Jump to content

vesko_zxr

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B6 1.9 TDI A

Персонална информация

  • Локация
    София

vesko_zxr's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте Колеги, Другата седмица ще слагам теглич и се чудя дали с VAG COM може да се настрои компютъра без да се слага допълнителен Smart Modul да лъже светлините,тук http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Trailer_Hitch_Retrofitting_%288E%29 намерих нещо,но незнам дали ще свърши работа. Някой слагал ли е допълнителна инсталация и дали е запознат какво се прави точно? Мисля да сложа направо 13 пинова букса.
  2. Да,това е мотора. А какво означават инициалите DT ,които са срещу Engine в таблицата от линка,който си дал?
  3. 504.00/507.00 Castrol Longlife ми изпадна на добра цена,затова се и навих на него,в момента съм пак с Longlife 5W30 спец.505.01,така си дойде от Германия,но ако казвате че 504.00/507.00 наистина става за помпа дюза да го наливам!
  4. Доколкото разбрах 504.00/507.00 е новия стандарт на VW,било по-хубаво и се използвало при дизели с маслен филтър за твърди частици,това е по думите на консултанта от Порше България и го препоръчват за моя мотор 1,9 ТДИ ПД AVF,който досега е експлоатиран с 505.01,има ли някой да е наясно дали 504.00/507.00 ще стане за мойта помпа дюза?
  5. vesko_zxr

    Разход!

    А4,Б6 1,9 ТДИ AVF мултитроник,градско невъзможно под 10/100,извънградско 5-7/100. Градското много ми се вижда при положение че работи предимно между 1500 и 2000 оборота,уж мултито е направен освен за комфортно каране,което е неуспоримо,така и за икономичност.Незнам,може при мен проблем да има,ако има някой с мултитроник и същия мотор,да сподели!
  6. vesko_zxr

    Как се кара TDI?

    Относно карането на А4,B6 1,9TDI AVF-мотор,мултитроник 2004 г. При градско каране оборотите са между 1500 и 2000,повече от 2000 много рядко,ако не я резна на някой светофар,което предполагам има риск за натрупване на нагари заради ниските обороти на експлоатация.Някаква препоръка от каращите мултитроници,да я изпържвам ли от време на време на ръчен режим на скоростната кутия,или по някакъв друг начин,извънградско почти некарам? Другия ми въпрос е за разхода,нормален ли е разход около 10л/100км градско ,даже и отгоре,но не по-малко от 10,топло,студено,все си е толкова,и третия ми въпрос е може ли някой да обясни принципа на работа на климатроника или да даде линк да се прочете,основно ме интересува дали наистина работи компресора дори когато духа топло?
  7. Е нестава и нестава,записах десетина +R и три +R/DL съответно за Europa East и Europa West,правя го както е описано,пробвах на три записвачки:NEC,Sony и LG,резултата е че единствено при вкарване на диска ми изписва версията на софта,който се ъпдейтна при първото вкарване на диска,версията е 065,даже търсих и записвачка на Пионер да си купя,стария модел който се споменава че става вече го няма на пазара,по-новите трудно се намират.Кофти е да неможеш да си използваш целия капацитет на Навито
  8. Аз пробвах с този http://thepiratebay.org/torrent/5055118/Au..._2009-2_(RNS-E) ,но имам проблем с записа,изпържих няколко диска,но успях само да си ъпдейтна софта на RNS,самата навигация така и неиска да тръгне,при записа трябва да се сложи отметка да се чете като DVD-ROM и съответно записвачката да го поддържа,пробвах с три записвачки и нестава,ако някой е решил проблема да сподели,ако не да звъниме на момчето където ги дава по сто лева
  9. И двата фара се потят в долната част по цялата дължина,биксенон са,вчера свалих левия,неможах да разлепя стъклото,но го намазах хубаво там където се снажда с корпуса с битумен силикон (черен),има два одушника с малки маркучета,но днес след намокряне пак се изпоти,нямам идея защо след като има одушник и невиждам откъде може да влезне вода,някой имал ли е такъв проблем?
  10. Здравейте!Като нов собственик на Ауди А4,Б6 1,9 Тди 131 к.с. мултитроник ме интересува какви обслужвания и на колко километра се правят.От сервизната книжка,с която дойде колата и от литературата,която намерих тук ми се изясниха някои неща,но все пак реших да попитам и по-отдавнащните собственици на модела,а и разбира се по-знаещите. От книжката виждам,че немците сменят маслото на мотора на 15000км или на една година,ние си го сменяме на 10000км.Препоръчайте ми масло за този мотор,в момента е с 5W-30,но незнам модела на маслото. Маслото на скоростната кутия (мултитроник) се сменявало на 60000км,сега разбрах че се сменя и някакъв филтър с маслото,препоръчайте ми пак някакво масло. Доколкото разбрах ангренажния ремък се сменя на 120000км,заедно с ролка и водна помпа май,незнам още какво се сменя заедно с него. Ако вярвам на сервизната книжка трябва да го сменя след около 35000км,в момента колата е на 203000км.Има ли начин да се провери ремъка като състояние (и съответно да се направи преценка за смяна ли е или не,и какво точно се гледа на самия ремък).За цени за смяна чух от 600 до 1200 лева. Това е което засега най не ми е ясно,ако се сещате друго по смяната на консумативите,ще съм благодарен!!!
  11. Връзва се телефона към bluetooth-та на RNS-E,може само да се говори,но немога и незнам как да изкарам контактите,помагайте,телефона е нокиа N95 8gb!
  12. Грешно съм написал за NAVI-то,RNS-E е ,а не MMI,намерих двуслойния диск за 2009,ще пиша като го пробвам!
  13. 1234 е кода,връзва се и се говори перфектно,сега ще мъча контактите,тук има много полезно инфо http://audiforum.us/,тук намерих и двуслойния диск за RNS-E 1234 е кода,връзва се и се говори перфектно,сега ще мъча контактите,тук има много полезно инфо http://audiforum.us/ ,тук намерих и двуслойния диск за RNS-E
  14. Да използвам темата и аз,Ауди А4 B6,2005 г. с MMI,Bluetooth-а на телефона ми нокиа N95 8gb ми намира този на колата,който е с име AUDI и някакви цифри,които не ги запомних,но като опитам да се свържа ми иска код,пробвах с произволен,но нестава,някакви идеи?
  15. Здравейте!Вече от една седмица се наслаждавам на новата ми продобивка: А4 1,9 Тди ,2005 г. Колата е с MMI навигация и я взех от Германия.Към навигацията ми дадоха диск DVD формат,но е надраскан и нетръгва,а и пише,че е за западна европа,значи за българия така или иначе нямаше да ми върши работа.Въпроса ми е,има ли откъде да си намеря диск с карта за българия,да се свали от някъде или евентуално да се купи! Благодаря предварително!
×
×
  • Create New...