Jump to content

zeek3

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    -

zeek3's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. zeek3

    PCV клапан проблем

    Не се наемат да предположат преди да се измие мотора.. Иначе мястото, на което се образуват капчиците под колата според мен съвпада донякъде с корпуса на масления филтър, което изглежда като сравнително честа причина при 4G.
  2. zeek3

    PCV клапан проблем

    172 хиляди км, в България дойде на 170. Стокова е към момента. След смяна на маслото, за около 1500 км нивото е спаднало с 300-400 мл спрямо MMI. Не съм си взел щека все още, но съм склонен да вярвам, че датчикът не ме лъже като се има предвид теча, който се наблюдава. В Порше ми казаха, че най-вероятно някое от уплътненията е за смяна, но тъй като колата си е омаслена отдолу ми предложиха първо да измия двигателя, за да си проличи къде е точно.
  3. zeek3

    PCV клапан проблем

    Кара се с VST 5w40 така че не е това проблемът. Ще търся проблема другаде значи, мерси!
  4. zeek3

    PCV клапан проблем

    От къде всъщност се губи маслото при проблем с PCV клапана? И на мен ми предстои смяна тъй като колата записва грешки за него, но наблюдавам и лек теч след продължително градско каране. Колата е щатска, 2013г, код на мотора CTUA. Порше ми предлагат ревизията 06E 103 207 AP. Чудя се дали след подмяната на клапана въпросният теч ще изчезне или да търся причината в някое уплътнение?
  5. zeek3

    3.0 TFSI 2014

    А евентуалната смяна на вериги колкото на дизелови 4G-та ли е? Предполагам в Порше 4000+?
  6. Здравейте, Сведох избора си за покупка на автомобил до B8 2.0 TFSI. Доколкото разбирам при 4x4 автоматичните кутии са или tiptronic или S-tronic като конкретно за този модел май почти всички са от вторите. Ако има проблем там предполагам ще се усети при превключването независимо дали към по-висока или по-ниска предавка. Има ли нещо конкретно, което трябва да имам предвид? Предполагам, че ако няма сервизна история няма как да разбера дали маслото и е сменяно навреме (или изобщо). Освен работата на скоростите и генералния проблем с горенето на масло на двигателя, който изисква основен ремонт, на какво друго трябва да обърна внимание при оглед? И по конкретно какво ви е мнението за https://www.cars.bg/offer/60a6cebfdcd65267b3068662
×
×
  • Create New...