Jump to content

JVS

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Q5 2.0TDI 2014

Персонална информация

  • Локация
    Sofia

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

JVS's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. JVS

    Ниско ниво на маслото

    Колега, накратко казано всичко. 1. Каране с различни видове масла и добавки ; 2. Ревизия на турбо, турбо пътища - за наличие на масло по тях; 3. Смяна картерна вентилация; 4. Пълен rebuild на главата - смяна на всичко; 5. Смяна сегменти и отново смяна на гумичките на главата, като в rebuild-a гумичките бяха сменени, но ги смених отново. След всичко което съм написал, за мен лично щеше да е в пъти по евтино, директно да сменя сегментите, защото реално проблема беше в тях. Поздрави и успех !
  2. JVS

    Ниско ниво на маслото

    Колега, за съжаление, директно ти казвам, че си за сегменти. Проблемът с точно този мотор е това. Имах същият. Приготвяй една не малка сума и нещата ще се оправят.
  3. JVS

    Синхронизатор Stronic

    Колеги, някой знае ли от къде може да се закупи ремонтен комплект синхронизатори за Stronic. Благодаря ви, предварително!
  4. JVS

    Stronic - проблем

    @kpematop Благодаря ти! Дано си прав! За сега така ще кара при всички положения.
  5. JVS

    Stronic - проблем

    Благодаря за бързата реакция, кутията няма грешки, всичко е Ок от тази страна на нещата. Странното е че, примерно когато има малко по високи обороти на 3та предавка се чува пак стърженето но това е само в случаите, когато от 3та има достатъчно обороти за да мине на 4та и директно на 5та. Тоест примерно изпреварваш на 3та и отпускаш газта , изтръгва минава на 4та и директно на 5та. Прави го почти всеки път. Единствено спестява стърженето ако превключва на около 1600-1700 оборота от 4та към 5та с галене на педала на газта. П.С. По всички признаци съединителят изглежда Ок.
  6. JVS

    Stronic - проблем

    Здравейте, Чета форума от известно време и съм прелистил почти всички теми, свързани с 2.0 tdi и Stronic. Искам да отворя нова тема заради многобройните проблеми с тази кутия. Накратко, какъв е моят проблем: Карам си най-спокойно колата в градски условия и изведнъж започва да стърже отпред в дясно много здраво, прави го с различна скорост и при различни обороти, покарах и в крайна сметка забелязах че, престъргва когато Stronic-a превключва от 4 към 5 и когато превключва от 6 към 5. Доколкото разбрах това е синхронизатор на 5 предавка и не се продават ремонти комплекти за това. Не е болка за умиране но стърже ужасно и ме дразни. Ако някой има подобен проблем или знае какво да се направи, моля помагайте, ще съм ви изключително благодарен! Q5 2.0TDI 7G Stronic 2014
×
×
  • Create New...