Jump to content

tyrlaka

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tyrlaka

  1. tyrlaka

    Мнение за Mr12Volt

    Аз си мисля за това https://aval-bg.com/products/carplay-interfeis-za-audi-a6-a8-q7-s-mmi2g-high Не знам колегата @mihailks дали е със същото.. Искам да питам обаче, някой който го използва, може ли радио, bluetooth ( телефон за разговори ) и android auto примерно да работят на веднъж? Т.е докато гледаш waze, google maps и т.н. да ти работи нормално радио на колата или работи само едното?
  2. tyrlaka

    A6 3.0 TDI тресене

    Буксата я изсуших, но тя вътре не беше мокра, бяха мокри само кабелите които отиват до нея, реално откъм кутията след като откачих буксата всичко вътре беше сухо... Не мисля, че там ще е проблема... Но дори и електроника да е, не би ли трябвало проблема да е по-постояннен, а не само на определени обороти и то на скорост над 3? На първа и втора проблема го няма.. Двигателя също не е, тъй като на място работи перфектно. Другото, което мислех е от самия удар дали може да е станало нещо, тъй като водата оказва корава съпротива..
  3. tyrlaka

    A6 3.0 TDI тресене

    Буксата беше мокра само от страната на двигателя, когато я разкачих реално вътре нямаше вода и към кутията също нямаше вода.. Въпроса ми беше дали ако е успяло да влезе вода в кутията и е преебало маслото, дали може от там да е ... Така като гледам докато не пусна маслото, само се гадае
  4. tyrlaka

    A6 3.0 TDI тресене

    Ами то май това остана.. Има ли някакъв начин да се провери или се праща се рециклиране? А има ли някакъв шанс да влезе вода в кутията?
  5. tyrlaka

    A6 3.0 TDI тресене

    Няма грешки... Други идеи?
  6. tyrlaka

    A6 3.0 TDI тресене

    Закачах я с launch диагностика, пуснах и цялостно сканиране. Спрециално влязох в модулите за кутията и двигателя, нямаше никакви записани грешки.
  7. tyrlaka

    A6 3.0 TDI тресене

    Здравейте колеги, Колата е а6 4ф 3.0тди 233 коня. Преди седмица когато валя доста, вечерта на едно място не видях голяма "река" на пътя и се набих вътре с 40-50 км/х. След като бях вече вътре, водата стигаше д/г малко над средата на джантите, излязох си нормално, но след това колата започна да прави следните проблеми: При ускорение между 1800-2000 оборота започва да тресе и по-точно се усеща все едно някои от цилиндрите прекъсва.. Притриса 4-5 пъти и спира. Ако я карам на ниски обороти до 1700-1800 този проблем го няма, ако и дам газ и я карам на 2000 също проблема го няма. При спускане по инерция оборотите варират с около 150 падат и се качват постоянно. Проблема няма да е от мотора 100%, тъй като на място работи нормално и гледах, че не е засмукал вода, което ме навява на мисълта, че нещо е станало с кутията... Вдигнах я на подемник, буксата на кутията за управлението от страната на кабелите ( не където се закопчава към кутията ) беше мокра. Изсуших я добре и пак я закачих, но това не реши проблема. Гледах мокета от дясната страна, не беше мокър ( до колкото разбрах, че там е контролния модул на кутията). Закачах я с диагностика, няма никакви грешки. Някакви идеи какво може да се е случило и какво да разследвам?
  8. tyrlaka

    Retrofit на ACC и Side Assist

    Не не съм с алроуд. Ще разгледам из моргите.
  9. tyrlaka

    Retrofit на ACC и Side Assist

    А като номера на компонентите, какви трябва да търся или няма значение ? Освен, че ABS трябва да е с C накрая.
  10. Здравейте колеги, Някой слагал ли е адаптивен круиз контрол на A6 4F и знае ли как се случват нещата? Какво окабеляване трябва, радари, модули и т.н.? Същото ме интересува и за side assits, които засичат кола в мъртвите точки на страничните огледала.
  11. tyrlaka

    Bluettoth и GPS проблеми

    Пробвах го това, но нямаше ефект. Може би ще сменя антената за да пробеам дали няма да е от нея...
  12. tyrlaka

    Bluettoth и GPS проблеми

    При мен диска с навигацията е в багажника, но нямам сд карти. За синия зъб, не ми трябва толкова за музика от телефона, а повече за разговори. За музика смятах да търся варианти да извадя AUX или USB, ако е възможно.
  13. tyrlaka

