Jump to content

BENNET

Members
  • Мнения

    247
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от BENNET

  1. Здравей, Благодаря за отговора. Може ли да споделиш кой е компютъра за да търся такъв. Намирам само HELLA, до сега съм купил два. След задълбочена диагностика, това, което установявам, е че сигнала от Потенциометъра на дросела (ТПС), който подава един микро суич няма ефект. Мерих го с осцилоскоп, ТПСа работи, но нищо не се случва. С всичките компютри е така. Отделно дросела вече го чистих, имаш предвид гумения маншон, който влиза в него предполагам ?
  2. Здравейте! От известно време се блъскам със следния проблем. Преди около 3 седмици докато пътувах двигателя просто започна да губи мощност все едно няма гориво. Закачих го на VAG-COM - излезе грешка на датчика на температурата на смукателния колектор и нищо друго. Направих следното: - Извадих и прегледах бензиновата помпа и букси - не намерих проблеми - Прегледах резервоара за натрупвания на боклуци - няма - Свалих и почистих дросела - Свалих и почистих ТПСа - Почистих всички букси и бушони на компютъра, таблото и в двигателния кош - Почистих комутатура - Отворих компютъра за да проверя за проникване на вода/влага и видими щети - Не установих - поичстих с контактен срей. - Стъпков мотор - На съществуващото в моемнта в който го извадих ми останаха в ръцете буталото и пружината. Сглобих го и го инсталирах. (Поръчах ново) - Откачих дефектния датчик за въздуха на смукателния колектор понеже съществуващия твърдо показваше само 77 градуса дори и в движение закачена на VAG-COM ( Поръчах нов) Проблема със загуба на мощност изчезна! Появи се проблем с високи обороти! Когато сглобявах стъпковото моторче не знаех колко трябва да е навито в резбата буталото, навих го 5 оборота и сглобих. Оборотите паднаха на 1000. Карах така окло 400 километра - Колата извънградско гори 8/100. Градско окло 10-11/100, което е нормално. Пристигнаха новите Датчик и стъпков мотор Смених. Нов проблем: Високи обороти на празен ход 1500 Направих следното: -VAG-COM - опит за адаптация. Не се адаптира. - Успяхме да възтановим една настройка към "фабрична", след което оборотите паднаха на 1250-1270 и до тук. - Поръчах друг компютър (втора употреба) - След смяна с "новия компютър" адаптация към имобилайзер и т.н. 20 минути радост - Обороти 750-800 пее. - След 25 минути - 1250 оборота и до тук. Какво смятам да направя: Да сложа старото стъпково моторче за да изолираме потенциално дефектно ново. МОЛЯ ако някой знае решение и се е сблъсквал с проблема да сподели или ме насочи защото почвам да се чудя какво може да е.
  3. Трябва ми капака на дясната глава ( като гледаш откъм предната броня) на 2.6 б5 този в който влиза маркуча за вуздух от дросела. При мен е счупен щуцера и някой кавал умело го беше замаскирал и "ремонтирал" с изолирбанд -КЛАСИКА! 

  4. Трябва ми капака на дясната глава ( като гледаш откъм предната броня) на 2.6 б5 този в който влиза маркуча за вуздух от дросела. При мен е счупен щуцера и някой кавал умело го беше замаскирал и ремонтирал с изолирбанд -КЛАСИКА! 

    1. more

      more

      Капака пластмасов или метален е ?

    2. BENNET

      BENNET

      Пластмасов е като че ли 

      Едно kato ABS . Не е алуминиев.

  5. Здрасти Жоро. Трябва ми капака на дясната глава ( като гледаш откъм предната броня) на 2.6 б5 този в който влиза маркуча за вуздух ор дросела. При мен е счупен щуцера инякой кавалу умело го беше замаскирал иремонтирал с изолирбанд -КЛАСИКА! 

