Jump to content

anikvas

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от anikvas

  1. anikvas

    Audi e-tron

    Здравейте. Има лопатки на волана за рекуперацията. Градско- 32. Извънградско- 26.2. При по агресивно каране е по-икономичен(лични наблюдения). За сфетофарите- имаш максимума мощтност веднага и не чакаш достигане на обороти. Настъпваш и отлита Доволен съм.
  2. anikvas

    Audi e-tron

    Благодаря за пожеланията. Разхода ми е 28 kWh/100 km средно. Не мога да разбера защо. С инфинитито правех към 10л. при данни от производителя 13л. Не карам агресивно. Допускам, че тука трябва да се кара по агресивно, за да се натиска по-често спирачка и така да се възползвам от зареждането при рекуперация. Ще тествам. Токът ми е от токи и съм на зелен план- дадоха ми и сертификат за произход на тока (от фотоволтаични централи в гр. Мъглиж и още някакво село). В този смисъл избягвам и обвинението, че макар и да карам на ток, го черпя от замърсяващи източници като ТЕЦ-овете например. Няма как да избегна замърсяването от производството на фотоволтаични системи и самият автомобил. Няма как. Колата е супер. Върви както я настъпиш. Странна е липсата на шум от двигателя (само по таблото можеш да разбереш, че си я запалил), изпускателната система и не чувстваш смяна на предавки поради липсата на скоростна кутия. Удобство е и предварителното подгряване на купето докато е свързана към мрежата- задавам и команда от приложението в телефона например половин час преди да потегля. Така не харчи ток за климатик поне в началото, когато е най-голям- за достигане на зададената температура. Проблемът за масовия потребител е все още високата цена на автомобила. Надявам се с годините да пада, за да могат повече хора да се възползват от този автомобил- разбира се като се съобразят с начина си на живот (дали минаваш по 200-300км/ден или водиш динамичен начин на живот свързан с дълги пътувания).
  3. anikvas

    Audi e-tron

    Зарежда с 10.2 kWh на домашно. От 42 до 80% за по-малко от 4 часа. Още не съм го пробвал на бързите зарядни станции.
  4. anikvas

    Audi e-tron

    Зареждам на трифазен ток в гаража си. 350км се правят спокойно. Зарядни станции има и мрежата се развива.
  5. anikvas

    Audi e-tron

    Здрасти. Пъврите ми впечатления са добри. Преди него съм имал инфинити фх50 и т-рок р(300к.с.). Достоен заместител на инфинитито е- качеството е даже по-добро според мен. За вървежа- супер е. Кара се като обикновена кола- няма някакви особености. Плюс е, че при кикдаун няма замисляне- нормално е като няма скоростна кутия.
  6. anikvas

    Audi e-tron

    Здравейте! Сдобих се с този електромобил. Отварям темата за да споделяме впечатления от модела.
×
×
  • Create New...