Jump to content

bondo

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bondo

  1. Продавам чисто нови джанти закупени от официалният сайт на JAPAN RACING. Цветът е Matt Bronze. Прилагам линк към цената на джантите. https://race-shop.bg/aluminievi-dzhanti-japan-racing/167463-japan-racing-jr38-18x8-et20-42-5h-blank-bronze.html https://youtu.be/-PGM9cNHQPs Цената в магазина е 1860 лв. Цена за форума 1400лв тел.0886022273
  2. Лично,аз съм слагал royal purple на TSI мотор и колата се държеше в пъти по-добре от ОЕМ кастрол. Маслата и конкретно long life които ни ги бутат на гаранционните коли са пълно дърво и смърт за моторите. Лично аз на всичките си коли не държа масло повече от 10к км (което пак е много,реално си губи качествата след 6-7к) Особено в градски цикъл,където колата се пали и гаси по 20 пъти на ден и върти по задръстванията е престъпление да се спазват long life интервалите.
  3. Проблемни агрегати: Турбини-рециклиране 2400 лева ,нови -12600лв Вериги- около 4000лв с всички прилежащи ОЕМ части и течности. Въздушното окачване е сравнително здраво. Заменена 1 въздушна възглавница с ОЕМ такава за 280к км. Цената беше около 800 лв в Порше. Други разходи: Разни дребни неща по окачване,дифтунги на дюзи и един температурен датчик който ОЕМ в Порше беше 1200 лв. Бих казал,че колата е надеждна и доставя удоволствие от шофирането,но си иска сериозен финансов ресурс за да се поддържа адекватно и качествено. Пробегът не е от толкова голямо значение,а условностите ,като, къде и как са навъртяни километрите на колата и как е обслужвана.
  4. Със сигурност има лаг и на мотора. Но просто гледам,колко време и отнема да върне предавка. Може да е и особеност на новото поколение DQ381 Другото нещо което ме дразни ужасно много е ,че при скорост от около 50-60км слага 6-7 предавка при което усещам колата как започва да се мъчи. Давам малко повече газ,минават около 2 секунди и връща предавка надолу. Тук също държа да вметна,че карам сравнително спокойно и DSG-то може да се адаптира в зависимост от стила на шофиране. Но просто имам чувството,че ZF чете мислите ми и сменя предавките така,както бих искал.
  5. Едната кола е Audi A7 Bi TDI,другата е skoda superb 2.0TSI 272ps И тук не става въпрос за екстремно шофиране,а за регулярните градски и извънградски ситуации. Просто DSG-то не ми допада.
  6. Здравейте,притежавам кола с новото dsg DQ381 и паралелно на това карам и кола с 8 степенен ZF. Всеки път в който се кача на dsg -то след ZF се дразня супер много. Забавения кикдаун е мега досаден. Особено,когато трябва да се престроиш по-бързо е ужасяващо муден. Поне за моите представи, ZF кутията е 2х по-адекватна.
  7. Mного благодаря за бързите отговори , ще се разровя по обстойно! Оставих колата за 5 минути в центъра на София ,явно са били достатъчни за родните факири...
  8. За много години,пичове!!! На семейното ни ауди А7 му откраднаха дистрониците отпред..Кражбата се оказа много често срещано явление за по новите коли от марката. Проблемът е,че според “Порше” трябва да се вземат нови дистроници които ще ни струват 7 бона ,защото покупката на втора ръка такива правила невъзможна калибрацията им и един вид,ако закупя от олх за 800 кинта,няма да ми вършат работа. Обяснението е,че ауди имали защитен софтуер,който не може да се хакне и само те могли да я направят калибрацията с техните си части Бих искал да попитам ,ако някой познава човек който е наясно с новите аудита и сложните им системи,дали можем да избегнем цифрата от 7 хиляди,защото е абсурдно голяма сумата за тези две “пушибалки” Няма логика да ги предлагат в олх и то на не малко обяви и да не могат да се сложат успешно...
×
×
  • Create New...