Jump to content

snowboard

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3

snowboard's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Влизам във форума да питам за моят проблем и гледам тема за същата драма На мен ми се случи същото нещо днес. Сутринта излизам без никакъв проблем, паркирам и след два часа се връщам в колата и хоп изненада. Нямам втора скорост, четвърта влиза някак си на фантазия имам чувството, че на половина даже но се чува едно желязно тракане..Втора изобщо не иска да влезе. Първа, трета и пета.. Но колата е без мощност. Никакъв проблем не съм имал преди това, предните дни или месеци. Колата си вървеше добре, и изведнъж се случи това. Дори сутринта не даде никакви признаци за предстояща повреда. Поне да тракаше нещо да се досетя, че има проблем. А то от нищото се случи. КОлата е Ауди, А3, 98 г. 1.8 Турбо.
  2. Цитиране на предходен пост! Мерси много, колега. Опитвах се да се сетя за името му. Преди Ходих при него за профилактика. Ще се оитам да го открия пак
  3. Здравейте колеги, от известно време имам странен проблем или по-точно странно поведение на педала за спирачките като го натискам, което според мен е проблем Като го натискам усещам едно леко 'потреперване' на педала. Не е АБС-а, знам какво е усещането когато се включи той. Това е все едно има лек въздух който кара педала да трепери леко. КОлата спира нормално, но мисля, че това не е нормално и ме е страх да не доведе до непридвидим проблем в неподходящ момент. Ще помоля някой ако има предположение на какво може да се дължи това да каже и ако може да препоръчате добър сервиз за спирачки. Благодаря ви.
  4. Здравейте колеги, имам проблем с колата от една -две седмици. Случи ми се два пъти, единият път на паркинг и вторият път снощи в движение. Както си карах двигателя угасна.Ток има, бензин има, таблото си свети нормално, но двигателя угасна.След което не искаше да запали известно време. Въртя ключа, двигателя върти, но не може да дозавърти до края и да запали. Така след 5 минути мъки запали и тръгнах нормално. Това същото нещо ми се случи миналата седмица отново, но тогава бях на паркинг. КОлата е Ауди А3, 98 година, 1.8 Т. Ако някой има бегла идея от какво може да е това моля да сподели. Утре така или инаяе мисля да я закача на компютар, но все пак ме притеснява този проблем.
  5. @GKotov колега, при мен проблема е чсен ) Аз дайе го виждам.. Едната пружика се е откачила от механизма.. Като бутна нагоре закопчалката пружинката се вижда как виси. Иначе зимата си замръзваше също и с ВД40 я оправих, но сега вече ще трябва смяна Мерси за отговорите, ще потърся в другия раздел.
  6. Здравейте, някой може ли да ми помогне. Търся да си купя механизма който заключва задният капак на А3 '98 година, три врати. Пружинките ми се съсаха/откачиха и сега задния капак не се затваря, еханизма не може да закопчее изобщо. Ходих при един автоключар който ми каза, че механизма е капсулован и няма как да се отвори и отремонтира. Та проблема ми е с намирането на цяла ключалка. Предпочитам чисто нова, но в краен случай може и употребявана. Благодаря предварително.
  7. Здравейте, колеги Появи се лек проблем с моята А3-ка. Вчера се завърнах от едно дълго пътешествие из Европа с колата. За около 5500 километра нямах никакви проблеми докато към края забелязах нещо тревожно. Като спрях на на хърватската граница температурата на двигателя за много кратко време стигна до 100 градуса и малко отгоре. Колата беше на място с работещ двигател за около 5 мин. докато изчаквах пред мен паспортната проверка на един автомобил. След като потеглих двигателя се охлади бързо и закова на 90 градуса. И така това нещо се повтори още веднъж и на нашата граница. При спрял на място автомобил температурата скача до над 100 градуса и като потегля се охлажда. Някой може ли да даде съвет и да ме напъти какво трябва да се погледне защото не съм много навътре с автомобилите Предполагам, че термостата може да е причината, но може и да не съм в грешка .. Забравих да уточня, колата е А3 1,8Т бензин
  8. А как се сваля тази лостова система, за да я смажа, че съм малко зле в това отношение
  9. Здравейте, появи се странен проблем с чистачките ми.Днес сутринта всичко си беше ОК като си чистих стъклото, но вечерта като се качих в колата и си ги пуснах се движеха толкова бавно, че дори и слабият дъжд ми се видя като порой. Дори и на най-бързата скорост се движиха адски бавно. Задната ми чистачка си работи абсолюто нормално, само предните ми се "мотат"
  10. Здравейте, някой може ли да ми каже къде може да ми сменят задното странично стъкло на колата - Ауди А3. Някой много брътално ми го е строшил и сега зее много кофти Мерси предварително
  11. snowboard

    Свещи за Audi A3

    Здравейте колеги, от известно време имам проблеми със свещите, понякога имам чувството, че карам трактор Явно ще трябва да се сменят свещите.. Може ли да ми препоръчате какви да си взема .. Колата е 98 година, двигателя е 1.8Т
  12. Ами не, градусите са си на 90, нормално ... Водната помпа я сменях преди половин година с термостат и други консумативи.. Не знам дали е спукан маркуч, това е направо изтичане до дъно.. в казанчето нямаше и капка антифриз, в четвъртак сутринта ми изпищя датчика, отворих го и видях, че е абсолютно празно, добре, че имах цяла туба ж багажника, напълних го и снощи се изненадах като пак изпищя датчика.. Оъварям и казанчето празно до дъно..
  13. Здравейте.. Антифриза ми изтича от някъде и то зверски.. Два пъти намирам казанчето абсолйутно празно..За два дни и в него не остава и капка антифриз.. Трябва да потърся канал или сервиз където да я проверят..Някой да може да ме насочи? Ако изтича някъде отдолу много ли е зле положението.. Струва ми се че маркучите са леко влажни, може да има някой пукнат, но не ми се вярва да изтече толкова бързо цялото казанче от пукнат маркуч..А и сега като е мокро на вън не съм забелязал мокро петно около колата.. Та някой да има идея ако не са проблем маркучите какво може да е ?
  14. Ха, мерси за съвета..Ще потърся от някъде да си взема, за да ги сменя, че е много досадно и неприятно така..
  15. Здравейте .. Днеска сутринта забелязах, 4е капака на багажника ми се отваря доста трудно и ако не го държа направо пада с трясък и се затваря.. Преди си се отваряше съвсем леко, достатъчно беше само да го бутна лекичко на горе и се отваря и си стои отворен. Сега са ми нужно доста сили, за да го отворя.. Имам чувството, че нещо като хидравлика липсва.. Та възможно ли е от студа нешо да се е свило, замръзнало или каквото и да е там, което да причинява това. Или трябва да ходя на сервиз да погледнат какво става.. Колата е Ауди А3, 98 година
×
×
  • Create New...