    Bluettoth и GPS проблеми

    Захранването на кое, на навигацията ли? А за модула ще проверя, но ако го няма какво трябва трябва да търся да купувам, като модул и кабели?
  14. Здравейте, отскоро съм собственик на А6 4F, днес ми остана повечко време да поразровя колата и открих два проблема. 1. Когато купих колата, навигацията беше с диск в който няма България и не я пробвах, тъй като не виждах смисъл да я пускам. Купих си диск и днес го смених, но като зададох локация в българия, видях, че колата я засича на 500 км извън гръда ( даже се води извън БГ). Видях, че не хваща никакви сателити, показва 0. Въпросът ми е, какъв може да е проблема, дали ще е 100% от антената или има и други варианти? Може би стар софтуер или някаква настройка? 2. Опитах се да си вържа телефона към навигацията, но телефона не намира bluetooth устройства. Когато вляза в менюто "TEL", виждам съобщението "Telephone is not installed". Предполагам, че няма блуутут модул. Въпросът ми е къде се намира този модул, за да погледна физически дали е там и ако го няма какво трябва да търся ( говоря като сериен номер) ?
  15. Това съм писал, че искам да сменя модула, но не знам с какъв..
  16. tyrlaka

    Проблем с колата

    Много ли се клати или съвсем леко ? Това ми звучи на криви дискове и задържала спирачка, но за оборотите не знам
  17. Здравейте колеги, Имам а4 б6 2003г и искам да си сменя модула, който управлява фаровете за да имам дневни светлини. В момента съм с обикновенно копче, не с такова на което има auto. Закачал съм я с ВАГ, но в модула 09-Elec. Ctrl нямам никакви опции освен да избера с какъв тип фарове съм. Предполагам, че трябва да сменя модула за целта ? Та въпросът ми е какъв модул трябва да сложа (с какъв номер ) за да поддържа тези екстри,? Също така видях на едно ауди А3 2008г, аквтивирали са му някаква опция при завиване на волана светва конкретния халоген, това дали е възможно да се пусне и на моята и дали се контролира от същия модул? Пича каза, че са му го направили с ВАГ-а, но не знае как...
  18. Благодаря за линковете
  19. Аз искам да я вържа за да гледам само като давам назад. Няма да снима постоянно. Но не искам да сменям оригиналното RNS-E с андроид... За това се чудех за вариант с видеорегистратор, който да снима напред и като включа задна, тогава да снима назад.
  20. Здравейте колеги, Имах такова огледало/видеорегистратор https://www.emag.bg/ogledalo-za-zadno-vizhdane-smart-technology-s-vgraden-full-hd-videoregistrator-kamera-za-zadno-vizhdane-i-7-inchov-tychskrijn-monitor-rearview-mirror-hd-l1007/pd/D1JT0ZBBM/?X-Search-Id=ac655354358afde35483&X-Product-Id=41834674&X-Search-Page=1&X-Search-Position=10&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view И реших да взема тази камера за задно виждане: https://www.olx.bg/ad/kamera-za-zadno-vizhdane-za-audi-a3-a4-a5-a6-a6l-a8-q7-s4-rs4-s5-CID360-ID78jh1.html#e989161838 След като я взех, се оказа, че буксите не са същите на камерата и огледалото. Пробвах да вържа кабелите, но за съжаление единственото, което постигнах е да изгоря огледалото. Та въпросът ми е за тази камера, какъв видеорегистратор трябва да взема за да работи нормално и да е със същите букси? Някой вързвал ли е такава камера? Колгата ми е с RNS-E, но доколкото разбрах за да я вържа към навигацията, трябва да купя допълнителен модул, който е около 400 лв, ако има някакви други варианти?
  21. Здравейте колеги, Търся да закупя панел за климатроник за двоен дин от B6/B7. Може, даже за предпочитане да е с изтъркани копчета (по-евтино търся ), стига рамката да е здрава и запазена. Може и целия климатроник, според зависи от цената. Няма значение, дали ще е с подгрев на седалките или не.
  22. tyrlaka

    RNS-E кодиране

    Ясно, благодаря ти!
  23. tyrlaka

    RNS-E кодиране

    Ясно, а имаш ли представа от ОБД буксата кой кабел е к-линията, да го проследя до RNS-E, дали не е прекъснат някъде?
  24. tyrlaka

    RNS-E кодиране

    Наясно съм, че телефона е различен и в него не мога да вляза. Имам спомен, че преди не можех да вляза в Радио модула. Връщаше някаква грешка, нямам спомен каква, но така и не успявах да вляза в него, сега е същата работа. К-линита съм я закачил към B5 и към 15 за блуутут модула.
  25. tyrlaka

    RNS-E кодиране

    Преди седмица успях да премина от Concert II към RNS-Е на моето Б6, но имам проблем с кодирането. Проблема е, че като закача колата с VAG (пробвах и с launch диагностика), не мога да вляза в модула за навигация/телефон/радио. Винаги ми вади грешка "No response from controller". Проверих K-Line и CAN, всичко е вързано правилно на правилните пинове. За целта бях намерил схема на буксите на Concert II, RNS-E и на прехода. Проверих ги няколко пъти правилни са. С другите модули няма проблем, дори успях да кодирам таблото да ми вади навигацията там, но за самата навигация не може. Какъв може да е проблема? Някакви съвети, какво друго може да опитам?
×
×
  • Create New...