѝ отнема) - това след около 1200 км след обслужване (масла, филтри, ремъци, верига + обтегач, водна помпа - всичко това бе сменено от приятел-любител в гараж, но нямах пари да си платя за обслужване в сервиз чужбина преди да тръгна за България). След 1200 км по магистралите спряхме да пренощуваме и на сутринта чека отново не светеше. По-късно го видях да свети и колата отново беше загряла, т.е. около 5-10 минути не е светвал, а кога точно е светнал също не знам - да кажем след максимум 30 минути - все пак често поглеждам към таблото. После внезапно изгасна при преминаване на българската граница през Калотина и така не светеше още 300 км до Стара Загора + 50-100 км каране в града. Тръгнах за София и след излизане от Стара Загора светна отново. Върнах се до Стара Загора и я закачих на диагностика - 6-7 грешки - падна ми акумулатора, запазих файла и изчистих грешките. Вечерта бях с нов акумулатор и чека отново светеше - пак диагностика - 4 грешки, които отново само запазих и изчистих. Мисля, че втората беше нещо с тоци и от там обвиних акумулатора за всичките грешки. От тогава имам градско каране из Стара Загора, магистрала до София + градско каране из София - чека не съм го видял да свети и за секунда, а оборотите си се заиграват по гореописания начин. Доколкото разбирам от компютри - чек лампата ми няма нищо общо с играещите ми обороти и най-вероятно съм решил проблемите заради които свети с обслужването и новия акумулатор. Мисля да я изчакам да светне пак и чак тогава да анализирам файловете. Веднага бих размислил, ако потвърдите, че е възможно да има грешки без да съм видял лампата да свети. Също мога да кача двата файла, които имам до тук, ако имате интерес да коментираме.
  2. Колега, robobug ти е отговорил най-правилно. И аз също като теб съм нов и си направих регистрация в този форум за да пусна тема преди покупка на кола (и то първата в живота ми) и се бях засилил да напиша подобна тема-анкета, но се зачетох няколко дена във вече написаното, малко гугъл и в крайна сметка колата я купих без да питам нищичко. Разликата е, че е А4, а не А6. Като цяло тези отговори, които те вълнуват, вълнуваха и мен, но тях ги знаят предните собственици, а не посетителите на форума. 1. Google A6 4F на снимки и си готов. 2. и 3. При първите FSI мотори го няма този проблем, който иска ремонт. Колегата е констатирал, че този екземпляр е с точно такъв мотор - аз не мога да потвърдя (за А6 не ми остана време да чета), моята също е от първите FSI. А4 го имат този проблем при първите B8 (2008 г. 2.0 TFSI 211 к.с.). При теб щом колегата казва, че го няма - на 5000 км може да очакваш разход на масло от 100 мл до 1 л. Ако гори повече - най-вероятно е за ремонт, като може да минеш и без него - просто трябва да доливаш и няма да имаш проблеми. 4. Окачването си е с алуминиеви носачи - повече се чупят от железните. Колкото до автоматика - при А4 конкретно при бензин с куатро е добре. Ако гледаш най-евтините екземпляри по сайтовете - може да очакваш проблеми, които и хората тук във форума не са имали. Не малко вероятно е и километражът да е 200-300 хил км назад. 5. 2.0 TFSI е много добър мотор. 2.4 мисля не е FSI и няма да го има този проблем с маслото. От 2.0 литра с турбина да отиваш на 3.2 атмосферен - трябва предварително да си наясно с динамиката между тях и разликата в обслужването, а не да те притеснява колко масло гори... 6. При мен за сега (3500 км) проблеми с двигателя, окачването и кутията, като че ли нямам - очаквам да е така и в бъдеще заради писаното в сервизната книжка, каране по пътя и накрая, но не и последно - огледи и коментари с приятели. По сервизите бях за спирачки, проблем с тоците и ще ходя пак, че оборотите ми играят.
  3. От личен опит с B7 2.0Т 200 к.с. и B6 1.8Т 163 к.с. мога да кажа, че 1.8Т е чувствително по-муден в ниските обороти, когато не работи турбината. И двете комбита, куатро, 6 степенни ръчки - карах ги 2500 км из Европа. Колкото до маслото - 2.0T като че ли не го пипна - щеката изглеждаше еднакво след всичките тези 2500 км, но доколкото намерих информация в интернет - тези екземпляри, които не горят са рядкост, а по-често срещано е да изгори към 100-200 мл за тези километри или 500-1000 до смяна.
  4. Да попитам какво се има предвид под диагностика? Ако е VAG COM - светеше ми чека преди, закачихме я, изчистихме грешките, сменях акумулатор - пак светна, последно закачане и чистене, и не е святкал повече, а оборотите продължават да си играят, от което съдя, че нямат общо оборотите и чек лампата. Вакуум, дросел, алтернатор - мога ли да ги проверя със същия този VAG COM или сервизът наистина е неизбежен? Алтернатор - заради проблемите с тоците, които споменах ще ходя скоро при жичкаджия и мисля, че той баш него ще гледа?
  5. Наистина съм далеч от идеята, че ще го оправя сам, но поне да си знам от какво точно е, а и имам интерес да се науча лека-полека.
  6. Отскоро имам B7 и не ми харесват чистачките му. Ако може да споделите бюджетен вариант, понеже автомобилът го взех евтино и в момента закрепвам по-сериозни проблеми. Не е спешно - може от чужбина и да почакам. Благодаря предварително.
  7. Първо да си призная, че от скоро съм притежател на автомобил и не ги разбирам много, и с леко притеснение да не те подведа, ще споделя, че и аз имах такъв проблем, който изчезна при покупка на нов акумулатор, но по-късно се оказа, че не е от него, а всъщност е от проблем с тоците - напрежението пада до 13.4V при висока консумация и това лично аз го разбирам, че акумулаторът стои зареден горе-долу колкото да запали автомобила от раз, но след по-продължителен престой - и аз палих от втория път.
  8. Здравейте, Автомобилът е Audi A4 B7 2.0T quattro с 6 степенна ръчна кутия. Това, което ме притеснява е, че понякога оборотите на свободна скорост са в диапазона 950-1025. Открих, че когато това поведение е налице - при натискане на съединителя падат до 900 и след пускането му пак се вдигат. Не е постоянно, но се наблюдава ежедневно и се оправя от само себе си. Друг проблем, който има колата в същото време е с напрежението - пада при висока консумация (до 13.4V при включен ксенон и компресор). До скоро светеше check engine, но след изчистване на грешките не е светвал отново, а проблемът с оборотите се появява. Ще съм благодарен на всякакви мнения, съвети, въпроси и т.н.
  9. Някой може ли да препоръча добавка за 2.0T на 300 000 км, ако може и цена. Ще ходя да го взимам колица от Швеция и искам да му сипя нещо, и съответно по цените да преценя още там ли да я купя или чак като си дойда тука.
  10. Здравейте и от мен. И аз съм нов във форума, и това е първият ми пост, с който се надявам да бъда полезен. Скоро приятел ще пуска в продажба B6 quattro 1.8T 163 @ 210 кончета. Наскоро закупена и докарана на ход от Швеция, като в момента е в тенекиджийница за оправяне на външните ѝ забележки. Като цяло автомобилът е доста запазен и поддържан, и мисля че си струва да го споделя с вас, и най-вече с автора на темата. Поздрави!
×
×
  • Create New...