Jump to content

niakoioci

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Golf 5 gti

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

niakoioci's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Всичко е точно така, както ти го описа. Точно затова дадох инжектиране на ултразвук само да ги почистят външно, без да ги качват на стенд. Грешката е моя, че не доуточних тези подробности!
  2. Много се извинявам, но ви разказах какво съм направил! Относно цената за почистване (10 лв.) и цената на нов инжектор (422 лв.- ОЕМ), не мисля да коментираме.
  3. Извинявай, но като разглеждам маслата, едното око ми е все на тая "сулфатна пепел". Какво ще кажеш за RAVENOL REP SAE 5W-30 ?
  4. Гледам повечето неща да си ги правя аз. На празен ход двигателят имаше колебания и с бороскоп видях какво е състоянието на всмукателните клапани. Свалих всмукателния колектор и почистих клапаните. Инжекторите ги дадох само на ултразвук, да ги почистят.
  5. Честно казано съм доволен от VST-то, но се замислих за RUP-а понеже е с Sulphated ash %wt. 0,8 , а VST-то е 1.05. Това го казвам защото 2020г. чистих всмукателен колектор, клапани и инжектори от карбоновите отлагания и гледам доколкото мога да си пазя двигателя чист. Ето малко снимки:
  6. А ето и снимка преди да сложа Ravenol VMP( преди него бях с Castrol 5W30 LL)
  7. Благодаря за бързия отговор. 2018г. смених PCV 06F 129 101 N с 06F 129 101 R. Чудех се дали да пробвам Ravenol RUP 5W40 ?
  8. Здравейте и за много години! Имам питане към ЦЕЦО и P_PETKOV относно масло за двигател 2.0 TFSI, BWA EA113, пипнат на 247 к.с. (от TST - Racing), премахнат е катализатора. Слагах му Ravenol VMP 5w30, но за 10к км. - изгори около 2л. Сега съм с Ravenol VST 5w40 и за около 5к км. съм добавил около 0.5л. Колата се кара предимно градско ( като се настъпва нормално според обстановката) около 10к км. на година. Много ще съм ви благодарен да чуя мнението ви за оптималното масло за този двигател!
×
×
  • Create New...