Jump to content

kemran_rs

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B5 2001г.

Персонална информация

  • Локация
    Русе

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

kemran_rs's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Явно нещо се е ошашкала електрониката за 2-3 дни, проблема си изчезна от самосебе си. За заключване или триене на темата.
  2. Здравейте колеги. Карам Б5 2001г. 1.9TDI AJM атоматик ZF5HP19. От два дни насам на студен мотор колата рита и оборотите играят по светофарите когато изчаквам на D и стоя на спирачката. Същото е и на R като стоя на място. На N и на P не играят и не рита. При загрял мотор проблема изчезва. При движение на лоста от P към R към N и към D се движи плавно и не рита. И по време на движение на самия автомобил си превключва супер плавно без проблеми. Та въпроса ми е да се филмирам ли за кутията нещо или проблема е в празния ход на място, но пък защо на N и на P не играят.
  3. Предполагам, че турбото забива. Но само на пета на около над 110 км/ч. На по-ниските предавки си го надувам до над 2500 оборота и не забива. За сега няма да я гледам, евентуално на пролет.
  4. Да, и при изпреварване и просто при каране, стига 2000 и спира когато съм на D. Давам на ръчни за + и - и тръгва да дърпа на пета 🤔
  5. Здравей колега. Може ли актуална цена на двигателно масло за А4 Б5 2001г., 1.9 тди 116 к.с. PD, AJM код на мотора Както и цена за трансмисионно масло за Типтроника на това Ауди. Ако трябва рама за типтроника: WAUZZZ8DZ1A145430
  6. Здравейте. От около месец карам Б5 автомат 2001 г. 1.9тди 116 к.с. AJM. В градско всичко е шест, стрелка се и има много тяга, харесва ми. Вчера ми беше първото извънградско на дълъг път. Забелязах, че и на равното и на изкачване, когато съм на пета стига 2000 оборота и просто спира. Ако натисна повече, връща 4-та, отива на 2300-2500 и после пак качва на 5-та на 2000 и пак спира да ускорява. НО... Ако дам ръчна смяна на скоростите с + и -, карам си на пета с 2000 и като настъпя си набира без да смъквам 4-та, до 3000 стигнах примерно на пета на ръчна смяна. На автоматична смяна просто отказва да качва повече от 2000 на 5-та? Някакви идеи какво не й харесва на тази кутия, че на ръни ускорява на пета над 2000 об., а на автоматични спира до 2000?
  7. kemran_rs

    Осветление табло

    Имаме развитие по темата. Понеже и моя Full FIS е нагорял, един приятел ми даде от неговото старото Б5 километража да имам поне хубав FIS ... Такаааа, свалям аз моето табло и какво да видя, на него пише с маркер от морга А6 ... Като се разрових малко из нета май видях някъде, че на А6 Ц5 усилването на осветлението е от врътка долу до волана, а не от тия двете врътки на самия километраж 😁 И такааа, вече светя стабилно и виждам кво натискам
  8. kemran_rs

    Осветление табло

    Редакция: Светлината в купето няма нищо общо, просто като светна плафова и се усилва осветлението на километража и централната конзола 🤣🤣🤣 Явно нещо е свързано не както трябва и си нямам никаква идея какво е то 😄 Между другото ми премигва и CD Player-a, което ме съмнява, че също има нещо общо с проблема за осветеността на уредите и конзолата ...
  9. kemran_rs

    Осветление табло

    Установих нещо друго. Когато е светло през деня или нощем като светна плафона, уредите светят силно, а когато е нощем и е тъмно се намалят автоматично. Е това не го очаквах от Б5 да има датчик за светлина в купето. Явно си мисли, че ще ме заслепява и не мога да увелича осветлението когато е тъмно. Други такива Б5-ци няма ли тук?
  10. kemran_rs

    Осветление табло

    Акумулатора е супер, пали за половин секунда. Вече си мисля, че е развалена врътката и това е.
  11. kemran_rs

    Осветление табло

    Лявата ми врътка не се върти. Само се дърпа назад. Дясната се върти, но нищо не прави, а тя се натиска на вътре.
  12. Здарвейте. От два дни съм собственик на Б5-ца 1.9 тди 116 к.с. Проблема ми е, че таблото и централната конзола светят много слабо, дори в тъмните часове на денонощието. Пробвах с въртене и на двете врътки на таблото (за дневния километраж и за часовника), нито с дърпане+въртене, нито с натискане+въртене, нито само с въртене успях да направя нещо за усилване на осветеността. В лявата част под волана нямам врътка за осветлението, а само за височината на светене на фаровете. Как се вменя това ниво на осветление, не мога да схвана?
  13. Здравейте. Нов съм тук, никога не съм имал ауди, но сега се оглеждам по една А4 Б5 2001 г. 1.9тди 115к.с. автоматик. Четох четох четох няколко теми тук и въз основа на годината и че е на предно, стигнах до извода , че е мултитроник, което е по-кофтито от типтроник, така ли е. При надежден сегашен собственик и добра поддръжка, имам ли от какво да се притеснявам. И друго, какви цифри му е обслужването на това Б5 - ангренажи, масла, филтри и някои носачи може би.
×
×
  • Create New...