Jump to content

zeek3

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от zeek3

  1. zeek3

    PCV клапан проблем

    Не се наемат да предположат преди да се измие мотора.. Иначе мястото, на което се образуват капчиците под колата според мен съвпада донякъде с корпуса на масления филтър, което изглежда като сравнително честа причина при 4G.
  2. zeek3

    PCV клапан проблем

    172 хиляди км, в България дойде на 170. Стокова е към момента. След смяна на маслото, за около 1500 км нивото е спаднало с 300-400 мл спрямо MMI. Не съм си взел щека все още, но съм склонен да вярвам, че датчикът не ме лъже като се има предвид теча, който се наблюдава. В Порше ми казаха, че най-вероятно някое от уплътненията е за смяна, но тъй като колата си е омаслена отдолу ми предложиха първо да измия двигателя, за да си проличи къде е точно.
  3. zeek3

    PCV клапан проблем

    Кара се с VST 5w40 така че не е това проблемът. Ще търся проблема другаде значи, мерси!
  4. zeek3

    PCV клапан проблем

    От къде всъщност се губи маслото при проблем с PCV клапана? И на мен ми предстои смяна тъй като колата записва грешки за него, но наблюдавам и лек теч след продължително градско каране. Колата е щатска, 2013г, код на мотора CTUA. Порше ми предлагат ревизията 06E 103 207 AP. Чудя се дали след подмяната на клапана въпросният теч ще изчезне или да търся причината в някое уплътнение?
  5. zeek3

    3.0 TFSI 2014

    А евентуалната смяна на вериги колкото на дизелови 4G-та ли е? Предполагам в Порше 4000+?
  6. Здравейте, Сведох избора си за покупка на автомобил до B8 2.0 TFSI. Доколкото разбирам при 4x4 автоматичните кутии са или tiptronic или S-tronic като конкретно за този модел май почти всички са от вторите. Ако има проблем там предполагам ще се усети при превключването независимо дали към по-висока или по-ниска предавка. Има ли нещо конкретно, което трябва да имам предвид? Предполагам, че ако няма сервизна история няма как да разбера дали маслото и е сменяно навреме (или изобщо). Освен работата на скоростите и генералния проблем с горенето на масло на двигателя, който изисква основен ремонт, на какво друго трябва да обърна внимание при оглед? И по конкретно какво ви е мнението за https://www.cars.bg/offer/60a6cebfdcd65267b3068662
×
×
  • Create New...