Jump to content

motleycrue

Members
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно motleycrue

  • Рожден ден 31.10.1979

Друго

  • Kaра
    A4 1.9TDI

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Бургас

motleycrue's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. При мен имаше подобно скърцане се оправи със смяна на долен прав носач. При проверка на носача нямаше луфт в шарнира, но след смяната скърцането изчезна.
  2. ^ Колега, благодаря за отговора! Дренажните отвори са почистени/отпушени. Антифриз не губя, така че предполагам радиаторчето е в ред. Чистил съм грешки (предимно In1), в смисъл, че съм я закачал и не са ми казвали да показва някакви други грешки.
  3. Здравейте, колеги! И аз имам същия проблем със запотяването на стъклата по време на дъжд. Смених филтъра на купето и свалих жабката, но не посмях нищо да пипна. Направих някакви снимки. Моля, ако някой може да ме насочи какво още да разглобя, за да стигна до прословутата клапа. Колата е A4, 1997 г.
  4. Оказа се, че при мен проблемът с пищенето и мигането на червената лампа се дължи на слаб акумулатор.
  5. От известно време (откакто паднаха температурите) и на мен ми се появи този проблем. С А4, 1,9 ТДИ, 110 к.с. съм. Когато тръгна да паля, независимо дали е сутрин, или следобед (когато колата е струдена), червената лампа за спирачките започва да мига и това е придружено с пищене (същото, както когато ти светва лампата за горивото, само че три последователни пъти). Вярно е, че акумулаторът ми не е от най-силните, но миналата година през зимата беше падал още повече, но това не беше ми се появявало. Нивото на спирачната течност беше малко над минимума, вчера долях течност до максимума и тази сутрин този проблем пак го имаше. А може би от около година имам друг проблем със спирачките - отново сутрин или когато колата не е работила известно време, преди да я запаля, педалът на спирачките е много твърд и омеква 10-15 секунди след като я запаля. Колеги, някакви идеи?!
  6. Аз ходих в сервиза на БОШ, който се намира на околовръсното между колелото за Меден Рудник и стадион "Черноморец". Като пътуваш в посока към "Трапезица", сервизът се намира някъде по средата между пресечката за затвора и светофара на стадиона. Свиваш вдясно по един черен път, после веднага пак вдясно и ще го намериш. Има големи жълти врати. На пръв поглед сервизът е неугледен, но и от други хора съм чувал, че са доволни.
  7. Здравейте отново! Хвърлих едно око на тази букса, намираща се под дясната седалка. На пръв поглед всичко си беше наред, затова реших да не я вадя, а направо да закарам колата на сервиз. Закачиха ми я на компютъра и се оказа, че онези типове, които са прали седалките, не са закачили както трябва буксата, която се намира под шофьорската седалка. Пичът я оправи и изчисти грешката за сумата от 30 лева.
  8. Здравейте, колеги! Днес ходих на мивка да ми изперат седалките (без да ги свалят). Когато отидох да си я взема, останах доволен от ефекта от почистването, но тъй като няма пълно щастие - червената лампа на еърбега не ще да угасва. Предполагам, че нещо е станало по еърбег-овете, които са отстрани на седалките. Може би от самото мокрене или... не знам. Някой от вас имал ли е подобен проблем и как го е излекувал? Колата е А4, 1997 г. Предварително благодаря на отзовалите се!
  9. И при мен се появи този проблем. Лявото огледало се прибираше много трудно, а сега въобще не иска. С дясното няма проблем. Моля, някой колега, който е имал подобен проблем и го е преборил, нека сподели точно как. Виждам, че по-горе е ставало въпрос за снимки, но все още няма. Кажете кое точно да разглобя и почистя и къде да внимавам за евентуални затруднения. Предварително благодаря. Колата е А4 '97.
  10. motleycrue

    задни амортисьори

    Здравейте, колеги! Налага ми се да сменям задни амортисьори на А6, 2.5 ТДИ, 1998 г. Някой знае ли с какви амортисьори трабва да е колата (газови, маслени или комбинирани), по принцип коя марка си заслужава да взема и каква е цената за брой? Предварително благодаря.
  11. Аз съм с дизел. Имах такъв проблем. Отворих капака, който се намира в багажника, изкарах поплавъка и зачистих потенциометъра, но той беше много износен и така и не се оправи проблема по този начин. Тъй като само потенциометър не се продава, купих нов поплавък за 218 лева.
  12. motleycrue

    A3 шумна турбина

    Аз искам да попитам шума в турбината (виенето) може ли да се оправи чрез ремонт или само смяна с нова? Някой давал ли си е турбината за ремонт във Варна в МЕИ-то (мисля, че проф. Йосифов беше преподавателят по ТКА, който ги ремонтираше). Някакви отзиви. За качеството, предполагам че няма спор, но за някакви цени. Моят двигател е 1,9 TDI, 110 к.с. AFN. П.П. Иначе за забиването ми казаха, че само с отваряне на турбината и почистване ще се оправи, но виенето няма да изчезне.
  13. motleycrue

    A3 шумна турбина

    Здравейте колеги! Аз съм с А4 1,9 ТДИ - 110 к.с. При мен проблемът е следният. Турбината, че се чува - чува се, ама в последно време шума стана по-силен. Днес, както си карах, предприех изпреварване (на 4-та) и оборотомера като стигна около 2800-3000 оборота изведнъж сякаш изчезна тягата на колата. Не разбирам, но мисля, че турбината спря да работи (шумът изчезна). Така я карах 3-4 километра и си личеше, че не върви както трябва. Спрях, изгасих я, запалих я наново и като тръгнах си работеше нормално (с по-високото ниво на шума), но този път ме достраша да настъпя до 3000 оборота, за да видя дали пак така ще се получи. Някой има ли идея на какво се дължи това и как мога да си реша проблема? Предварително благодаря!
  14. Стана както и очаквах. Въпреки направената профилактика, след продължителна работа, първите две степени пак отказаха, а най-високата си работи нормално. Предполагам, че вече проблема трябва да го търся в ел. двигателя. Някой да има някаква идея какво може да е?
  15. Разглобих ги, почистих ги и сега уж са по-добре, но още съм на тръни. Аз обаче отворих кутията на компютъра и него заедно е релетата ги издърпах на една страна, че да може да си осигуря достъп за да изкарам машинката за чистачките.
×
×
  • Create New...