Jump to content

nikrga

Members
  • Мнения

    493
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от nikrga

  1. Твърде вероятно е майсторите да са прави, но има вероятност и да не са. Първо да уточним, че ако от ауспуха излиза бял пушек само няколко минути след запалването на колата, това не е никакъв проблем. Ако обаче пуши (почти) непрекъснато, то наистина трябва да се ориентираш към гарнитурата и главата.

    Лично аз в случая бих започнал с най-прозаичното, а и най-често срещаното - да проверя дали има теч, като си струва да се отбележи, че теча може и да не се прояви при спрял автомобил, а само в движение, когато охладителната система работи под налягане. Ако няма теч, освен в гарнитурата и главата, проблема може да е във водната помпа.

  2. Това е вярно, но важи само при навлизане на масло в охладителната течност и обикновено резултата е смяна на гарнитурата между главата и блока. Само че не е задължително този процес да е двупосочен.

  3. Откъде точно да погледна, за да видя състоянието на маслото вътре в двигателя? Или според теб на щеката може да се види. Маслото на щеката обаче е в миниатюрно количество и от него не могат да се правят изводи дали то е с нежелани примеси или не. Отделно, повечето автомобили вече са без щека.

  4. Преди 8 часа, venko74 написа:

    Чак толкова охладителна течност, че да вдигне нивото, трябва да си сляп, че да не разбереш.

    Ако не си проверяваш редовно нивото на охладителната течност в казанчето (какъвто е случая с повечето шофьори), как ще разбереш?

    Преди 8 часа, venko74 написа:

    Цветът се променя така, че не е нужно да си специалист, за да го познаеш.

    А един специалист как го познава, тъй като моторното масло променя цвета си по много причини, някои от които са свързани с нормалната му работа - окисляване, замърсяване и други.

  5. Високо ниво на маслото може да се дължи и на други фактори, например навлизане на охладителна течност в маслото.

    Да се хвърля ези/тура в случая не е добре, препоръчително е проблема да се види от специалист.

  6. Да, чичо NIKO. По принцип съм подозрителен към прехвалените стоки, но в случая телефона оправда напълно очакванията ми.

    Има само един недостатък - цената му не е за средностатистическия български пенсионер, а още по-малко за този, който се е пенсионирал още по соц време...😃

  7. Няма автомобил с ДВГ, който да загрява само до 70 градуса.

    Всеки такъв рано или късно загрява до поне 90 градуса.

    Някои от заглавията на теми в този форум ми напомнят на някои от заглавията в българските спортни медии относно изригванията (според мен по-скоро оригванията) на Везенков в NBA...😃

  8. Твърде вероятно е да няма проблем, такива незначителни флуктуации с температурата на охлаждащата течност се случват понякога.

    Както е отбелязано в горния пост, има вероятност обаче да се касае и за запецнал в отворено положение термостат.

    За проверка може да използваш един елементарен, но сигурен начин - палиш колата и следиш температурата на охлаждащата течност да стигне 50-55 градуса. Тогава отваряш капака на двигателя и пипаш маркуча, който свързва термостата с охлаждащия радиатор. Ако е студен - проблем няма. Ако е започнал да се затопля, термостата е в постоянно отворено положение и е за смяна.

  9. Преди 14 часа, Tipp написа:

    И на мен ми се появяват временни грешки но се дължи на старт/стоп системата. В трафика когато се пали и гаси и ги набива . Я някой модул не е имал уж връзка я нещо друго но когато ги изчистя и не ползвам старт/стопа и няма грешки. Мисля че се дължи на моментно падане на напрежението при палене .

    Действително често при използване на старт/стоп системата се появяват временни грешки (това е и точния превод на intermittent faults, а не "неактивни неизправности", най-малкото защото за никакви неизправности не става въпрос), но има и много други причини за тях - например прегряване на колата, някои неизправности по електрическата й система и други.

  10. Почти сигурно има записана грешка, по която ще се ориентираш къде е проблема.

    На първо четене бих предположил датчик високо налягане или дебитомер, но може и нещо друго да е - диагностиката ще покаже.

    Ако няма грешка - теч на въздух или гориво, както и задръстен горивен филтър.

  11. Преди 7 часа, Airfan написа:

    износването на зъбни предавки се получава смес в маслото, която е изчислено редукторът да работи с такива частци в маслото и смяната на маслото води до протичане на агрегата или работа извън параметрите, ама дали е такъв случая тук - не

    Няма такива изчисления при проектирането на редукторите, независимо какви са те - червячни, съосни, планетарни, конусни и т..н. А и единственото място, откъдето може да има теч от един редуктор са семерингите му, които се износват най-бързо именно от чужди частици в маслото.

  12. Ако някой се интересува за разхода на гориво на колата си, правилното е да го види в техническите характеристики на съответния автомобил, а не да пита по форумите, където всеки си пише каквото му хрумне (или в най-добрия случай да напише конкретния разход на собствения му автомобил, което е частен случай и не е меродавно).

  13. Преди 6 часа, Zoltag написа:

     

    И друго - напълно съгласен съм с думите за малките сервизи (и аз ходя в такъв, тъй като съм се убедил, че е най-добрия наоколо), но майсторите там са винаги спретнати, усмихнати и с чисти гащеризони. Не съм съгласен, че ако един майстор е мръсен и с омазнен гащеризон, то би следвало да вдъхва доверие.

×
×
  • Create New...