Jump to content

Begleca

Members
  • Мнения

    191
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Begleca

  1. Begleca

    AБК висок рaзход

    Вижте кaкво се случвa с предвaрението. Нa грaфикaтa синьото-нaтовaрвaне(%), жълто-префвaрението, червено- обороти(в прозорчето се движaт но нa грaфикaтa е прaвa линия незнaм зaщо).
  2. Begleca

    AБК висок рaзход

    Преди време рaзходa ми беше същия кaто сегa, след повредa нa моторче зa прaзния ход купих вторa употребa. Със стaрото моторче колaтa държеше 850 оборотa и рaзходa в грaдa ми беше 13. С моторчето което купих колaтa държеше 1200 оборотa и много бaвно ги свaляше нa 900. НО РAЗХОДA ТОГAВA МИ БЕШЕ 9,5 със същия стил нa кaрaне, но ми проби бобинaтa след време появихa се гърмежи, и с новaтa бобинa колaтa пaк зaспa нa 850 об. и рaзход 13 14 бензин
  3. Begleca

    AБК висок рaзход

    Без зaдръствaния 14\100 нормaлно кaрaне в Сф. Не мисля, че е сондaтa според мен нещо я кaрa дa не може дa влезе в грaницa.Сондaтa я сменявaх преди 6 години.
  4. Begleca

    AБК висок рaзход

    Колеги купих си кaбел зa диaгностикa, и реших дa тествaм лaмбдa сондaтa. Зaбелязaх,че когaто зaпaля колaтa(първо пaлене зa деня), след около 10 сек. сондaтa дaвa сигнaл. Но зaбивa нa еднa стойност(0,6) и не помръдвa до 70гр.Но aко нaтиснa гaзтa и зaдържa 2000 оборотa, сондaтa зaпочвa дa мени нaпрежението(0.1-0.8). Щом пуснa педaлa сондaтa зaбивa нa 0.00 зa около 30 сек. След товa зaпочвa дa рaботи нормaлно, щом подaм гaз отново нещaтa се повтaрят. Колкото повече се доближaвa до нормaлнaтa рaботнa темперaтурa, зaкъсненятa нaмaлявaт(90 гр. сондaтa реaгирa бързо и не зaбивa). След кaто зaгря до 90гр. и сондaтa рaботи нaпълно нормaлно зaбелязaх следното по VAG-COM-a: тпс 0%- обороти 850 тпс 1%- обороти около 1000 тпс 2%- обороти около 1200 тпс 3%- обороти не се променят тпс 4%- обороти не се променят тпс 5%- обороти не се променят тпс 6%- обороти не се променят тпс 7%- оборотите скaчaт от 1200 нa нa 2300 об. След 7% оборотите се променят нормaлно. Връщaм се по обрaтния път: 7%- 2300 об. 6%- 2300 об. 5%- 2300 об. 4%- 2300 об. 3%- 2300 об. 2%- 2300 об. 1%- 2300 об. 0%- оборотите пaдaт от 2300 нa 850 Дроселa е почистен болчето не е въртяно дори пробвaх с друг дросел, ефект нямaше.
  5. Здравеите колеги, днес както си работеше колата на празен ход, откачих буксата на моторчето за празен ход и колата дори и не трепна. Помислих, че е от него но като стиснах маркуча към моторчето, оборотите се понижиха но колата пак не изгасна. Тогава свалих целя дросел( беше чист), но когато го сложих срещу светлината и погледнах от друата страна, видях светлина около голямата и най-вече около малката клапа. Искам да попитам, дросела трябва да е пълтно затворен нали? Оплаквам се от: висок разход, когато загрее става по мудна, при връщане на предавка без да подавам газ детонира в генерацията и аванса причуква за секунди при всяко натискане на педала.
  6. Продавам джанти свалени от ауди А4.Стават също за старата А6,А8 и мерцедес .Размер на междуболтовото разтояние 5х112.Имат нужда от леко освежаване ,но и така изглеждат добре.Изправяни са на машина преди 5000км,Нямат пукнатини и заварки.Гумите са Uniroyal Raincontact и Мишелин с размери 225/45/17 W Цена 300лв. тел: 0885 54 79 40 или на лични .
  7. Климатика ми е слаган допълнително в Италия(не е оргинален)и никъде по компресора няама табелка с какъв фреон съм.Колата е Ауди б4 2.0 1992 година и е в България от 2003. От тогава не съм пълнил климатика и незнам с какъв фреон съм. Един майстор преди време ми каза, че като гледа компресора и накраиниците, вероятно съм със стария фреон. Обаче от това лято вече климатика хич го няма и за смяна на фреона от забранения към новия ми искат 200 лв. Интересува ме някой от вас знае ли как да разбера с какъв фреон съм?
  8. белега на делкото го гледахи съвпада, а на маховика отзад няма белег на прозорчето и затова махам свеща на първи цилиндър и гледам буталото дали е най-горе като я сложа на белезите. Иначе и с друг палец пробвах и пак нестава
  9. проверих я, всичко е на белези....... възможно ли да е ECU-то въпреки, че пуска помпата и дава сигнали към бобината и към инжекторите?
  10. Нещо се смачка тая кола, както си карах дадох цялата газ за да мина по бързо на един светофар и тя просто заглъхна и като изключих от скорост загасна.Има всички симптоми на изгоряла бобина само, че бобината е здрава, защото пробвах и с друга и пак не пали, а с мойта един приятел запали. Колата мерише на бензин като започна да въртя но не пали, а на свещите има искра само че е слаба. С един диод проверих и датчика на ХОЛ и импулс към бобината и към инжекторите има. Всички дадтчици са здрави. Идеии???
  11. Kолата е Ауди Б4 АБК мотор 2.0 115 коня, колата е с газов инжекцион и имам прогрмата за гозовия комп. за да я настройвам. Забелязах обаче, че когато колата е в движение на някоя предавка, и върна педала на газта колата преминва в режим cut off (и времната за впръскване стават 0,00) и така докато не пдане по 1200 оборота. Това е добре нали? Обаче когато е по инерция и върна някоя предавка без да подавам никаква газ, независимо от това дали с 80км. ще вкарам 5-та или 3-та скорост, колата не излиза от режима на празен ход а подължава да впръсква гориво и в генеразията се чува едно непрекъснато плякане, докано не подам леко газ. След като съм подал газ на скорост и съм пуснал педала колата отново преминава в режим Cut off. Някакви идей от какво може да е това? защото го прави и на газ и на бензин от както се помня, ТПС-а е сменяван преди време и след това ходих много пъти на диагностика но нищо не казаха за адаптация на дроела.
  12. Begleca

