Jump to content

Angel1st

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    В момента нямам

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Angel1st's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. @P_PETKOV - аз вече изпратих запитване към дилъра за кода на мотора, за да съм напълно спокоен. Ще пиша, ако отговори нещо. От горното разбирам, че CPMA, CPMB следва да са безпроблемни, т.к. не са им правени ревизии, след като са пуснати?
  2. @P_PETKOV - благодаря за пореден път! Лек ден!
  3. @P_PETKOV - благодаря отново за инфото, явно не съм те разбрал. Ще имам предвид съвета, нека сега за начало реша окончателно дали колата става :-). Единствената неяснота остава двигателя, ако може да я разсееш, ще е супер! Пратих ти ВИН-а на лично. Лека вечер!
  4. @P_PETKOV - благодаря за инфото! Ако си внеса Q5, смятам да го сервизирам в оторизирания сервиз, с презумпцията, че ще избегна сценариите с калпаво масло и др. Не съм маниак на тема автомобили, търся приличен семеен SUV, здрав и сравнително луксозен, в който да се чувствам ок с жената и детето. Това за изненадата по-горе, във форума съм за да получа компетентна помощ и съвет от колеги, които са с повече опит и знания в тази област. Не ме е срам да си го призная. От видяното в карфакса се вижда, че колата e с първа регистрация 2016 и редовно (през около 8к - 10к километра) е сервизирана в оторизиран сервиз на Ауди. Няма инфо да е сменян двигателя, тук ще се надявам да е от негорящите масло, както каза по-горе @zhelyazA6. Предполагам няма 100% гаранция, че двигателя ще е ок ако се изхожда само от годината на регистрация на автомобила, колкото и да ми се иска, нали 🙂? Има ли нещо, което мога да проверя допълнително? Да речем ако ми дадат номера на двигателя, по него може ли да се разбере нещо?
  5. @CVT - благодаря, един от малкото коментари по темата до момента 👍 !
  6. Това как да го разбирам? Q5 се трошат лесно?
  7. @CVT - имаш предвид качеството на сглобяване, предполагам? @P_PETKOV - ето това е автомобила, мисля, че е по-различна решетката от тази, която ми беше пратил в линка, но няма да се хващам на бас 🙂. Не съм срещал 3.0 TFSI в ценовия диапазон и километраж, който търся. Има ли някой във форума, който кара Q5 TFSI 2.0?
  8. @zhelyazA6 - благодаря, дано си прав, имаш ли опит с подобни двигатели и кутии? Ако някъде си срещам дискусия, коментари, пусни един линк да погледна и аз.
  9. Здравейте, Т.к. виждам, че дискусията за TFSI 2.0 е най-актуална тук, а и с оглед писаното по-горе от @robobug - в момента съм размисъл дали да закупя едно Q5 2016 с TFSI 2.0 и типтроник 8 степенна скоростна кутия. Ако пусна ВИН-а, ще може ли да ме ориентирате дали мотора е от проблемните или не? Колата е канадска, това за пояснение. @zender_varna - ремонта мина ли вече? Ако да - реално колко ти излезе?
  10. @petrishki - извинявай, че така директно се обръщам към теб. Виждам, преди години си коментирал тук проблеми с маслото на TFSI 2.0, но изрично си посочил, че става дума за двигател до 2012. Колите, които аз в момента оглеждам са от 2016, 2017 - какво е положението с този мотор от посочените години? Предварително благодаря за обратната връзка.
  11. Здравейте, Благодаря за започнатата дискусия, ще помоля да се състредоточим върху въпроса по-горе. Колата към която съм се насочил също е с типтроник кутия. За маслото това съм го чувал, ще може ли и други да потвърдят или коментират до колко е вярно и има ли решение? Както и какво означава "гори много масло"? Насочил съм се към автомобил на около 60 000 км от 2016, 2017, това за ориентация за бъдещата поддръжка.
  12. Здравейте, Повече от 10 години карах един Оутлендър 2008 и сега след като го пенсионирах реших да си избера една идея по-луксозна и мощна кола. Така стигнах до Q5. Не съм почитател на дизела, насочил съм се към момента за Q5 TFSO 2.0 tiptronic, смятам да ми внесат от Канада. Виждам, че преди време е имало подобна тема - https://audibg.com/forum/index.php?/topic/199411-q5-tfsi/, но е затворена, за това реших да направя нова - надявам се, да не съм объркал нещо. Сега с въпросите: 1. Изборът на двигател и скоростна кутия удачен ли е? 2. Какви проблеми мога да очаквам? 3. Колко е поддържката - масла, филтри и на колко километра се прави? Ако нещо друго се сетите да споделите, ще Ви бъда много благодарен.
×
×
  • Create New...