Jump to content

manqk223

Members
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    a3 1.9 tdi

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

manqk223's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. manqk223

    Съвет за турбо на ALH

    Здравей колега , личното ми предпочитание е да има по-голям запас за налягане ,че ако реша след време да се сложат малко по-голями дюзи да не се притеснявам пак от тази простотия дето ще правя в момента , мисълта ми е да има запас , а за тръгването по-късно , не ме бъркат тия няколко стотин оборота . Предпочитам да не се чупи , честно казано .
  2. Та здравейте колеги , дойде време и за друго турбо понеже колата започна да изпушва бяло и да мирише на масло и съм почти убеден ,че е това тъй като колата пренадува, както и да е това е друга тема,оставяме я . Въпросът ми е какво турбо да се сложи за да държи на налягане около 1.25 , тъй като ще слагам по-голямо задължително ще се направят всички процедури за настройката след това . Мисля да е от 131ца , какво е нужно за слагането на тая турбина на 90тка ALH , чул съм ,че трябва фланец ,но без да имам потвърждение от някой по-запознат няма как да действам . Не целя покачване като цяло на мощността ,просто нещо дето ще държи на налягането. Благодаря предварително
  3. Ако има луфт каква е процедурата колега? Пс:Секунда и ще го погледна Пс2: щуцера на вакуум помпата няма луфт.. Не мърда изобщо
  4. Кулера е съвсем чист, ще го свалям тия дни, ще прегледам турбопътищата също. Междудругото странното е, че след 3к оборота връща 0.9 налягане, което е стоковото. На 4к отива на 1бар и върви по-хубаво.
  5. Здравейте имам един проблем, от известно време забелязвам повече съскане все едно изпуска налягане ... след известно време каране извънградско след като изгасих колата ,отидох отдясно където се намира интеркулера и чух все едно прави балончета нещо . Следователно има нещо спукано ,някой турбо път или кулера така ли да го разбирам, за да не разглобявам напразно пиша за мнения . Кулера е чисто нов на 8 месеца.
  6. Благодаря колега. Другия въпрос е заслужава ли си парите за тези неща според въпросния ефект..? Сега съм само с ремап и съм доволен от вървежа, но ми се иска още малко. Другото, което е с вал-а от сди ще има ли разлика в "ряза" на колата т.е да стане по-рязка..?
  7. Чакаме за мнения колега..
  8. Здравейте колеги, имам няколко въпроса и се надявам за мнения от ваша страна. Плюсове, минуси от вала и какъв е резултата след слагането като мощност и тн..? Чипа след това е задължителен това е ясно. Комбинацията с дюзи от 110ка и вал от сди, със стоковото турбо на алх, какви резултати ще се очакват? Не се иска максимума от колата.
  9. manqk223

    Въпрос за дебитомер

    Та мисълта ми е след като е премахнат софтуерно няма никакъв проблем дали е закачена, защото съм чул, че при махане на нещо софтуерно примерно дебитомер, агр, уж трябвало да се махне и механично
  10. Здравейте колеги, един бърз въпрос... При изключен дебитомер(софтуерно) трябва ли да се вади буксата от дебитомера или няма нужда..?
  11. Да колега ,колата е след ремап ,оказа се дефектирал актуатор ,оправих го и след тва имаше леко губене ,това не го прави всеки път ,от 2-3 дена не съм забелязал да прави така .
  12. Грешки няма, ще я проверя пак, но не мисля, че ще запише нещо пак, налягането е минимално почти не се усеща... И не го прави всеки път, предполагам е геометрия.., ако трябва ще се донастройва актуатора, ако се установи, че е от него. Налягането, което губи е от 1.1 спада на 0.9 или 1.0 бар.
  13. Актуатора е настроен колега .. 1 към 1 със стария също така казаха ,че евентуално геометрията може да прай мизериите щот била леко зацапана ? Но пък ако е от геометрията не би ли трябвало да забие и да се оправи кат се угаси колата . Стигне ли 3к оборота го прави . Колата е след чип принципно.
  14. Здравейте колеги имам странен проблем .. след смяна на актуатора колата заспа ,гледах я на живи данни ,губи много малко налягане след 3к оборота от порядъка на 0.1 бар-а ..?Нормално ли е или не е нормално това ,ако не е ,ще може ли малко мнения от какво може да е .. Благодаря!
  15. След разпитване тук там, казаха, че уж било нормално да свали малко и да го качи налягането. Забиване на муцуна кат преди не се усеща. Също така имам за смяна едни вакуумни маркучи който седят по хлабави и мисля, че ще е още по-добре.
×
×
  • Create New...