    Спукан колектор

    а нормално ли е като махна тапата на тръбичката за измерване на газовете , при подаване рязко на газ от празен ход да почва да духа.
  13. Begleca

    Спукан колектор

    Колата трудно ми се развърта като загрее, ходих на диагностика на няколко места и нищо не откриват. Навсякъде ми казват, че всичко е в нормите, и че сондата работи добре.Вчера видях, че ми е спукан колектора на едно място, но само се е цепнал и неличи да е фъстяло от там.Интересува ме, когато сондата се бърка заради колектора на диагностиката вижда ли се това.
  14. и на мен ми държи вискоа температура въпреки че перките са си редовни, окава се че е от запушена тръбичка( тази металната, към която отива маркуча за парното). ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЯКОЙ СМЕНЯЛ ЛИ Я Е ТАЗИ ТРЪБИЧКА И ТО КЪДЕ МОГА ДА Я НАМЕРЯ ТУК С СОФИЯ ЗАЩОТО Я НАМИРАМ САМО ОРГИНАЛНА ЗА 100 ЛЕВА.
  15. Колега и аз съм с абсолютно същия проблем от както се помня. Само, че колата не прекъсва при мен а като загрее трудно се развърта и е много мудна, иначе студена е пушка. Какво ли не и сменях по електрониката даже и чип слагах и съм ходил на диагностика на много места и на всякъде казват, че всичко е нормално. Преди няколко месеца обаче видях, че изпускателния колектор ми е пукнат и на 4-ти цилиндър единия болт беше паднал а на 1-ви е почернял самия болт. Аз мисля че е от това защото за да работи правилно сондата системата трябва да е херметически затворена. Само чакам да се стопли малко и ще сменям колектора и дано се оправи.
  16. Begleca

    Лоша работа на АБК

    четох че компютъра взима инофирмация и от километража, възможно ли е от него да се смущава
  17. От както се помня колата работи под напрежение и вътре в купето се усеща една лека вибрация.При ускорение педала на газта ми се втвърдява и причуква аванса за секунда.Има изключени обаче, когата я карам на дълъг път следкато съм карал 1 , 2 часа колата придърпва за секунда и оборотомера започва да показва съвсем други стоиности от това което е показвал преди това и колата започва да върви перфектон.Реших да откача бушон(номер 12) и я запалих, колата започна да работи перфектно, но в момента в който я изфорсирам и динамото започне да зарежда колата започва пак да работи по грубия начин(димамото не започва да зарежда веднага, защото когато го няма предпазителя сиситемата няма връска с лампата за акумолатора).Пусках и климатика за да видя дали с друг товар пак ще трепери, но колата не го усеща докато не почне да зарежда динамото. Ето тук: (http://audibg.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=9034 ) пише че бушон номер 12 е и за "блок за управление ъгъла за изпреварване на впъскването в дроселната клапа", НЯКОЙ ЗАЕ ЛИ АБК-то ИМА ЛИ ТАКЪВ БЛОК ОСВЕН КОМПЮТЪРА И КЪДЕ СЕ НАМИРА
  18. ами аз не съм си купил за момента нищо така че ако някой ми даде добра цена съм навит
  19. Решил съм да слагам бордови компютър с всички чек лампи, и ме интересува: трябва ли да е от кола като моята (Ауди Б4 2.0 115 коня АБК мотор)или става от 1.6 или 2.6 моторите на Аиди б4.В момента съм с 3-те лампички(масло,охлаждаща течност,спирачки) и зумера.
  20. Begleca

    Въпрос за ABS

    ето на какво попаднах
  21. Begleca

    Въпрос за ABS

    искам да попитам, защо при потегляне понякога ми бръмчи помпата за АБС-а, Колата е Ауди б4 АБК мотор, не е куатро и си е с АБС-а с който са всички Б4-ки който са само на предно
  22. Колеги моята сонда работи по абсолютно същия начин. Така ли трябва да работи или е за смятна вече ( http://vbox7.com/play:a35eac6e ). Колата е Ауди б4 2.0 115 коня АБК мотора.
  23. Без да искам пипнах +-са на акумолатора с масата. И сега щом дам на контакт лампатата за зареждане на алтернатора не свети ABS-sa загасва веднага още на контакт и като заплаля алтернатора не зарежда докато не дам газ до 3000 оборота Някой има ли представа къде да търся проблема, колата е Ауди Б4 2.0 АБК мотора
  24. мерси колега, моя беше сложен на гърбицата между 2-ри и 3-ти, а тази под свещана 2-ри е ръждива и вобще не е ползвана
  25. а къде точно седи, на дупката която се пада под свеща на 2-ри, цилидър или на издутината между 2-ри и 3-ти цлиндър
×
×
  • Create New...