Jump to content

kaiser666

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kaiser666

  1. kaiser666

    Б3 1.8 масло

    Аз само да кажа, че за 3000км км, маслото не ми е мръднало.
  2. Проблема е, че не видях да има друга вентилация освен тази на капака на клапаните, за това писах тук . В онлайн магазините, като резервна част ми излиза само маркучето от капака на клапаните до филтърната кутия. Ако може да даде някой друг с 1.8 карб мнение, ще съм благодарен.
  3. Здравейте, има ли вентиалция мотора освен тръбичката от капака на клапаните до филтърната кутия? Изхвърли ми семерингата на паразитния вал и се притеснявам, че може да е от картерните газове, но може и да е изскочила от старост.
  4. kaiser666

    Б3 1.8 масло

    Станала е грешка 5в40 е маслото.
  5. kaiser666

    Б3 1.8 масло

    Това е маслото: http://bparts.bg/masla-automobile/38/
  6. kaiser666

    Б3 1.8 масло

    Двигателя върти много по добре на студено. И лампата веднага изгасва. Дори и след обяд, когато е 20+градуса не се задържа за повече от 2 сек. Така, че надали е проблем. Ще пиша колко гори на 1000км. Нямам уред за налягането на маслото.
  7. kaiser666

    Б3 1.8 масло

    Здравейте, остана ми една туба 5в30 масло и реших да я сипя на 30 годишния си РУ двигател, още повече, че идва зима и не би трябвало да се отрази зле. Единственото което ме притеснява е, че на студен мотор лампата на маслото светва за около 3 секунди. Дали това е проблем? До сега я карах с 10в40, не го гореше и не ми е правило впечатление да свети за 3 секунди.
  8. Има един рестrиктор на края на въздуховода, който е закачен на филтърната кутия. Беше се поразбил и като спрa по рязко. (Имам и тампони на двигателя за смяна.) Пипаше пластмасата на фара и колата гаснеше.
  9. Здравейте, колата е с РУ двигател и до днес си работеше, като часовник, но започна да гасне понякога, на празен ход при пусната перка на радиатора. Прави го и на газ и на бензин. На място, като я изчакам да пусне перката не гасне, но в движение, като намаля и спра, гасне. Като дръпна смукача, държи обороти, но мирише на богата смес.
  10. Беше счупен патрона, смених го, сега проблема е че механизма за заключване на волана работи когато си иска и дори на контакт леко задира в пръта. Ще потърся втора ръка алуминиевата джаджа на която се монтира патрона и клемореда, ако не я намеря ще резна пишката на механизма за заключване на волана, че малко ми обеле... косата. Тук има полезно видео:
  11. Ходих до магазина днес да видя за патрон, но на него няма пластмаса, а само метална пишка. Хората там ми казаха, че тя директно влиза в клемореда. Значи това бялото на снимката е останало от стария клеморед и ми пречи.
  12. Купих някакъв клеморед и тръгнах да го сменявам. Прочетох, че има две винтчета които държат самия клеморед, но моите бяха запечатани заводски с нещо и отгоре имаше 30 годишна прах, за това и не успях да ги видя. Напънах клемореда да изскочи. (Това е стар гоуфаджийски трик ако не искаш да сваляш патрона на VW.) Само че клемореда се счупи на две. Като горната част от към патрона изчезна безследно в дълбините на таблото и така и не я видях. Сложих новия. но не работи адекватно, не съм сигурен, че дори е за моята кола, а реално нямам стар за сравнение. Струва ми се че има останало парче вътре в патрона от стария клеморед, или това е част от патрона? Тя се върти свободно, но не може да излезе.
  13. Здравейте, колата е на много добър мой приятел и може да се каже че я познавам.1.6-101 коня, клима, ел стъкла, хидравлика, 4 дискови спирачки. АГУ Нов акумулатор и сравнително скоро сменен съединител.Не е милионник, никога не е имала сериозни удари. Двигател и скорости са си в ред, не гори масло. Предполагам не е нужно да казвам, че няма гнило. Като цяло има хляб в нея, но има дреболии за оправяне, някои от които се виждат на снимките (Охлузен е предния капак и има мигач за смяна). Работи само на газ. Общо взето за това се сещам, някой ако има интерес може да се свърже с продавача на посочения телефон:0899753619Цена 1400лв. Намира се в Перник.
  14. kaiser666

    ЗА ВСИЧКИ С АУДИ 80-Б3

    Не по асфалта, а по задните калници примерно, като се качат 2ма човека.
  15. kaiser666

    ЗА ВСИЧКИ С АУДИ 80-Б3

    Здравейте, гледам тук доста б3-ки са с 15ки джанти. Ще задират ли гуми 195-50-15ки със заводското окачване?
×
×
  • Create New...