  6. Готово. Амортисьор на 1г беше заминал. Проблема се реши с друг втора употреба срещу цената от 25 лева.
  7. Този тампон за задния диф. ми трябва и десен заден амртисьор моля.
  8. Тампон за задния диф намира се от дясната страна. Цена и снимка моля .
  9. Това е фиксиращия тампон за диференцияла отзад. Ако е наличен цена и снимка моля.
  10. Здрасти колега. Трябва ми този фиксиращ чарк за диференциала. Наличен ли е и в какво състояние е - моля снимки .
  11. ще дерзая като се постопли. Благоаря ти много.
  12. Здрасти, Трябва ми един заден амортисьор за тест - употребяван но здрав! Имам нов комплект но ме съмнява че е дния е дефектен Ако някой от БУргас има - още по добре. Поздрави!
  13. Не за мое успокоение, не пада повече от това при каквито и да обстоятелства. Онзиден вечера и вчера сутринта по тъмни доби обезвъздуших колкото можеах, смених разширителния съд понеже беше гнусен и сълзеше от малкия щуцер понеже беше пукнат леко - колкото да не е под налягане системата. Резултата беше че взе да духа топло - но все още ми се види не както трябва. Процедурата със свалянето на таблото,радиаторче и клапи(нитове с ламаринка 1 мм) съм я осъвършенствал на Б3-то правя го за 2 часа 3 часа. Съгласен съм 100% за радиаторчето - на Б3 си купих някакво (international radiators 25 лв- BEHR-a беше 60 лева) и след ремонта вътре е сауна На А4-то не знам но като гледам няма да е много по различно - само се притеснявам за Air-Bags - да не ги отворя докато свалям таблото особенно на волана понеже не знам как се разглобява. Във всички случаи ще си го правя сам защото сервизите искат 400 лв труд. ..
  14. Благодаря Okops. Quattro88 - Не мога да намеря такъв комплет. Обиколих всички магазини в Бургас и интернет и не намирам. Хващам се да си сменя нещата по карбуратора но и и дея нямам как да го центровам после поплаваци игли и т.н.
  15. Здрасти. Преди няколко години бях попаднал на тема от колега от форума който обслужа карбуратори. Моето любимо б3 1.8s има Кейхин 2 който трябва да се облужи защото съзи а и предния "майстор" не свърши кой знае каква работа. Та питам КОЙ? е човека да се разбера с него Мисля беше от София ( аз съм от Бургас) Алтернативно, ако някой от Бургас знае добър майстор за карбуратори - Без Иван карбуратора до Ст. Черноморец. - при него бях вече домързя го да ми смени гарнитурата.
  16. Здравейте. Потърсих известно време из темите и гледам общо работната температура трябва да е 90 градуса. Моята е малко под 90. Човека от който купих колата смени термостата непосредствено преди да я купя. Като цяло колата вдига 90 градуса бързо и термостата отваря но стрелката не влиза в делението 90 в повечето време но не минава началото на делението когато е най заграла. Естествено корена на прблема е ,че парното не духа топло качествено и съм тръгнал едно по едно да отсранявам. Благодаря предварително.
  17. Слагай стария и виж далище се оправи.
  18. Супер. И аз съм от Бургас.моля пиши.
  19. Това което сменх отзад са : носачи биалетки и тампони - за първи път имам ткава кола и оше трупам знания. имаш ли някаква приблизителна идея какво струва рециклирането на рейките ? Гледам , че в форума и по обявит ена части уж работеща рейка върви 100-150 лева та си мисля да рискувам с една и като трака да рециклирам една от двете. Поздрави
  20. Здрасти колега. На мен ми се струва че имам същия проблем. Преди 2 седмици купих от съседа едно А4 Quattro 2.6 1996г понеже ми я даде почти без пари а и ми беше момчешка мечта да имам такава. Та на въпроса - чука все едно е скъсан щока на амортисьора като карам а като е на едно място друсам клатя няма нищо. натискам колата амортисьора е супер. Как се стига до въпросния тампон отгоре или отдолу ? в петък взех колата от сервиза след смяна на пълен комплект предно окачване и обслужване на задно и момчетата не можели да го намерят - което страно прилича на твоя случай. Моля посъветвай за да мога днес да го видя че ако наистна е това бих желал да си спестя едни 40 -50 лева майсторлък а ме дразни страшно много! Благодаря предварително!
  21. Аз изглежда имма същия проблем. в Петък смених всичко по окачването предо ни задно (б5 2.6Q) и това нещо ме дразни много. Имам колата от 2 седмици. и не мога да го преживея това тракане. гледам нова рейката струва 700 кинта, Току що пахрчих 1200 и нещо не ми се дават още.900 ,,,
×
×
  • Create New...